Ова фотографија је доказ да је АМЕРИКА „створила“ ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ!

Ova fotografija je dokaz da je AMERIKA „stvorila“ ISLAMSKU DRŽAVU!

1 septembra 2015

660535_06_ff-470x330Internetom ponovo kruži fotografija koju mnogi smatraju dokazom da je Amerika stvorila Islamsku državu.

Džon mekejn tokom posete Siriji 2013: Teoretičari zavere tvrde da je na fotografiji Abu Bakr al Bagdadi, a Mekejn poriče takve navode.

Džon Mekejn, američki političar i predsednik Senatskog komiteta SAD za naoružanje, u maju 2013. posetio je sever Sirije, gde se sastao sa navodnim borcima protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Na jednoj od fotografija snimljenih tom prilikom iza njega se vidi nepoznati muškarac, za koga su Mekejnovi politički protivnici tvrdili da je niko drugi do vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi.

Tu tvrdnju su sada preuzeli teoretičari zavere širom sveta, koji ponovo objavljuju spornu fotografiju na društvenim mrežama.

Čak je i Mekejnov kolega republikanac Rend Pol potvrdio da se senator fotografisao sa teroristima.

„Tačno je da se sastao sa pripadnicima ISIS-a, ali on tada nije znao ko su oni. Ako ne govorite arapski, teško je da razgraničite ko su pobunjenici protiv Asadovog režima, a ko pripadnici ISIS-a“, glasilo je Polovo nevešto objašnjenje.

Mekejn je porekao glasine, tvrdeći da muškarac sa slike „samo liči na Bagdadija“.

Opasniji i od Al Kaide

„SAD su izvršile invaziju na Irak, svrgnut je Sadam Husein, ali prava država nikada nije formirana. To je bilo pogodno tlo za Islamsku državu, koja je opasnija i od Al Kaide“, smatra profesor političkih nauka Beri Pozen.

(Irena Hadžiomerović / Blic)

KOMENTARI3 komentara

  1. Lajla says:

    Abu Bakr al Bagdadi je zidov-cionista a predstavlja se muslimanom. Koji licemer taj Cejen,ne zna ko mu je iza leda,ma daj pusi malo.

  2. Apis says:

    Ni pokojni Holbruk nije znao da je među teroristima na Kosovu mada se gotovo asimilirao među siptarima. Nadam se da gori u paklu jbem ga mrtvog i dabogda mu kući stiglo sve sto je po svetu radio!

  3. sjajko says:

    Bilo kako bilo , dali su pobunjeniciorotiv Asadovoe vlade ili pripadnici Islamske države , uopste nije bitno pitanje se nameće , sa kojim pravom Američka njuškala ulaze u druge zemlje i podpaljuju vatru , nsoruzavaju pobunjenkke ( teroriste) kao i kod nas na Kosovu ? Ko njima to daje za pravo ? Doduše kod nas to rade uz odobrenje vlade , prezirem žrtve koje štite i vole svoje silovatelje !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *