ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ПУТИН ПОДИГАО ВОЈСКУ: Пожар у Сибиру је подметнут! ПРОЦУРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ СКРИВАЈУ ОД ЈАВНОСТИ

OTKRIVENO ZAŠTO JE PUTIN PODIGAO VOJSKU: Požar u Sibiru je podmetnut! PROCURILE INFORMACIJE KOJE SE SKRIVAJU OD JAVNOSTI

7 avgusta 2019

Požari su zahvatili površinu veličine Belgije i pokrili dimom stotine sela i gradova.

Rusko tužilaštvo saopštilo je da je deo velikih požara u Sibiru, koje su aktivisti za zaštitu prirode opisali kao klimatsko vanredno stanje, podmetnut u pokušaju da se prikrije nelegalna seča šume.Generalno tužilaštvo saopštilo je da su registrovani slučajevi namernog paljenja vatre u Irkutsku kako bi se prikrila nelegalna seča šume, javila je agencija RIA.

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je prošle nedelje vojsku da pomogne vatrogascima u borbi sa vatrom u teško pristupačnim šumama Sibira.

Požari su zahvatili površinu veličine Belgije i pokrili dimom stotine sela i gradova. Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je da je površina zahvaćena vatrom smanjena za četvrtinu, a Federalna šumarska agencija saopštila je da je pod vatrom 2,5 miliona hektara.

„Grinpis“ je objavio procenu da je vatrom zahvaćena površina od 4,3 miliona hektara i da je u vazduh emitovana količina ugljen dioksida koju za godinu dana ispusti 36 miliona automobila. Organizacija navodi da se ovakvi požari dešavaju svake godine u ovom regionu, ali da su ovog puta „bez presedana“ zbog veličine i snage.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    A šta to kriju, kad vi sve znate?

  2. A akoM says:

    Pa valjda onda znaju i tko legalno i ilegalno siječe šumu,odnosno ima koristi od toga,odnosno podmetnutim požarom to žele prikriti!Pa neka im sve to naplate ako su prava država,a ne korumpirana banana!

  3. Za Srbiju says:

    Gore šume da sateliti lakše snime ono što traže u Sibiru. A Rusi otišli na godišnji odmor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *