ОТКРИВЕНО КО САБОТИРА СНИМАЊЕ ФИЛМА „КОШАРЕ“

OTKRIVENO KO SABOTIRA SNIMANJE FILMA „KOŠARE“

25 avgusta 2020

POKS ocenio da sukob producenata, reditelja i scenariste filma „Košare“, usred snimanja filma, predstavlja pokušaj NATO lobista da menjaju istoriju.

U tome kažu, podržavaju stav komandanta odbrane Košara 1999. godine, pukovnika u penziji Ljubinka Đurkovića, koji je, podsećaju, kao nestranačka ličnost, bio prvi na listi koalicije Za kraljevinu Srbiju na nedavno održanim parlamentarnim izborima.Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da film „Košare“ nije običan film, već mora biti na filmskom platnu ovekovačena slava heroja Košara i putokaz za buduće generacije kako se voli i brani otadžbina.

„Duže od 20 godina čekamo ovu priliku, a sukob filmske ekipe i prekid snimanja, već baca senku na ovo istorijski važno delo naše kinematografije. “Košare“ će biti poput udžbenika istorije Srbije, i država mora da zaustavi sve pokušaje da se heroji i bitka omalovaže i obesmisle“, rekao je Gojković, a navodi se u saopštenju POKS-a.

Inače, na snimanju filma „Košare“ nenadano su iskrsli problemi u odnosima reditelja i producenata, koji bi mogli biti rešeni posredovanjem Filmskog centra Srbije između producenta filma i reditelja Balše Đoga.

Rasprava je počela kada je Đogo na svom profilu na Fejsbuku objavio da mu je od producenata stigao „ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi“, na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Đogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

KOMENTARI9 komentara

 1. Milos says:

  NATO predstavnistvo u Generalstabu i razne NVO koje Vucic podmicuje kako bi ga podrzavale.I Vucic je isto protivnik ovakvih filmova ali to javno nece da kaze, a i da kaze slagao bi.

  • radmila says:

   Tacno tako. I Vucic je nato lobista. Dok je on sa svojim kriminalcima na vlasti Srbija nece biti slobodna ni na koji nacin.

  • Cp6a says:

   On to neće javno da kaže, ali je tebi u poverenju rekao, ha, ha, ha. E smešni ste vi opsednuti.

  • Zapadnjak says:

   Ma samo da je meni znati odakle izvlačiš sve te svoje misletine,čoveče, pomiri se sa sudbinom,izgubio si izbore i ponašaj se tako i nemoj lupetati i smetati drugima.

  • Srki says:

   A da možda te nvo i taj nato ne podržavaju đilasa ili obradovića!? Kako ti znaš da je vučić njihov? Možda je đilas njihov? Kako tako ljudi mogu da budu tek tako ubeđeni u nešto,jer eto tako pročitaju nešto na netu što napisa neko nešto... pišu i da je zemlja ravna,ali ne znači to da sam ja budala koja će da poveruje u tu glupost,zar ne? Ne branim vučića,ali đilasa nato i nvo i eu ne mogu očima da smislim. Toliko zla su nam naneli

 2. petrovgrad says:

  Opet Vučić kriv i to na osnovu insinuacija ili predpostavke, što bi moja baba rekla nagadjanja. Daj te dokaza za to pa da ga i Ja opalim po njemu. Šta ko misli u glavu neznam za nikoga. Znam da Djilas nikada nije izustio rečenicu Živela Srbija,nikada. Vučić je uvej javno naglašava. Zato podržavam predsednika Srbije a ne predsednika Albanije ili Hrvatske.

 3. Rade says:

  U Srbiji vlada autosovinisticka banda.Zato je ambasador Rusije Konuzin svojevremeno pitao:"Ima li ovde Srba".Zato nam kapu kroje Slovenci ,Hrvati i ostali po medjunarodnim organizacijama a ovde imaju uporiste u nevladinom sektoru,dobrom delu kvazi intelektualne elite i delimicno u zvanicnom rukovodstvu.

 4. Beli Orao says:

  Nebitno je ko sabotira snimanje ako znaju oni koji bi trebali nek ga odstrane iz filma potpuno i stvar riješena ! A rad nastave i što dostojnije film snime . Ima dosta živih patriota nek njih pitaju pa taman da i istina bude gorka !!!

 5. Za Srbiju says:

  Još jedan dokaz da smo "suverena" država. Određuju nam zapadni demoni i sadržaj naših filmova. Dokle stigosmo?!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *