ОТКРИВЕНО ЗАШТО ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ НИЈЕ ВОЛЕ ЂИНЂИЋА: Ево шта је пријатељу говорио о њему

OTKRIVENO ZAŠTO PATRIJARH PAVLE NIJE VOLE ĐINĐIĆA: Evo šta je prijatelju govorio o njemu

4 januara 2021

Ljubomir Mihajlović, osnivač Komercijalne banke, svedok i aktivan učesnik događaja koji su menjali tok istorije na ovim prostorima, otkrio je detalje iz svog života u ekskluzivnoj ispovesti.

Ljubomir Mihajlović je otkrio kako se upoznao sa Zoranom Đinđićem, ali i činjenicu da Patrijarh Pavle nije bio naklonjen pokojnom premijeru Srbije.“Đinđić je jednog poslepodneva pozvao mene i Bogoljuba Karića da dođemo u zgradu Vlade Srbije. Nigde ne idem praznih ruku, pa sam razmišljao šta da ponesem. Setim se da imam flašu rakije sa likom kralja Nikole uklesanim u kamenu. Kad smo ušli u kabinet, predam mu poklon, a on će meni: “Hvala, Ljubo, ali ja ne pijem”. Kažem mu: “Predsedniče, ne možete da budete državnik ako ne nazdravite čašicom rakije, ne samo sa mnom, nego sa svakim gostom koji dođe.” To ga je nasmejalo, otvorio je flašu, i mi smo uz kralja Nikolu razgovarali dok nismo popili sve. Tako je premijer počeo da pije”, priča Mihajlović.

Patrijarh Pavle nije bio naklonjen Đinđiću kada je postao premijer, a taj odnos je trebalo “ispeglati”.

“Malo ko zna da smo pokojni Veselin Bošković, brat Danice Drašković, i ja osamdesetih godina osnovali Fond za izgradnju svetog hrama – Hrama Svetog Save. On je bio gradski sekretar za imovinsko-pravne poslove, a ja bankar. Tada su udareni temelji.”

Kasnije smo organizovali Prvu donatorsku konferenciju. Došli su bankari, biznismeni, bogati ljudi, i te večeri smo skupili 800.000 evra. Skupili smo novac, rekli patrijarhu Pavlu, ali on nije hteo ni da čuje za Đinđića, koji je kao premijer bio predsednik Upravnog odbora. Kada je Boris Tadić bio predsednik, promenio je pravilo, i predsednik Fonda je postao predsednik države.

Mihajlović je otkrio zašto je Patrijarh Pavle tako reagovao.

“Patrijarh Pavle mi je rekao: “Ljubo, njegovi su bili partizani i komunisti, a oni su mnogo zla naneli crkvi”. Kažem mu da to jednom mora da prestane i da Zoran ne može da odgovara za svoje pretke. Hram se inače gradio polako. I sam patrijarh Pavle je govorio da hram treba da se gradi dok i jedan Srbin hoda svetom i da za njegovu izgradnju svako treba da da koliko mu ne treba u životu”, rekao je Ljubomir Mihajlović.

(Objektiv)

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad 4 says:

  problem demokratije u srbiji i JESTE u tome, što su demokratiju počeli da nam "uvode" KOMUNISTI ili njihovi biološki naslednici iz komunističke kamarile oko tita.Vrlo MUČNO i gadno je to društvance, spremno na sve samo da zadrži privilegije kamarile, beskorisne , nepotrebne, grupe pljačkaša sopstvenog naroda i države.Komunisti su se pretvorili upravo u ono protiv čega se taj pokret i borio i to je neosporna činjenica koja je sasvim jasna ovom našem napaćenom i opljačkanom narodu.Kolik oje još hiljada kumrovačkih poletaraca kao što je djindjić bio rasuto ipo bivšoj jugoslaviji i dalje sisa krv svima redom i uništava sve čga se dočepa nije poznato ali kako stvari idu izgleda da ih je mnogo,namnožilo se to bre na tudjem znoju i muci.

  • padre says:

   Izvini ali ni crkva nije baš demokratska!

   • Kosovac says:

    @padre, .....Misliš na rimokatoličku?

  • Kosovac says:

   @milorad 4, .....Nisu to bili obični komunistički poletarci. Bili su to Oni obrazovani i pametni, koji su pokazivali sposobnost da uskoče u prazan prostor koji je ostavljao propadajući komunizam. Takvi su bili su odmak vrbovani od strane koordinatora CIA, MI6, BND. Dosta je njih tipa Đinđić, Mićunović, Drašković, bilo aktivno u takozvanim Beogradskim disidentskim kružocima, gde su praktično formirali agenturu u vidu obaveštajnih tajnih trojki. Naravno da je bilo i tajnih agenata vrbovanih i među samim tvrdim srpskim komunistima, da ih ne imentujem. Svi koji su primali Fulbrajtovu stipendiju, su vrbovani. Jedan se ipak odmetnuo, ja ga slavim sada kao srpskog heroja, ali on je debelo za to platio, eno ga trune u Hagu. „Jezuiti“ vole izdaju, ali ne vole izdajnike. Promociju „antikomunista“ su vršili medijumi koje komunizam nije imao snage da kontroliše, a mi sa dna kace smo se oduševljavali sa svakim ko je bljuvao na komuniste. Nije bilo teško zato što smo svi znali da su komunisti zaslužili takav tretman. Za svakog bljuvača, mi smo oduševljeno vikali „Ovaj je dobar!“. Čak je Vuk Drašković pokušao (dosta uspešno je neutralisao rodoljubivi naboj mnogih Srba) da se utrpa u pro-četničku Ravnogorsku opciju. Predstavljao se kao građanski republikanski monarhista, a mulci iz naroda, i neki sveštenici, su mu oduševljeno pljeskali. ……………Vladan Batić (koji je takođe bio agent, ali bez komunističkog pedigrea), je taj konvertizam dobro uočio i opisao kao da su komunisti ponirali kao reka ponornica u zemlju (undergraund), pa onda smo ih mi posmatrali kako na drugoj lokaciji izviru drukčije obojeni, baš kao demokrate, SPOvce ili gradžani Vesne Pešić. A svima je njima demokratija curila i na nos i na usta, kakvi komunizam, kakvi bakrači. Jadni socijalisti su takođe skinuli plašt komunizma i nabacili ga na JUL, ali prostor u demokratiji je već bio zauzet. Čak je i Kosta Bulatović objašnjavao da je prestao da sledi Miloševića samo zato što je Milošević bio komunista. Čuješ, napustio Miloševića komunistu, pa uskočio u zagrljaj demokrate Vuka Draškovića.

   • jovan says:

    Slazem se sa tvojim komentarom, ako sam ga dobro razumeo, da su tzv. "demokrate" i "antikomunisti" unistili SRPSKI NAROD 90-ih. Drazskovic i Djindjic, i ostali otpad srpski je NEUTRALISAO budjenje slobode kod srpskog naroda, koje je poveo Milosevic. A za mene je Milosevic bio jedini SRBIN u tadasnjoj SFRJ, SR SRBIJI( uzaS) SA 2 ATP !!! Cinjenice to govore. Napadali su Milosevica da je "komunista", a oni su bili najgori predvodnoci i propagatori Velikog Brata, tj. 3u1 "totalitarnog komunizma, fasizma, i pljackaske demokracije"! Patrijarh je to shvato, ali samo delimicno, zbog svog polozaja, to i rekao u blazoj formi.

 2. Ramonda Serbika says:

  Nema niko razloga niti da voli niti da mrzi pomenutog zđ.Blagopočivši patrijarh Pavle nije imao razloga DA CENI pomenutog zđ ne zato što je potomak komunista već zato što svojim delovanjem to nije zasluživao - video je mudri starac da pomenuti zđ radi na štetu srBskog naroda i države Srbije.

 3. Gagi says:

  Milorade.... Evo ocitog primera u tekstu, ucesnik sam potvrdjuje kako je izgledala duhovna metamorfoza. "On je bio gradski sekretar za imovinsko-pravne poslove, a ja bankar. Tada su udareni temelji.” Oboje su radili 80-ih godina u komunistickom sistemu i bili na vaznim i odgovornim funkcijama. Posle su postali nacionalisti, demokrate i ko zna sta jos. Kada bi se sutra vratio komunizam i Tito,ista prevarantska garnitura bi se prva prisljamcila i bili bi najveci komunisti. Eto, sada ispade da su komunisti napravili ovo versko zdanje, pardon, demokratski orijentisani nacionalisti.

 4. Cp6a says:

  Ili - kako je od jedne ekipe stvorena celokupna politička i ekonomska scena. To je za četnike, Dražu i Srpstvo saznalo samo preko policijskih izveštaja.

 5. Gagi says:

  Jos gora je prica sa takozvanim disidentima i njihovim laznim predstavljanjem, tek su to teski ljudski mufljuzi. Navodno su bili protiv sistema, svi su radili i ziveli u tom drustvu, gajili porodice. Kasnije su ti "disidenti" kada su se dokopali "demokratske" vlasti, razvlastili narod od njegove imovine i sve rasprodali i unistili. Sada sa narodnim znojem kite ove kafanske pevaljke koje postadose VIP drzavne licnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *