ОТКРИВЕНО: Овом скривеном поруком Лавров је ШОКИРАО ЕВРОПСКУ УНИЈУ

ОТКРИВЕНО: Овом скривеном поруком Лавров је ШОКИРАО ЕВРОПСКУ УНИЈУ

5 априла 2021

Политички аналитичар Анатолиј Васерман објаснио је значење изјаве шефа руског Министарства спољних послова у вези са даљим развојем односа Москве са земљама ЕУ.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је, током посете Пекингу 23. марта, и разговарајуц́и са кинеским колегом Ванг Јием, говорио о руском недостатку односа „са Европском унијом као организацијом“.Ова изјава привукла је пажњу политичког аналитичара Анатолија Васермана, који је прокоментарисао тврдњу руског представника на међународној сцени – да је раније сам Брисел донео једнострану одлуку, која је довела до уништења целокупне инфраструктуре неопходне за даљу изградњу односа са ЕУ.

Стручњак је нагласио да се у речима Лаврова може наћи потврда како је уједињена Европа намерно уништила „све механизме који су стварани дуги низ година“ за развој узајамно корисне сарадње.

Међутим, Москва и даље има партнере у Европи. Они „желе да их воде њихови национални интереси“ и спремни су да појединачно одржавају своје претходне контакте.

Kао резултат, постаје очигледно да се руски „односи са Kином развијају брже од онога што је остало од односа са европским земљама“.

„Преводим са дипломатског језика: оне земље ЕУ које разумеју сопствене потребе и не мешају их са бриселским упутствима наићи ће на потпуно разумевање са наше стране, али ако неко сматра да нам је ЕУ потребна више него ми њима, нека само имају на уму да имамо довољно других партнера. Једноставно речено – Нисте нам потребни“, закључио је Васерман.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Čist je ko Suza says:

  Pa oni gledaju da osim sankcija satanizuju Ruse i isključe ih iz svih nmeđunarodnih tokova, slično je i sa Srbijom, zato Lavrov koji je diplomata sada ima sve manje posla i loš osećaj da je Rusija postala ostvo u međunarodnim odnosima. Sve što rade u američkom kongresu jeste u cilju da Rusima dođu glave.

 2. Milan says:

  Evropska Unija ide u penziju.

  • Александар бре says:

   ...док за не-чланице још увек "нема алтернативу". "Разум" је реч коју упућујемо некоме у жељи да тој особи ласкамо или подилазимо, не знајући више које је зачење те речи. А када нам је заиста потребан, не умемо да га користимо јер смо се га одрекли. Исти је случај са "љубављу", "свешћу", "поштовањем"...

 3. doktrina soka says:

  Promene bi bile ali im ne daju vile i konto u zapadnim bankama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u