Ова биљка најбоље прочишћава ваздух у кући

Ова биљка најбоље прочишћава ваздух у кући

10 новембра 2016

fdger345tdfs-640x480

Епипремнум ауреум или “златна пузавица” једна је од биљака које су постале популарне пре свега захваљујући томе што се лако гаји и не тражи неке посебне услове.

Међутим, у последње време све више долазе до изражаја благотворно дејство ове биљке на здравље људи и “детоксикацију” зграда.

Она може да уклони формалдехид из ваздуха, а и многе друге штетне хемикалије. За нас је важна чињеница да се око 70 одсто детоксикације организма обави преко дисања, па је изузетно битно да живимо и радимо у просторијама с чистим ваздухом.

Ова робусна пузавица се лако гаји и одговара јој директно или мало засењено директно светло, осим током јаких врућина кад сунце може да буквално опече листове. Од количине светла зависиће и количина тамних и светлих нијанси на листовима.

Епипремнум воли редовно заливање, али не треба претеривати нити корен треба да остане дуго у води – редовно празните подметач. Ако приметите смеђе мрље на лишћу, треба да појачате заливање и чешће влажите ваздух.

Зову је још “ђавољи бршљан” или “биљка новца” јер се сматра да доноси срећу, али Епипремнум ауреум је данас најпознатији по својој способности да пречишћава ваздух.

(Мојалепабаста.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Kosovac says:

    Није овај „mojalepabasta.rs“ сатаниста, али изгледа да му је овај бршљан донео срећу у посебном облику. Стварно је имао срећу да му је непоменик донесе на тацну. Пу, пу.

  2. Kosovac says:

    Овај „mojalepabasta.rs“ је имао џаволску срећу.

  3. Kosovac says:

    Овај „ђавољи бршљан“, џаволак мали, успео је да постане лепа биљка, вероватно по Дарвиновој теорији, по којој сваки џаволак прерасте, ако два прелепа листа ставите римском папи у дупе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u