Otvorena prva radnja Vojske Srbije

Otvorena prva radnja Vojske Srbije

29 januara 2014

bg--VOJNE-OPREME-03-280114_620x0Ljubitelji vojničke opreme više ne moraju da odlaze u „američke“ armi šopove, pošto je pre dva dana u Beogradu otvorena prva komercijalna radnja vojne odeće i suvenira Vojske Srbije. Pilotske jakne, čizme „šunjalice“ ili replike ordenja iz vremena JNA, sada se mogu vrlo jednostavno pazariti u Sarajevskoj ulici 7.

Iako je u utorak zvanično bio prvi radni dan, prodavnica je po svemu sudeći već stekla zavidnu popularnost. Mahom stariji sugrađani nostalgično su posmatrali „Titovo“ ordenje, ali bilo je i onih koji su poželeli da kupe eksponate starih srpskih uniformi.

– Službena i svečana oprema VS nije u slobodnoj prodaji, već može da se kupuje samo uz zvaničnu legitimaciju – rekla nam je prodavačica Olja. – Ostalu robu svi mogu da kupuju i ponuda je zaista raznovrsna. Imamo veliki broj različitog ordenja, šnala, privezaka i drugih sitnica. Od odeće u prodaji su pilotske jakne, kožne jakne, kao i nekoliko vrsta obuće. U ovoj radnji čak i ljubitelji modelarstva mogu da nađu interesantne makete.

NAJTRAŽENIJE PADOBRANSKE ČIZME

Kako kažu u prodavnici, najviše interesovanja bilo je za čizme „gepard“ koje, između ostalog, nose naši padobranci.

– Takozvane „šunjalice“ su baš popularne. Ljudi su čuli na televiziji da ovde mogu da se kupuju i odmah po otvaranju pojavilo se nekoliko kupaca. To je roba koja je za sada izazvala najviše interesovanja – kaže prodavačica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *