ОТВАРА СЕ СРПСКО-РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР у Војводини!?

OTVARA SE SRPSKO-RUSKI HUMANITARNI CENTAR u Vojvodini!?

14 novembra 2017

Srpska radikalna stranka pokreće inicijativu da se na prostoru AP Vojvodine formira Srpsko–ruski humanitarni centar, po uzoru na onaj koji već postoji u Nišu.

Poslanička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ uputiće zahtev Skupštini AP Vojvodine da se donese odluka o pokretanju inicijative za otvaranje Srpsko – ruskog centra za hitne intervencije na prostoru severne srpske Pokrajine.

“Mi srpski radikali smo mišljenja da je Vojvodini neophodan jedan ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava, po uzoru na Srpsko – ruski humanitarni centar u Nišu, koji je bez sumnje najbolji humanitarni centar u ovom delu Evrope. Srpska radikalna stranka očekuje da većina poslanika u pokrajinskoj Skupštini pokaže političku mudrost, zrelost i odlučnost i pruži podršku ovoj inicijativi Srpske radikalne stranke, čime bi učinili prvi korak u realizaciji ideje da Vojvodina dobije savremen i ozbiljan centar za hitne intervencije u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom“, rekao je medijima predsednik poslaničke grupe radikala u Skupštini AP Vojvodine Đurađ Jakšić.

Jakšić je dodao da je Srpska radikalna stranka pokrenula veliku svenarodnu akciju prikupljanja potpisa podrške građana za otvaranje Srpsko–ruskog humanitarnog centra na prostoru AP Vojvodine.

On je istakao da je krajnje vreme da Srbija prekine sa strmoglavim srljanjem ka Evropskoj uniji, koje je, u poslednjih 17 godina, proizvelo katastrofu u nacionalnom, ekonomskom i svakom drugom pogledu po srpsku državu i narod. Krajnje je vreme da se Srbija okrene bratskoj Ruskoj Federaciji i uđe u politički, ekonomski i vojni savez sa Rusijom.

“Srpska radikalna stranka insistira na tome da se hitno, u skladu sa međuvladinim sporazumom između Republike Srbije i Ruske Federacije, dodeli diplomatski status Srpsko–ruskom humanitarnom centru u Nišu. Mi srpski radikali insistiramo na tome da se jedan ovakav centar otvori i na prostoru AP Vojvodine, jer je to potreba i interes svih građana koji žive u Vojvodini“, zaključio je Đurađ Jakšić.

Izvor: Pravda

KOMENTARI9 komentara

 1. Miki says:

  Nisam stranački opredeljen ni za jednu stranku, ali se pridružujem predlogu da se u okolini Fruške gore što pre otvori pravi Rusko -Srpski humanitarni centar. Čudno je što je za sada samo Niš dobio takav centar,kao da ovde u Vojvodini nema pravih Srba.

 2. R.Srpska says:

  Ponovo pravi potez SRS i Šešelja na tekuće pretnje zapada i domaćih izdajnika manjinaca sa srpskim državljanstvom. Ovaj centar na severu Srbije osigurao bi mir i doneo sigurnost od zapadnih grabežljivaca i njihovih planova.A Čanak i ostali manjinci slobodno bi mogli da nastave sa još bržom emigracijom, ne trebaju nikome u Srbiji.

 3. Mlax says:

  Zna Voja koji je sledeci komad zemlje kojeg NATO hijene hoce da odgrizu od Srbije.Ukoliko Vojvodina nedobije ,,RUSKO SRPSKU VOJNU BAZU SA AERODROMOM ,, ode i Vojvodina na dobos za par poglavlja za taj Raj pod nazivom ,,EU,,.U sastavu te baze treba da bude S400 (4 baterije) ,50 su-27(15 u Vojvodini a 35 u Srbiji),takticko nuklearno naoruzanje I naravno Ruska komanda kao izvrsna.

  • pravda says:

   Odlican tekst

 4. Ivan Grozni says:

  Dragi Radikali. Posto hocete da unapredite Srbiju ja mislim da bi trebali da napravite listu prioriteta i na prvo mesto stavite vlasnistvo nad zemljom u Vojvodini pa i u Srbiji. Mnogo je vaznije da se sacuva vlasnistvo nad zemljom jer ona je NEOBNOVLJIVA. Onog momenta kad zemlju prodas vise nemas kontrolu nad tim delom zemlje. Evo vam primera Beograd na vodi. Onog momenta kad se izgradi sto je zamisljeno POJAVICE SE OGRADE SA NATPISOM "PRIVATNI POSED ZABRANJEN ULAZ" Samo ce moci VLASNICI da udju . To se desava u svetu de drzava nije radila u interesu svojih gradjana. Pogledajte koliko je PRIVATNIH plaza na obalama mora na kojima letujemo.Probudite se dok nije kasno.

 5. E.Lirsch says:

  Znaci iz Nisa mora da beze. More ceraj to napolje.

 6. ante says:

  mnogo blizo ruska i americka baza na kosovu a ruska u nisu seselj uvek nesta prodaje nije mu dosta srbe u krajini zbrisati iz kuca pa sad hoce i u vojvodini da se samo ratuje de su srbi i srbska zemlja opsan igrac titin

 7. PRVA LINIJA says:

  IDEMO BRACO, DOBRO NAM DOSLI, NISAM NI PROCITAO TEKST VEC NASLOV JE DOVOLJAN, GDE GOD NADJES ZGODNO MESTO TU DRVO POSADI...

 8. goran says:

  Imam bolje resenje od ovog, u svakom srpskom gradu po jedan ruski centar. Da ne bi bilo ljubomore, zasto kod njih, a ne kod nas. Dragi Rusi, spremajte se i dolazite vec jednom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *