ОВА ЖЕНА ће заменити ХИЛАРИ КЛИНТОН!

OVA ŽENA će zameniti HILARI KLINTON!

25 januara 2019

AMERIČKA senatorka demokratkinja iz Kalifornije – Kamala Haris (54) – objavila je da će se kandidovati za predsednika SAD.

Ona namerava da se Donaldu Trampu – ako joj se ukaže prilika – suprotstavi sa `gardom` koji najbolje predstavljaju ove reči iz njenog reklamnog klipa:

„Pravičnost. Poštenje. Ravnopravnost, Sloboda. Demokratija. Ovo nisu prazne reči. Ovo su vrednosti koje su nama, Amerikancima, važne. A sada su sve u opasnosti“.Kamala je bila i državni tužilac Kalifornije i veliki je Trampov kritičar, a neki je smatraju „ženskom verzijom Baraka Obame“.

U veoma gledanoj tv-emisiji Good Morning America, za sebe je rekla:

„Američkoj javnosti je potreban borac. Ja sam spremna da to budem“.

Svoj predizborni maraton će započeti 27. januara. Iz rodnog Oklanda. Obećala je da će na izbore izaći sa devizom „Za narod“ („For the People“).

Haris se rodila u porodici imigranata sa Jamajke i iz Indije. „Kamala“ na sanskritu znači – lotos.

Ako je Demokratska partija pošalje na megdan Trampu – ona će biti i prva crnkinja-azijatkinja kandidat za predsednika SAD.

U svojoj Kaliforniji se zalagala da svaki policajac na grudima nosi kameru koja registruje sve što rade i što im se događa. Borila se za dekriminalizaciju sitnih prestupa i za istopolne brakove.

Ona će u predizbornoj kampanji nastupati i kao „progresivni tužilac“ i kritikovati Trampovo „bezakonje“.

Njene šanse su mladi i obojeni Amerikanci i žene.

Sam Obama ju je u svoje vreme nazvao „najprivlačnijim tužiocem Amerike“. Za te reči se morao potom izvinjavati.

Ona se služi i nekim Obaminim političkim metodima. Objavljuje, na primer, ko su joj omiljeni pevači (Bijonse, Jay-Z, Chance The Rapper, Nina Simon, Kendrik Lamar), a to su i „Obamini pevači“.

Haris ide na ruku što Demokratska partija sve vidljivije postaje stranka „žena i boraca za socijalnu pravdu“.

Po proceni FiveThirtyEight, ona ima odlične izglede na prajmeriz u okvirima Demokratske partije jer dobro stoji kod pet ključnih grupa njenih birača: Afroamerikanaca, Latinoamerikanaca i Aziatov, rođenih krajem 90-ih i demokrata-lojalista.

Haris se smatra i jednim od najboljih oratora demokrata u Senatu SAD.

Haris je za samo 24 sata skupila milion i po dolara dobrovoljnih priloga za isticanje svoje kandidature.

Berni Sanders je toliko skupio za celu 2016-tu.

Ona je prva na listi najperspektivnijih kandidata demokrata koju je sačinio CNN.

Da li će joj sve ovo biti da postane kanidat demokrata za predsednika SAD?  Moguće je, pogotovo ako se u trku ne uključi Džozef Bajden.

A za pobedu na predsedničkim izzborima protiv Trampa? Moguće je, ali su joj šanse manje nego u unutarstranačkom odmeravanju snaga sa Bajdenom…

KOMENTARIJedan komentar

  1. Branko says:

    "Za narod"!? Nije li to populizam kakvog se grozi i osuđuje cela Evropa!? I eto kako to izgleda kada se pripadnici buržuazije (elite) ko fol bore za narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *