Отпуштен због критике државних органа и позива на уједињење деснице?

Otpušten zbog kritike državnih organa i poziva na ujedinjenje desnice?

1 septembra 2015

aleksandar-djurdjev-intervju-geopolitikaOtpuštanje osnivača Srpske lige, Aleksandra Đurđeva, iz JKP „Informatika“ i medijski linč kojim je on danas izložen posledica su ogromnog straha, određenih interesnih krugova, zbog politike koju Đurđev i Srpska liga zastupaju, saopštravaju iz ove stranke.

– Progon Đurđeva počinje u trenutku kada Srpska liga poziva i aktivno radi na ujedinjenju desnih političkih snaga, dok kritikuje nedovoljnu aktivnost državnih organa na rešavanju krize sa azilanatima i dok poziva na otvorenu saradnju sa Rusijom i evropskom desnicom. Koliki je strah od takve politike, najbolje pokazuje činjenica da su osim medijskih kleveta, protivnici Srpske lige spremni da lično progone njene osnivače ugrožavajući im egzistenciju i dajućiotkaze.Očekujemo da će u narednim danima na isti način početi obračuni sa drugim istaknutim predstavnicima Srpske lige, što će biti i najbolji dokaz da iz otkaza Đurđevu stoji antisrpska politika. Očekujemo i nastavak medijskog linča protiv Đuđeva i Srpske lige – kaže se u saopštenju Srpske lige.

Ova stranka poručuje da uprkos progonu kojim su izloženineće odstupiti od svojih državotovornih ciljeva. Srpska liga je još jednom pozvala „državotvorne snage“ za formiranje snažnog političkog bloka.

– Samo ujedinjeni možemo da se suprotstavimo progonima, postignemo izborni uspeh i pomognemo svojoj zemlji i narodu -stoji u saopštenju Srpske lige.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *