ОТОПИО СЕ НАЈВЕЋИ у досадашњој историји познати ледени брег – 2,5 пута већи од Москве

ОТОПИО СЕ НАЈВЕЋИ у досадашњој историји познати ледени брег – 2,5 пута већи од Москве

20 априла 2021

ОТОПИО се А-68. досад највећи познати ледени брег у историји човечанства. Налазио се на крајњем југу Пацифика, а пре четири године се одвојио од Антарктика.Имао је површину од 6 хиљада квадратних километара и био је 2,5 пута већи од површине Москве. У тренутку одвајања, маса А-68 била је 1 трилион тона.Тренутно се овај ледени брег распао на много делова.

Да је А-68 почео да се распада постало је јасно у априлу 2020. године. Тада је забележено да је ледени брег изгубио „комад“ од 175 квадратних километара.

Научници који су пратили А-68 помоћу сателита Сентинел-1 били су изненађени колико је дуго плутао отвореним морем. Одвојио се од леденог масива Ларсен још у јулу 2017. године.

KOMENTARI4 коментара

 1. Isukrst of evil says:

  Cim zapadni "naucnici" kazu to mora da je istina :-))) "Globalno zatopljenje" a april hladan.

 2. I Love Jesus says:

  Pa, da požurimo sa koktelima koji zahtevaju kockice leda? Ali zašto mi da brinemo o globalnim promenama u Bibliji piše da će se Bog pobrinuti da obnovi svu svoju kreaciju i zemlju i nebesa. Dakle, na nama je prihvatimo poslanstvo koje dolazi od Oca našeg nebeskog u imenu i delu Sina njegovog - Isusa Hrista, a što se tiče globalnih zastrašivanja znamo da će se Bog pobrinuti i za to. Ne može čovek da pokvari toliko koliko Bog može da popravi i uredi. Verujte u Hrista i radujte se.

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Čovek tu ne može ništa dobro da učini, može samo da pogorša, za sada istrebljuje sam sebe da bi kao planeti olakšao. Nije loša ideja ali planeta ostaje zagađena i nakon istrebljenja ljudi za mnogo godina i neće se sama obnoviti, potreban je prst Božiji, onog Boga koji je i kreirao sve na ovoj planeti za šest dana. Spašavamo se ne obnovom planete već verom u poslanstvo Božije kroz Isusa Hrista.

 4. Čist je ko Suza says:

  Naučnici mogu da se uhvate za uši i da igraju, gledanjem, merenjem i posmatranjem neće baš ništa pomoći ovim procesima. U biblijskim psalmima piše:"Davno si načinio nebesa i zemlju i oni će ostareti kao odeća koju ćeš preobući, a Ti ostaješ Onaj isti." Slava Bogu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u