Ova vlast je na izborima dobila mandat da sačuva a ne da preda Kosovo

Ova vlast je na izborima dobila mandat da sačuva a ne da preda Kosovo

31 marta 2013

KosovoMerdare01Sadašnja Vlada i Predsednik Srbije nisu dobili glasove tokom izborne kampanje 2012. na platformi nastavka kosovske politike prethodne vlasti, već upravo na obećanjima diskontinuiteta sa takvom politikom.

Takođe, ni Predsednik, ni Premijer, ni članovi Vlade, ni narodni poslanici nisu položili zakletvu da će kršiti Ustav – već su se zakleli na Ustav da će ga poštovati. Stoga, državna delegacija koja bude pregovarala u Briselu 2. aprila 2013. Ili bilo kog drugog dana – nema ni legitimitet ni legalitet da potpisuje bilo šta što se 1. Temelji na dogovorima postignutim od strane prethodne Vlade, 2. Temelji na izdvajanju Kosova i Metohije iz ustavnog poretka Republike Srbije, i na izdvajanju iz okvira Rezolucije 1244.

Isto tako, ni sadašnji saziv Narodne skupštine Republike Srbije nema pravo da glasa o nekom eventualnom briselskom potpisu 1. Jer ne odslikava većinsku narodnu volju iskazanu na prethodnim izborima i na redovnim ispitivanjima javnog mnjenja, koje se uvek većinski opredeljuje za Kosovo a ne za EU, 2. jer je vladajuća većina već otvoreno prekršila Ustav i svoju zakletvu kada je, uz glasove dela opozicije, izglasala Rezoluciju o razgovorima sa PIS na Kosovu i Metohiji od 13. 1. 2013, za koju je sam Predsednik republike javno priznao da nije u skladu sa Ustavom.

Sa druge strane, odbornici skupština opština i predstavnici srpskog naroda sa slobodnih delova Kosova i Metohije su više puta, kako na zasedanjima tako i pismenim putem, objavili svoju privrženost Ustavu Srbije, i odbijanje da žive pod vlašću jednostrano proglašenih  „institucija“ u Prištini, a njihovi stavovi su poduprti i narodnim referendumom održanim na Sretenje 2012.

Stoga, građanska inicijativa NIKAD GRANICA 1. Obaveštava predstavnike sadašnje vlasti u Srbiji da nemaju pravo da potpišu bilo šta u Briselu ni 2. Aprila ni bilo kog drugog dana, niti da verifikuju eventualni potpis u Narodnoj skupštine Republike Srbije, 2. Da će, u slučaju potpisa u Briselu, svako predstavničko telo kosmetskih Srba i drugih nealbanaca koje se bude konstituisalo pozivajući se na Ustav Srbije i Rezoluciju 1244, biti jedino predstavničko i demokratski izabrano telo na tlu Republike Srbije koje poštuje ustavni poredak zemlje, 3. Daje punu podršku svim koracima koje predstavnici Srba i drugih nealbanaca sa teritorije Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije budu preduzeli u cilju ostanka i opstanka unutar okvira Ustava Srbije, u skladu sa međunarodnim pravom, Rezolucijom 1244 SB UN i Savetodavnim mišljenjem MSP iz jula 2010.

Inicijativa NIKAD GRANICA takođe poziva sve druge organizacije u Srbiji koje smatraju da su Kosovo i Metohija neotuđuvi deo Srbije, njenog ustavnog poretka, identiteta, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, da se jednoglasno, zajednički i koordinirano suprotstavimo uzurpaciji sadašnjeg ustavnog poretka zemlje i damo jedinstvenu podršku svima na teritoriji Kosova i Metohije koji priznaju jedino državu Srbiju i njen ustavni poredak.

To nije samo pitanje prava i principa – to je pitanje državnog i narodnog opstanka.

(Info – služba Pokreta  „Nikad granica“)

KOMENTARIJedan komentar

  1. PEKEZ BORO says:

    BRAVO MOMCI ! DOLE VELEIZDAJNICI !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *