ОВА ДЕВОЈЧИЦА ЈЕ РАЗЛОГ МАСАКРА на Новом Зеланду!

OVA DEVOJČICA JE RAZLOG MASAKRA na Novom Zelandu!

15 marta 2019

Terorista Brenton Tarant, koji je brutalno ubio vernike u džamiji na Novom Zelandu, u svom manifestu, između ostalog, tvrdi kako je morao da se osveti zbog ubistva 11-godišnje Ebe Akerlund.

Eba Akerlund ubijena je u terorističkom napadu na Stokholm 2017. godine. Tad je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom ubio četvoro ljudi. Napisao je da se devojčica vraćala iz škole kući kad ju je ubio islamista.– Nisam više mogao da ignorišem napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju veru i na moju dušu. Ne mogu da ignorišem – napisao je.

Eba, koja je bila delomično gluva, nestala je nakon što se Uzbekistanac ukradenim kamionom zabio u grupu ljudi u Stokholmu. Nakon napada njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili njene fotografije kako bi je pronašli. Ubrzo se pojavila informacija da je devojčica poginula u napadu.

U manifestu na 74 stranice ubice sa Novog Zelanda, Eba je spomenuta više puta.

– Eba je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Eba. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt naterala me je da učinim ovo – napisao je manijak.

Otac devojčice, Stefan Akerlund, zgrožen je činjenicom da je terorista s Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin.

– Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružje s imenom moje ćerke na njemu. Kada ćemo najzad moći da tugujemo u miru – rekao je otac devojčice za Dejli bist.

Njena majka Dženet Akerlund rekla je kako se naježila kada je čula da je njeno ime spomenuto u manifestu.

– Tragično je što je Ebino ime spomenjeno u političkoj propagandi – dodala je ona.

KOMENTARI6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ovim "roditeljima" mozak uspešno ispran.

 2. Roy says:

  Ako je zato, neka je.

 3. Pravda says:

  Sa mundzosima moze samo "oko za oko, zub za zub'.

 4. Budi Bog s nama says:

  Oko za oko, zub za zub, a krv za krv. Islam dobro razume taj jezik Starog Zaveta i Mojsijevog zakona. U Novo m Zavetu je samo oproštaj u krvi Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, tako da je mala Eba sa anđelima i svima nama će se pravedno suditi o dolasku pravedog Gospoda i Spaistelja našeg a Sina Božijeg, cara nad carevima i gospodara nad gospodarima, radi kojeg je i kroz kojeg je Otac sve stvorio bilo vidljivo ili ne vidljivo. Ništa nije izgubljeno, ničija krv ili život, jer Bog je Bog živih a ne mrtvih, imajte pouzdanja i praštajte, ljjubite Boga i oprostiće vam se.

  • samostalan says:

   Smaras covece, nemas pojma u sta verujes, a reklamiras.

   • Budi Bog s nama says:

    Vera je i dovela do ovoga, vera će se pokazati istinita, vera u Jednog Boga i Sina poslanog Spasitelja, zar ne znaš i ti, zar ne veruješ? Da su ovi verovali ne bi ubili jer bi znali da je plata za svako naše delo pravedna, da ti razumeš i veruješ ne bi bilo reči o reklami i šta god, jer će se sve pokazati kao na svetlosti dana, a ti čitaj i razumi, nauči se veri jer su blaženi koji čitaju, razumeju i veruju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *