ОТКРИВЕНО ШТА РУСИ КРИЈУ: Ово је оружје које је вршило…

OTKRIVENO ŠTA RUSI KRIJU: Ovo je oružje koje je vršilo…

1 maja 2018

Nova fotografija ruskog taktičkog drona Korsar je podstakla glasine o njegovoj borbenoj upotrebi u sirijskom sukobu.

Dva taktička drona Korsar su prikazana 26. aprila tokom probe vojne parade koja će biti održana 9. maja u Moskvi. Vojna parada 9. maja (poznat kao Dan pobede u Rusiji) na Crvenom trgu će označiti 73. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. godine.

Korsar je razvijen od strane ruske kompanije za istraživanje i razvoj Lutch, koja je deo AD Vega Radio Engineering Corporation. Kako prenose ruski mediji: Ovaj dron ima borbeni radijus od 200 km i težak je 200 kg. Dron može sprovoditi izviđačke i napadačke misije.Može nositi razne vođene i nevođene rakete, uključujući antitenkovske vođene rakete Ataka, kao i višenamenske raketne granate. Ataka raketa se može koristiti protiv oklopnih i neoklopnih meta, kao i zgrada i bunkera u dometu i do 6 km.

Slika jednog od prikazanih dronova se može videti iznad. Ova fotografija je odmah izazvala glasine da je ovaj Korsar (broj repa #23) učestvovao u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Ovaj dron ima 10 crvenih startova. U suštini, crveni start označava 10 borbenih letova koje su sproveli avioni. Dakle, ovaj dron je sproveo najmanje 100 borbenih letova.

Prema rečima nekih medijskih aktivista, ovo može objasniti ponovljene izveštaje o nekim čudnim “raketnim udarima“ na mete militanata u sirijskim provincijama Latakia, Alepo i Idlib. Ovi “misteriozni“ raketni udari se često pripisuju neidentifikovanim avionima ili čak ruskoj mornarici (ponovljeni nepotvrđeni izveštaji o udarima Kalibr rakete na razne mete).

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Da neće možda da ga upotrebe protiv Izraela, malo morgen.

    • mauricius says:

      Rusija i Izrael imaju specijalan dogovor. To je politika višeg reda. Sukob je usmeren sa Iranom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *