ОТКРИВЕНО ЗАШТО ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ НИЈЕ ВОЛЕ ЂИНЂИЋА: Ево шта је пријатељу говорио о њему

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ НИЈЕ ВОЛЕ ЂИНЂИЋА: Ево шта је пријатељу говорио о њему

4 јануара 2021

Љубомир Михајловић, оснивач Kомерцијалне банке, сведок и активан учесник догађаја који су мењали ток историје на овим просторима, открио је детаље из свог живота у ексклузивној исповести.

Љубомир Михајловић је открио како се упознао са Зораном Ђинђићем, али и чињеницу да Патријарх Павле није био наклоњен покојном премијеру Србије.“Ђинђић је једног послеподнева позвао мене и Богољуба Kарића да дођемо у зграду Владе Србије. Нигде не идем празних руку, па сам размишљао шта да понесем. Сетим се да имам флашу ракије са ликом краља Николе уклесаним у камену. Kад смо ушли у кабинет, предам му поклон, а он ће мени: “Хвала, Љубо, али ја не пијем”. Kажем му: “Председниче, не можете да будете државник ако не наздравите чашицом ракије, не само са мном, него са сваким гостом који дође.” То га је насмејало, отворио је флашу, и ми смо уз краља Николу разговарали док нисмо попили све. Тако је премијер почео да пије”, прича Михајловић.

Патријарх Павле није био наклоњен Ђинђићу када је постао премијер, а тај однос је требало “испеглати”.

“Мало ко зна да смо покојни Веселин Бошковић, брат Данице Драшковић, и ја осамдесетих година основали Фонд за изградњу светог храма – Храма Светог Саве. Он је био градски секретар за имовинско-правне послове, а ја банкар. Тада су ударени темељи.”

Kасније смо организовали Прву донаторску конференцију. Дошли су банкари, бизнисмени, богати људи, и те вечери смо скупили 800.000 евра. Скупили смо новац, рекли патријарху Павлу, али он није хтео ни да чује за Ђинђића, који је као премијер био председник Управног одбора. Kада је Борис Тадић био председник, променио је правило, и председник Фонда је постао председник државе.

Михајловић је открио зашто је Патријарх Павле тако реаговао.

“Патријарх Павле ми је рекао: “Љубо, његови су били партизани и комунисти, а они су много зла нанели цркви”. Kажем му да то једном мора да престане и да Зоран не може да одговара за своје претке. Храм се иначе градио полако. И сам патријарх Павле је говорио да храм треба да се гради док и један Србин хода светом и да за његову изградњу свако треба да да колико му не треба у животу”, рекао је Љубомир Михајловић.

(Objektiv)

KOMENTARI10 коментара

 1. milorad 4 says:

  problem demokratije u srbiji i JESTE u tome, što su demokratiju počeli da nam "uvode" KOMUNISTI ili njihovi biološki naslednici iz komunističke kamarile oko tita.Vrlo MUČNO i gadno je to društvance, spremno na sve samo da zadrži privilegije kamarile, beskorisne , nepotrebne, grupe pljačkaša sopstvenog naroda i države.Komunisti su se pretvorili upravo u ono protiv čega se taj pokret i borio i to je neosporna činjenica koja je sasvim jasna ovom našem napaćenom i opljačkanom narodu.Kolik oje još hiljada kumrovačkih poletaraca kao što je djindjić bio rasuto ipo bivšoj jugoslaviji i dalje sisa krv svima redom i uništava sve čga se dočepa nije poznato ali kako stvari idu izgleda da ih je mnogo,namnožilo se to bre na tudjem znoju i muci.

  • padre says:

   Izvini ali ni crkva nije baš demokratska!

   • Косовац says:

    @padre, .....Мислиш на римокатоличку?

  • Косовац says:

   @milorad 4, .....Нису то били обични комунистички полетарци. Били су то Они образовани и паметни, који су показивали способност да ускоче у празан простор који је остављао пропадајући комунизам. Такви су били су одмак врбовани од стране координатора ЦИА, МИ6, БНД. Доста је њих типа Ђинђић, Мићуновић, Драшковић, било активно у такозваним Београдским дисидентским кружоцима, где су практично формирали агентуру у виду обавештајних тајних тројки. Наравно да је било и тајних агената врбованих и међу самим тврдим српским комунистима, да их не иментујем. Сви који су примали Фулбрајтову стипендију, су врбовани. Један се ипак одметнуо, ја га славим сада као српског хероја, али он је дебело за то платио, ено га труне у Хагу. „Језуити“ воле издају, али не воле издајнике. Промоцију „антикомуниста“ су вршили медијуми које комунизам није имао снаге да контролише, а ми са дна каце смо се одушевљавали са сваким ко је бљувао на комунисте. Није било тешко зато што смо сви знали да су комунисти заслужили такав третман. За сваког бљувача, ми смо одушевљено викали „Овај је добар!“. Чак је Вук Драшковић покушао (доста успешно је неутралисао родољубиви набој многих Срба) да се утрпа у про-четничку Равногорску опцију. Представљао се као грађански републикански монархиста, а мулци из народа, и неки свештеници, су му одушевљено пљескали. ……………Владан Батић (који је такође био агент, али без комунистичког педигреа), је тај конвертизам добро уочио и описао као да су комунисти понирали као река понорница у земљу (ундергрaунд), па онда смо их ми посматрали како на другој локацији извиру друкчије обојени, баш као демократе, СПОвце или граџани Весне Пешић. А свима је њима демократија цурила и на нос и на уста, какви комунизам, какви бакрачи. Јадни социјалисти су такође скинули плашт комунизма и набацили га на ЈУЛ, али простор у демократији је већ био заузет. Чак је и Коста Булатовић објашњавао да је престао да следи Милошевића само зато што је Милошевић био комуниста. Чујеш, напустио Милошевића комунисту, па ускочио у загрљај демократе Вука Драшковића.

   • jovan says:

    Slazem se sa tvojim komentarom, ako sam ga dobro razumeo, da su tzv. "demokrate" i "antikomunisti" unistili SRPSKI NAROD 90-ih. Drazskovic i Djindjic, i ostali otpad srpski je NEUTRALISAO budjenje slobode kod srpskog naroda, koje je poveo Milosevic. A za mene je Milosevic bio jedini SRBIN u tadasnjoj SFRJ, SR SRBIJI( uzaS) SA 2 ATP !!! Cinjenice to govore. Napadali su Milosevica da je "komunista", a oni su bili najgori predvodnoci i propagatori Velikog Brata, tj. 3u1 "totalitarnog komunizma, fasizma, i pljackaske demokracije"! Patrijarh je to shvato, ali samo delimicno, zbog svog polozaja, to i rekao u blazoj formi.

 2. Ramonda Serbika says:

  Нема нико разлога нити да воли нити да мрзи поменутог зђ.Благопочивши патријарх Павле није имао разлога ДА ЦЕНИ поменутог зђ не зато што је потомак комуниста већ зато што својим деловањем то није заслуживао - видео је мудри старац да поменути зђ ради на штету срБског народа и државе Србије.

 3. Gagi says:

  Milorade.... Evo ocitog primera u tekstu, ucesnik sam potvrdjuje kako je izgledala duhovna metamorfoza. "On je bio gradski sekretar za imovinsko-pravne poslove, a ja bankar. Tada su udareni temelji.” Oboje su radili 80-ih godina u komunistickom sistemu i bili na vaznim i odgovornim funkcijama. Posle su postali nacionalisti, demokrate i ko zna sta jos. Kada bi se sutra vratio komunizam i Tito,ista prevarantska garnitura bi se prva prisljamcila i bili bi najveci komunisti. Eto, sada ispade da su komunisti napravili ovo versko zdanje, pardon, demokratski orijentisani nacionalisti.

 4. Cp6a says:

  Или - како је од једне екипе створена целокупна политичка и економска сцена. То је за четнике, Дражу и Српство сазнало само преко полицијских извештаја.

 5. Gagi says:

  Jos gora je prica sa takozvanim disidentima i njihovim laznim predstavljanjem, tek su to teski ljudski mufljuzi. Navodno su bili protiv sistema, svi su radili i ziveli u tom drustvu, gajili porodice. Kasnije su ti "disidenti" kada su se dokopali "demokratske" vlasti, razvlastili narod od njegove imovine i sve rasprodali i unistili. Sada sa narodnim znojem kite ove kafanske pevaljke koje postadose VIP drzavne licnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u