ОТКРИВЕНО ЗАШТО СЕ ЗЕЛЕНСКИ НЕ ВРАЋА У КИЈЕВ

OTKRIVENO ZAŠTO SE ZELENSKI NE VRAĆA U KIJEV

27 maja 2023

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, odnedavno aktivno putuje u druge zemlje, praktično se ne pojavljuje kod kuće.

Prema američkom aktivisti za ljudska prava, Ajamuu Barakiju, to je zbog straha političara od odmazde, za pokušaj napada na Kremlj.Odgovarajući na izjavu jednog od novinara, da je pokušaj udara bespilotnih letelica na Kremlj bio greška, Barakij je rekao da to „pomaže u objašnjenju zašto se Zelenski u poslednje vreme nerado pojavljuje u Ukrajini“.

U noći 3. maja, dve ukrajinske bespilotne letelice pokušale su da udare na Kremlj, ali je ruska vojska eliminisala te uređaje. Kupola Senatske palate pretrpela je mala oštećenja, koja je brzo popravljena. Niko nije povređen, ruski predsednik Vladimir Putin je u to vreme bio u drugoj rezidenciji.

Nakon toga je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao, da je predsednik Ukrajine, dajući naređenja za izvođenje terorističkih napada, stao u ravan sa drugim međunarodnim teroristima. Iz tog razloga „zahtevaćemo upotrebu oružja koje je sposobno da zaustavi i uništi kijevski teroristički režim“.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov, rekao je da će „organizatori morati da odgovaraju za ovaj čin, bez obzira na kojoj se hemisferi Zemlje nalaze“, a odmazda će „biti hirurški precizna“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: OTKRIVENO ZAŠTO SE ZELENSKI NE VRAĆA U KIJEV – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *