ОТКРИВЕНО зашто ПУТИН увек касни!

OTKRIVENO zašto PUTIN uvek kasni!

12 juna 2015

Part-PAR-Par8157135-1-1-0Kašnjenje ruskog predsednika je već ušlo u legendu. Papu Franju je opet ostavio da ga čeka, Džon Keri se satima igrao palcima, a Putinova bivša žena je zbog njegovog kašnjenja plakala na metro stanicama.

Strpljenje može biti vrlina, ali malo ljudi bi ostavilo papu da čeka. Vladimir Putin je izuzetak, i ruski predsednik je u sredu na sastanak u Vatikanu kasnio sat vremena.

Putinovo kašnjenje je legendarno. Izveštači iz Kremlja redovno čekaju po nekoliko sati, jer susreti retko počinju na vreme.Njegovo kašnjenje varira od lidera da lidera, i samo sat čekanja je znak poštovanja. Putin je kasnio 50 minuta na svoj prvi sastanak sa papom Franjom 2013. godine. Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ga je, međutim, jednom čekao četiri sata, a evropski lideri redovno čekaju sat vremena ili više.

Putin je kasnio i na početku svog mandata. Na sastanak sa engleskom kraljicom 2003. godine kasnio je 14 minuta, a godinu dana ranije, roditelji dece poginulih u avionskoj nesreći, su ga na groblju čekali dva sata.

Putin je 2012. tri sata kasnio na sastanak sa Džonom Kerijom u Moskvi, ostavljajući američkog državnog sekretara da šeta na Crvenom trgu i igra se s palčevima, pre nego što je dobio zeleno svetlo iz Kremlja. Nije zabeleženo da je neki lider jednostavno odustao pre nego što se video sa ruskim predsednikom.

S obzirom da Putin uspeva da stigne na vreme na televizijske konferencije za štampu, ili na neke pažljivo planirane događaje, opšta je pretpostavka da je njegova sporost pri susretu sa ruskim i međunarodnim političarima pažljivo smišljena radi psihološkog efekta.

Ali, Putin je kasnio i pre nego što je postao političar. Njegova bivša supruga Ljudmila je jednom ispričala kako su je njegova kašnjenja na početku njihove veze dovoodila do suza.

– Nikada nisam kasnila, ali Vladimir Vladimirovič uvek. Sat i po vremena je bilo normalno. Sećam se da sam stajala u metrou. Prvih 15 minuta kašnjenja su OK, pola sata i nekako Ali kada prođe sat vremena, a njega još uvek nema, tad počnem da plačem – rekla je ona.

Kremlj je ipak učinio neobičan korak i objasnio kašnjenje od srede, kao eventualni znak da se Putin čak osetio neprijatno što je ostavio papu da čeka.

– Tačno je da se sastanak papom dogodilo nakon planiranog vremena – rekao je ruskim novinariima Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Putinov portparol je oštro kritikovao Keneta Haketa, američkog ambasadora pri Svetoj Stolici, koji je pre sastanka izjavio da se nada da će papa Putinu reći nešto više “o zabrinutosti za teritorijalni integritet Ukrajine.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Mali says:

    OTKRIVENO ZASTO PUTIN UVEK KASNI Bravo za naslov,mozete sto puta procitati clanak,necete naci otkrice,zasto Putin uvek kasni.Novokomponovani novinari ocigledno svojim nekvalitetnim radom ne doprinose zajednici ovakvom vrstom izvestavanja. PAY PER CLICK je nesto drugo,sto je stiglo sa zapada..Nekada se za ovakvo izvestavanje,letelo s posla istog dana.

  2. Dobio sam nervni slom says:

    "Kremlj je ipak učinio neobičan korak i objasnio kašnjenje od srede, kao eventualni znak da se Putin čak osetio neprijatno što je ostavio papu da čeka." Ovo je, znači, objašnjenje kašnjenja po književniku koji je pisao ovu beletristiku. Dobro, evo da vam kažem ko sam ja. Doktor nauka(doktor disertacija, doktor naravoučenija, doktor plagijata) A sad malo i o meni. Ja sam običan čovek, vozač na japanjer i pomalo viši naučni saradnik na jednom polju(a to polje je izdržljivost čoveka sa japanerom) a pomalo i čoban i zato tražim da mi se objasni zašto Putin kasni? Nisam ja čitao ovo književno delo zato što sam čoban, nego zbog naslova. Ako mi ne objasni gospodin književnik, lično ću tužiti lično njega da mi plati odštetu 1. Zato što me je prevario sa naslovom 2. zato što sam ispao ošišana ovca i čitao književno delo 3. za psihološke bolove kada sam otkrio koliko sam ispao blesav 4. zato što sam izgubio dragoceno vreme i zakasnio sa mužom dve ovce 5. zato što sam se mučio da i ja jednom u životu nešto komentarišem 6. nepoznate posledice Sve u iznosu od 25 evra. Znam gde ima dobra jagnjetina za te pare. Naravno da znam. Odustaću od tužbe po nagodbi, ako mi književnik plati pola od tužbenog zahteva. Odmah! Znam ja i jeftinije mesto sa dobrim ručkom. Moja baba Mileva kaže - E, sram da ga bude, la....... jedna!" To moja baba rekla, a ne ja. Možete je tužiti za odštetu, ali morate ići na groblje da joj uručite poziv. U slučaju tužbe, rećiću vam i njenu adresu. Sada ne bih. Umrla je 71. I operite joj spomenik. Jel sad shvatate koliko sam besan? Učite kako se pravilno stavlja naslov, kako sam ja to uradio sa četr razreda osnovne škole. Nije onda bilo petog razreda u okolini moga katuna ni na pedes km. Sledeći put za ovako nešto pozvaću svoju unuku koja je student veterine da napiše komenatr deset puta duži od ovog, jer ja samo što nisam izdano nabadajući slova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *