Otvoreno pismo “moralnoj“ Nataši Kandić, Srbina iz dijaspore

Otvoreno pismo “moralnoj“ Nataši Kandić, Srbina iz dijaspore

31 marta 2014

dragan-djogovicPiše: Dragan Đogović

(Ne) Poštovana gospođo Napala Kanđa – pardon Nataša Kandić,

koristim svoje zakonom utemeljeno pravo slobodnog mišljenja, na kojeg se eto vidim godinama i Vi sami “časno i moralno Vašim fondom za humanitarno pravo“ opozivate i promovišete, da svoj privatan stav ovim otvorenim putem o Vama izrazim, s rizikom svjesnim da ubilježen na nekakvoj crnoj listi omiljenih Vam zapadnih prijatelja osvanem, – koji Vas tako brižno štite paze i maze, i svesrdno zatrpavaju silnim deviznim hrpama za svaki Vaš duboko uklesani retorični bolni biljeg u plemenite duše mukotrpnog srpskog življa.

Nesporna mi je lična sumnja gospođo “Kanđa,“ da ste u stilu Vašeg “moralnog karaktera“ došli na ideju 1992 godine da osnujete tu “fondaciju“ koju već evo dvadesetak godina na srpsku žalost i štetu Vašim kralima uspješno upravljate, samo sa jednim ucrtanim ciljem da postanete slavni i bogati.

Jer kako bi se ustvari i moglo postati slavan i bogat sa tom farsnom “fondacijom,“ nikako drugačije nego pod plaštom maskirane humanosti svrstati se na stranu moćnih rogatih zlotvora, spoznavajući pritom da se rogat sa rogatim nije bosti nego mu se umiljato prikloniti

Naravno da Vam ni na kraj pameti nije bilo gospođo “Kanđa“ da se sa tim Vašim “fondom“ zaista angažujete na tom polju humanitarnog ljudskog prava, štiteći uistinu sve prave žrtve ovog balkanskog nesretnog područja. Tako nešto dolazi na pamet samo iskreno poštenim i duhom oplemenjenim ljudskim dušama, čijem sloju ni blizu ne pripadate.

Lažnim i vještim manipulacijama za koje ste već jednom sudski procesuirani, a za mnoga još uvijek to niste, istinske činjenice stvarnih tragičnih događaja balkanske golgote pretvarali ste u neistinu i u obrnutom obliku, duvajući iz petnih žila kroz rogove po svim svjetskim pozornicama, na sve što srpki znak i podznak sa prefiksom ima. – pokupivši time uz gromoglasne ovacije sva značajna priznanja i nagradne lovorike Vaših sponzora.

Vašom najnovijom tvrdnjom da se ne može porediti Krim i Kosovo, jer su Srbi bili agresori a Ukrajinci to nisu,- kojom ste realne činjenice ponovo Vašim ustaljenim metodama izvrnuli, jer Vama očigledno kao i svojevremeno Pilatusu istina nije bitna, ciljano ste glavnoj meti Srbiji i srpskom narodu kome i sami pripadate, nanijeli po ko zna koji put strašnu duševnu bol, a čija istinska stradanja u potpunosti svjesno i ravnodušno ignorišete.

Ovim postupkom Vaši donatorski patroni će Vas ponovo oduševljeno obskrbiti hrpicima deviza, nagrađujući Vaš “moralni poduhvat,“ da bi ste i dalje mirno u Vašem po svim moždanim vijugama mržnjom popunjenom umu, za kojeg ni Sigmund Frojnd da je živ ne bi dijagnozu imao, ponovo mogli nešto novo smisliti i besramno lansirati.

I na kraju čisto hipotentično primjera radi, čudilo me ne bi nedaj Bože, da Vam na pamet padne kao rođenoj Kragujevčanki, da i u prošlost još duboko nos zabodete, i sve one od strane monstruoznih jedinica nacističke Njemačke nedužno streljane hiljede građana Kragujevca među kojima je bilo 270 đaka u jednom oktobarskom danu 1941 godine iz Vašeg usidrenog propagandnog ugla, možda opravdanim proglasite.

Čak ni tim gnusnim potencijalnim činom ne bi se skoro niko živ ni u mrtvilu u Srbiji usudio da Vam nešto protivreči, na eventualno zadovoljstvo mnogih Vaših darovitih zaštitnih obožavaoca.

S (ne) poštovanjem

Dragan Đogović

Dizeldorf

kandic natasa 6251

KOMENTARI58 komentara

 1. Milena says:

  Bravoooo!!! Odusevljena sam...fantasticana izrazajna kritika ovoj ostrokondji koja nas godinama davi..fenomenalno bravo gospodine Dragane bravo!!!

 2. velimir says:

  SVAKA ČAST DRAGANE STOJIM IZA SVAKE TVOJE REČI. U SRBIJI SAMO NISU KRIVI ONI ŠTO NAPADAJU SRBIJU I SRBE . SRBI KOJI BRANE SRBIJU , SRBE I NAŠE POGINULE SU NEPRIJATELJI I PROTIV NJIH DRŽAVA HOĆE DA POKRENE POSTUPAK. TREBA ZABRANITI SVE NVO ORGANIZACIJE. U SRBIJI SVI IMAJU VEĆA PRAVA OD SRBA, TO JE SRAMOTA.

 3. Raka says:

  TOOOOO Dragane Djogovicu Care nebeski, al si kucki skreso na kulturno svaka ti cast..genijalno. sad mi je tako lepo i toplo oko srca nemogu opisati grandiozno!

 4. Bozo says:

  Svaka Cast Dragane!!! Koliko je zaradila i ovo nije dosta, ali mozda ce joj makar Savjest probuditi! Jos jednom: svaka Cast

 5. SASA says:

  A ko je Napala Kandja?? Nikad cuo...

 6. Milan Brkovic says:

  Pravi opis glupog stvorenja.

 7. Velimir says:

  Ma ko je j-be. Najbolje bi bilo da joj sredstva informisanja ne poklanjaju više nikakvu pažnju. Jednostavno kao da je mrtva. A stvarno i jeste za veќi deo Srba.

 8. zoran cvijovic says:

  Lijepo je rekao Dr. Seselj "Ustaska KURVA "

 9. Sasa says:

  Bravo.svaka cast.trebao bi danima pisati o njenoj ljudskoj nepravdi bez obzira koje su nacije sve zrtve,

 10. Vlado says:

  Vidi se u ocima SMECARKE da je ZLOBNA

 11. Vlado says:

  Kuja

 12. Radivoje P. says:

  Gospodine Djogovicu,ponovo ste i ovim briljantnim tekstom dokazali da ste patriota i humanitarac NAMBER 1 u dijaspori.Mnogo cinite za Srbe. Sve najbolje vam zelim, svaka Vam cast,

 13. Longin says:

  Imali ona svoju djecu, braću, sestre, rođake,...? Da li se oni stide, bez razlike koliko joj plaćaju za pljuvanje po Srbiji i Srbima?

 14. Zika says:

  Ovome coveku gosp. Draganu Djogovicu iz Dizeldorfa treba se uruciti najveca moguca nagrada u Srbiji. legenda i cudo od coveka. Cestitam od srca. Stilski predivno je iskritikovao ovu srbomrskinju, nadimak koji joj je dao i koji joj pase Napala Kandja me isto tako odusevio.

 15. Borac sa Zuci says:

  Meni nikako nije jasno kako ova spodoba od zene uopste moze mirno da zivi u Srbiji,nazalost predaleko sam ali zar nema niko sposoban da je na bilo koji nacin "skloni".Zivim u nadi da ce doci dani kad cemo nju i njoj slice skloniti sa lica te napacene zemlje.

 16. Lorka says:

  Proglasiti Srbiju za agresora u vlastitoj državi je čin veleizdaje koji ozbiljne države ozbiljno sankcionišu. Po definiciji, agresija je napad na drugu državu i okupacija cijele teritorije ili jednog njenog dijela. Da li je Kosovo prije NATO bombardovanja bilo država? Da li je Kosovo ikad u istoriji bilo država? Je li Kosovo ikad bilo međunarodno priznato kao država? Ako je odgovor na ova pitanja ''NE'' , onda moramo da utvrdimo kojoj državi je Kosovo pirpadalo u momentu ratnih dejstava. Nema sumnje, pripadalo je Srbiji. Kako onda Kandićka, a i ovi nepismeni govornici NATO pakta, mogu da tvrde kako je Srbija bila agresor na Kosovu? Kod očiglednih činjenica koje dokazuju da su agresori bili prvo Šiptari koji su započeli oružanu pobunu i secesiju od Srbije, a zatim NATO pakt koji je bombardovao Srbiju i oteo joj kontrolu nad Kosovom, mi još moramo da logički dokazujemo ovoj očiglednoj lažulji, koja je nekom sramotom rođena kao SrBkinja, ko je agresor a ko žrtva u slučaju Kosova!

 17. zivko krcmarevic says:

  svaka cast Dragane,sa postovanjem sljedim svaku vasu rjec,,jos bih dodao da ovoj nakazi o kojoj se ovde pise nema mjesta u drzavi Srbiji,,tj,,da je to zlotvor koga treba najstroze sudit..

 18. Bogica says:

  Ono što sebi ne mogu da objasnim, to je. Ako neko JAVNO kaže za čitav jedan narod da je agresor u svojoj državi, a pritom taj narod doživi ono što je doživeo, progon i onolike žrtve na sopstvenoj teritoriji, kako se to ZOVE po našim zakonima počev od Ustava pa tako redom do najobičnije gradske odluke o kućnom redu.Šta radi država i oni u državi koji su odgovorni da pokreću sudske postupke, ako ima nezakonitih radnji.Da li je moguće da ovde nema ništa nezekonitog i da je tako u držvama EU u koju mi želimo da uđemo. Koliko znam po našim zakonima, ako za nekog nešto izjavite i utvrdi se da je laž vi će te odgovarati. U ovom slučaju ne pokretanje postupka zanči priznanje, da je "agresor" zajednički imenitelj za sve građane države Srbije, bilo kojoj nacionalnosti pripadali.

 19. Mica/Keln, Nemacka says:

  Odavno lepse i prijatnije nesto nisam procitao od ovag teksta. Pridruzujem se ostalima ovde i ovom autoru Gospodinu Draganu Djogovicu izrazavam svu podrsku i sve cestitke za ovaj ekselentan tekst. Uzasno ogavni protagonisti lazima ona i drugi joj slicni uz nju u satanizaciji roda svoga, fuj,fuj,fuj!

 20. Božidar says:

  Hvala Dragane,iscrpno,korektno i nažalost istinito.Pozdrav.

 21. bogoljub says:

  DUBOKO POSTOVANJE g. Djogovicu, sa velikom paznjom sam procitao vase pismo i apsolutno se slazem sa tobom, ali od toga nemamo nista da se ovakvi akrepi koje se bogate na blacenje srpskog naroda a pogotovu nevinoh zrtava. Jedino je resenje da se potpise peticija ili u zadnjem slucaju referendum i da se zauvek definise pitanje izdajnika i stranih spijuna...

 22. Sasa says:

  Svaka cast gospodine Dragane !!!

 23. SASA SAXS says:

  postovane dame i gospodo! ko se jos obazire na komentare Natase Kandic, svaki komentar uvezi nje je suvisan. Uopste mi nije jasno kako ova nasa drzava ma kakva da je? nepreduzima nista protiv ovakvih persona, kao sto je ona koji blatye ovu zyemlju na svakom koraku. PITANJE pa jeli ona BELI MEDVED kad je tako zasticena?

 24. ivan says:

  Odličan i istinit tekst sa kojim će se složiti masa ljudi,ali žalosno je, što još niko ništa u ovoj mojoj državi Srbiji nije preduzeo da se takvim i slučnim navodnim organizacijama spreči pljuvački i gadljivi rad protiv sopstvenog naroda.Šteta što navedena gospođa nema obraza,možda bi po nekad i zacrvenela od stida, a ovako ništa.Veliki pozdrav za gospodina Dragana

 25. Dalibor Dzida says:

  Pripada Srbskom narodu,nazalost

 26. sasa says:

  zelim ti da sav novac koji ubuduce dobijes kobilo jedna, potrosis na citostatike

 27. UDRUŽENJE NACIONALNA SVEST says:

  POSLE SVIH OVIH KOMENTARA I PROZIVKI SVAKI DODATNI KOMENTAR BIO BI SUVIŠAN DRAGONAM JE DA IMA SRBA KOJI NE ĆUTE I NE GLUME NOJEVE SRBIJA JE SA VAma kao feniks uvek ćwe se dići iz pepela jer ima VAS

 28. NIKOLA says:

  KANDIĆI SU CIGANI, TE SE NIJE NI ČUDITI TOJ PATOLOŠKOJ MRŽNJI PREMA SRBIMA...

 29. Svetozar says:

  Ovaj Đogović izmislio toplu vodu...mi se sa njom u Srbiji borimo godinama i znamo da joj pare dolaze iz inostranstva

 30. Nedeljko I. says:

  Tekst je bez sumnje prvoklasan, sazet i konstruktivan. Gospodin D. Djogovic je ukazao ovim i sve sto srpsku javnost odavno muci, da ovakvi placeni neprijatelji drzavnog ustava neometano rovare i rade sta hoce. Pitam se sta bi bilo u Nemackoj da neko ovako konstatno pljuje po svojoj drzavi, pa odavno bi mu zacepili usta i zabranili svaki daljnji rad kao i Gerhardu Srederu nedavno samo zbog jedne jedine recenice kada je podrzao Rusiju. Ovim novinama Intermagazin svaka cast da su objavili ovaj tekst..osim jos u par medija u Republici Srpskoj i po raznim Forumima nigde nisam primetio da je ovaj zaista tako interesantan i znacajan tekst objavljen u nekim drugim medijima u Srbiji. Verovatno ih interesuje samo kako da popune prostor sa raznim drugim asocijalnim bljuvotinama. Gospodinu Djogovicu svaka cast na zalaganju u odbrani i interesu srpskog naroda.

 31. Velimir says:

  Zalosno je sto je ovako nesto Srpska majka okotila! Uz duzno postovanje prema gospodji majci(ne znam joj ni ime),ali ne mogu da kazem da je rodila,posto se zmije kote,a ovo je najgora vrsta i najotrovnija!!!

 32. Srbin iz Čikaga says:

  Interesuje me zašto ste obrisali moje komentare? Alal vera! To više govori o Vama i gospodinu Đogoviću. Možete da brišete komentare koliko hoćete, ali jedno se promeniti neće, a to je: Dragan Đogović nema veze sa pisanjem, jako loše to radi, jako nečitljivi tesktovi, ne zna da upotrebljava reči, ne zna da upotrebljava zareze, jedna rečenica dugačka kao pola teksta i čovek piše samo o sebi…ne znam zašto postoji potreba da se puštaju tekstovi svakoga ko poželi da piše. Stidite se zbog brisanja komentara i cenzure!

 33. dobrinka says:

  Za gospodina iz cikago Budite srecni sto znate da pisete I citate Srpski jezik.Ali sta vas briga kako je Gos Dragan pisao.Kad ste toliko pametni sto niste preduzeli nesto za majku Srbiju nego ste otisli za cikago.Da vas mozda tekst ne vredja.A da javi te mi dali sam dobra u gramatici bas me zanima vase misljemje.

 34. Nepervile says:

  Ovom odje gore Srbin iz Cikaga e da mi znat koli si i djeli si oca ti onog da ti ja zareze pokazem

 35. Srbin iz Čikaga says:

  Za Dobrinku i Nepervile-a, vidim da ste prijatelji Dragana Đogovića, a možda ste i Dragan Đogović, kad ga toliko branite. Ja srpski jezik znam, a koliko vidim Vas dvoje ga jako slabo znate, kao i sam Dragan Đogović. Prigovarate mi što sam u dijaspori i što ne živim u Srbiji!? A gde živi Dragan Đogović? Tekst me ne vređa, zato što nije vredan toga! pozdrav za dobrinku i Nepervile-a, ili je to možda Dragan Đogović!

 36. R.P, / Heildeberg says:

  Stil izražavanja gosp. Dragana Đogovica, kao npr. u ovom njegovom napisanom tekstu, čini autentičan individualni stil, i time ga ovakav stil izraza misli svrstava u klasifikacionu grupu izrazito kreativnih i inteligentnih osoba, koji svojim stilskim figurativnim načinom govora odnosno pisanja formulišu izražene misli u višestruki ciljani informativni oblik. Stilistika je jezička nauka o stilu, a stil je način izražavanja jezikom sa kojim je misao saopštena i njegova skladnost sa mišlju, osećanjima, htenjima i namerama onoga koji govori odnosno piše. Da bi se sadržaj ovakvog stila izražavanja kao što to radi gosp. Đogovic u potpunosti shvatio, neophodna je osnovna doza u nivou intelektualnog obrazovanja.

 37. Aleksandar Kapetanovic says:

  ZA SRBINA IZ CIKAGA: NEMOJ TI NEKOGA UCITI PISMENOSTI KADA SI I SAM NEPISMEN. Kao prvo: veliko V, Vi se pise samo onda ako se obracas odredjenoj jednoj osobi, a ne dvema osobama kao sto si ti napisao.Kao drugo: Dobrinka se pise velikim slovom, posto je vlastita imenica, a ne malim.A trece: Prigovarate mi sto sam u dijaspori i sto ne zivim u Srbiji, pa stavljas upitnik.To je potvrdna, a ne upitna recenica, prema tome upitnik tu nikako ne ide. TOLIKO O TVOJOJ PISMENOSTI.

 38. Srbin iz Čikaga says:

  I HEILDEBERG, I ALEKSANDAR KAPETANOVIĆ, su kako mi se čini Dragan Đogović. Opet isti stil pisanja, dugačke rečenice i nepoznavanje gramatike i pismenosti. Sramotite se

 39. Srbin iz Čikaga says:

  Možete slobodno opet da mi brišete komentare, ali jedno ostaje. Ovaj tekst nema veze s vezom, puno grešaka, nepravilno upotrebljenih reči i zareza...itd.

 40. Rale says:

  Za Srbina iz Cikaga, ti si vidio Cikago u tvom zivotu samo na geografskoj karti. U Cikagu je vreme minus 6 sati u odnosu na evropsku vremensku zonu, dakle oko 4 sata ujutro. Koja budala u Americi komentarise u cetiri sata ujutro. Ti si u stvari kao prvo paranoidni patoloski bolesnik sa izrazito izrazenim kompleksom nize vrednosti, kao drugo polu-analfabet. - Ratko Z. (Zajednica Srbi dijaspore i otadzbine, Nemacka)

 41. Srbin iz Čikaga says:

  Dragane Đogoviću, nemoj da se nerviraš. Sad sam sve više siguran da si to ti, sve se više odaješ. Bolje obrati pažnju da kad pišeš tekstove, jedan pasus ne bude jedna rečenica. Tvoj ceo tekst bude u samo par rečenica.

 42. Rale says:

  Tebi leka nema. Tebi su svi ovde u glavi panaroidno fiksirani kao Dragan Djogovic, ocigledan dokaz umnog poremecaja. Leci se bre i ostavi ljude ovde na miru zavidna bolesna djukelo!!!

 43. Srbin iz Čikaga says:

  Možda meni leka nema, ali ovde je dosta stvari sumnjivo, a i očigledno. Svi koje veličaju Dragana Đogovića i brane ga ovde, koriste reči npr.: panaroidno fiksirani, paranoidni patoloski bolesnik, ekselentan, klasifikacionu grupu, stilski predivno, stilskim figurativnim. Sve ove fraze i reči koriste "različiti" ljudi u komentarima, a slične takve reči i fraze koristi i Dragan Đogović u tekstu. I još jedna zanimljiva činjenica je da čiatoci: RALE, MILENA, i još jedan čitalac čiji su komentari juče obrisani, a i sam Dragan Đogović, ne znaju kako se piše slovo "DŽ", već ga svi oni pišu kao "DJ". Zanimljivo!!!

 44. Aleksandar Kapetanovic says:

  E MOJ SRBINE IZ "CIKAGA". NEMAS POJMA SA KIM SI SE UHVATIO DA PRICAS O PRAVOPISU I GRAMATICI. OPET IMAM JEDNU TVOJU GRESKU U PISMENOSTI. NAPISAO SI: SRAMOTI TE SE. SRAMOTITE , SE PISE ZAJEDNO. TOLIKO PISMENI SRBINE IZ "CIKAGA".

 45. Srbin iz Čikaga says:

  Šta da radim Dragane Đogoviću kad nisam "pismen" kao ti! Bar ne komentarišem svoje tekstove i ne svađam se sa svima koji kažu da je tekst loš. Tvoji tekstovi su "trla baba lan". Bolje ti je da pročitaš i da naučiš nešto od Željka Cvijanovića, Ratka Dmitrovića, Dušana Prorokovića, Marinka Vučinića. Slobodno mi obrišite ovaj komentar. Drugo i ne očekujem!

 46. Goran says:

  Mislim da je "Srbin iz Cikaga" ustvari Ceda Jovanovic!!!

 47. Twitter says:

  @Srbin iz Čikaga, Ovako se brani samo histericna osoba koja nesto zeli zadrzati. Vi ste Srbine iz Čikaga, NATAŠA KANDIĆ "glavom i bradom"

 48. qryber says:

  @Srbin iz Čikaga: napomena za vas - npr. Solunci, pripadnici herojske oslobodilačke srpske vojske iz I sv.rata, u velikoj meri su bili nepismeni, nisu umeli čak ni da se potpišu....Ali su dali živote za slobodu, to im nije smetalo. A vi namičete mak na konac i cepate dlake, lovite zareze i pravopisne greške, i u tome vidite neki značaj!?!!? Bedno...

 49. Srbin iz Čikaga says:

  za Twitter i qryber, ali naši hrabri i časni Solunci nisu pisali tekstove i glumili akademike. Tu i jeste problem Srbije, zato nam je i Srbija tu gde jeste. Svi žele da rade ono što ne znaju. Vučić, Dačić, Dinkić, Jovanović, Đilas, Zorana Mihajlović i ostali žele da se bave politikom a nemaju pojma o njoj, Nataša Kandić odlučuje šta je pravda, a ne zna šta je pravda, novinari žele da budu oni koji ne znaju šta je novinarstvo...itd. Tako i Dragan Đogović želi da bude komentator, analitičar i da piše tekstove, a daleko je od toga. Neka ostavi to onima koji se sa tim bave i koji su školovani za to.

 50. Prijatelji Djogovica says:

  Slusaj ti mrcino "Srbine iz Cikaga" ostavi se coveka poslednja ti je opomena, skoro cela srpska dijaspora u Nemackoj bi skocila za Dragana Djogovica bitango jedna. Nisi svestan koga si uzeo na zub iz te tvoje ciste bolesnicke zavisti. Taj covek svo svoje bogatsvo koje radom stice ceo svoj zivot, deli srpskoj sirotinji i bori se za Srbstvo. Ako ti kretencino ne pasu njegovi clanci nemoj ih citati.

 51. Srbin iz Čikaga says:

  Evo ja ne znam kako ću da spavam posle ovih pretnji. Verovatno će moj komentar obrisati, a vaše pretnje će ostaviti. Da li je neko spominjao šta Đogović privatno radi i kome pomaže? Ja sam isključivo govorio o pisanju. To što se busate u grudi kako pomažete sirotinji, to govori o vama. Imam pravo da čitam, imam pravo da kažem da mi se ne sviđa kako Đogović piše i mislim da on to ne zna da radi. Eto!!!

 52. Twitter says:

  @Srbin iz Čikaga Ajde Nataša idi s ove stranice! Popi kavicu, lijekove (nije to sramota) i lagano u postelju. Može i molitva prije spavanja. Tko zna možda ti Bog sve oprosti? Sutra je novi dan.

 53. SNAJPERISTA says:

  Za Srbina iz Cikaga JEDI GOVNA - kratko i jasno

 54. radomir says:

  Ajde da se upitamo sta bi se desilo da neki srbin zivi u Pristini i da pise recimo cak istinu o zuoj kuci , mislim da nebi osvanuo ziv , a kamoli da pise lazi kao ova vjestica, ajmo dalje vidjeti dali bi se u Zagrebu Srbin usudio da pise opet o istini oluje ili bilo koje istine , , mislim da opet nebi docekao jutro , pa prema tome zapitajmo se svi zasto nam se ovo desava , mi i dalje pisemo o ovakvim ljudima koji direkno rade protiv svog naroda , ali oni i dalje pisu , prema tome nesto medju nama nije bas ok , nadam se da cemo se opametiti, samo da nam ne bude kasno

 55. Boro says:

  Gospodin Đogović ima pravo na ovakav način pisati o osobi koja već duži period izvrće istinu i kleveće srpski narod i državu. U strategiji razaranja SFRJ i ostalih zemalja Istoka, pored ostaloga, planirano je i stvaranje tzv. NVO (nevladinih organizacija)sa izričitim ciljem, a pozivajući se na tzv. "humano pravo", da iznutra razaraju vlast i državu, pripisujući upravo njoj (državi Srbiji) ono, što su njeni neprijatelji njoj radili. Ne poznajem mnogo situaciju u Srbiji, nikada nisam tamo živio niti radio, ali primjećujem, da pored nekih "kupljenih" stranaka, potkupljenih i zavrboanih političara, pa čak i nekih medija, djeluje i ova spodoba. Gdje joj je patriotizam, ljubav prema svome narodu (ako je njen dio)? Tko je dozvolio legalno djelovanje osobi koja pljuje po svojoj naciji? Da svjedoči protiv svoje države? Pitanja ima više nego odgovora, ali se pitam - doklen? I nemojmo se baviti ovdje sintaksom, stilistikom, pravopisom i gramatikom, osvrnimo se na suštinu koju je gospodin Đogović u tekstu napisao. U cjelosti se slažem s njime i potpisujem svaku napisanu riječ jer je vrijeme da se skinu sinekure svih mrzitelja srpskog naroda i njegove države. A doći će i vrijeme polaganja računa za izgovorene i napisane riječi klevete i nanošenja štete ugledu naroda i njegove države.

 56. Kosta says:

  Za gospodina @Boro Svaka cast Boro na finom komentaru svaka ti je bila na mestu. Mi Srbi moramo da budemo slozni i samo kao takvi imamo sanse da opstanemo.

 57. Pingback: Otvoreno pismo “moralnoj“ Nataši Kandić, Srbina iz dijaspore | Jadovno 1941.

 58. Zoran Dimitrijevic says:

  Nekada se znalo sta je ktivo a sta pravo, sta je dobro a sta lose, sta je istina a sta ne. Postojala je jasna linija koja je razdvajala ove kategorije. Danas se ta linija jako istanjila, iskrivila, na mnogim mestima ne postoji pa je puno toga zamenilo strane. Za nesto sto bi se u Britaniji u kojoj zivim zadnjih 20 god odgovaralo, zasta bi se rezervisala celija na vise godina, kod nas se profitira, dobija prostor u medijima i politicki napreduje. Svako ko u Britaniji radi protiv njenih interesa odgovara. Kako je moguce da se toj gospodji dozvoljava da petokolonasi i radi takve stvari? Neizmerno sam srecan sto postoje ljudi poput Vas gospodine Djogovicu. Najiskrenije Vam se zahvaljujem!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *