Ова вода ће вам „спржити“ масне наслаге

Ова вода ће вам „спржити“ масне наслаге

16 јула 2017

Како старимо тако се и рад метаболизма успорава, па се масти све лакше накупљају на нежељеним местима. Најјачи борац против масних наслага је вода. Представљамо вам које свеже намирнице можете додати води како бисте убрзали рад метаболизма, а да у исто време уживате у укусу.

Лимун или лимета

Лимун и лимета су одлични извори витамина Ц, врло важног антиоксиданса који помаже у неутрализацији слободних радикала у телу. Такође, добри су са чишћење организма и регулисање пробаве. Воду са лимуном или лиметом је једноставно направити. Потребно је само да пола лимуна или лимете исцедите у флашу с водом.

Свежи листови нане

Биљку нану можете сами да узгајате у башти или на тераси. Можете је држати и унутра, само је ставите поред прозора како би добила довољно светлости. Нана активира пљувачне жлезде и пробавне ензиме који помажу телу да апсорбује хранљиве материје из хране. Због својих умирујућих својстава помаже код желудачних тегоба.

Каранфилић

Осим што помаже код проблема са пробавним системом, успешно се бори против паразита који се могу наћи у људском организму. Убаците у воду три до пет целих каранфилића и оставите да мало одстоје како бисте дали арому води. Када попијете воду, каранфилић можете појести, само будите опрезни јер је доста љут.

Корен ђумбира

Ђумбир се већ вековима користи као лек за лошу пробаву, стомачне грчеве, мучнине и гасове. Уз то побољшава циркулацију и делује против упала и вируса. Ђумбир величине палца исеците на ситне коцке и додајте води. Као и код нане, када попијете воду, ђумбир можете појести, али пажљиво јер је врло ароматичан.

Кришке свежег краставца

Краставци дају пријатан и освежавајући укус води. Не само да садрже антиоксидансе и влакна, већ и поспешују производњу инсулина у панкреасу. Помажу и при уклањању токсина из пробавног система. Свежи краставац исеците на танке кришке и убаците у воду. Сачекајте бар два сата да краставац отпусти укус.

Цимет

Одличан је лек против гљивица и вируса, а помаже и код лоше пробаве. Поспешује циркулацију, разграђује масноће и регулише глукозу у крви тако што успорава време потребно да храна из желуца дође до танког црева. Комад штапића цимета ставите у воду и пустите кратко да одстоји како би је ароматизовао.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u