Овај човек је покушао да убије Путина дроном!

Ovaj čovek je pokušao da ubije Putina dronom!

4 aprila 2015

SV-Putina_620x0 Puzanov 4356345Bivši činovnik „Rosstroja“, ruske federalne agencije za gradnju, Igor Puzanov (40) osuđen je na devet godina zatvora jer je nameravao da ubije predsednika Rusije Vladimira Putina tako što je letelicom na daljinsko upravljanje („kvadrokopterom“) hteo da baci eksploziv na njegov automobil. Puzanov je planirao da izvrši atentat na Putina na putu po Rubljovci kojim svakodnevno prolazi predsednik Rusije odlazeći iz podmoskovske rezidencije u Kremlj.

Puzanov je rodom iz Sočija, ali je živeo u Moskvi gde je u svom stanu pokušao da napravi eksploziv a recepturu je nabavio preko interneta. U moskovskom parku u Timurjazevu Igor Puzanov je čak isprobao svoje eksplozivne naprave. U njegovom stanu je pronađena letelica sa daljinskim upravljačem koja može da nosi teret do 300 grama.

Bivši činovnik je očito sebe zamislio kao revolucionara, na internetu je imao svoj blog koji je nazvao „Če Gevara“, pozivao je nezadovoljne građane da organizuju diverzije na gasovodima i naftovodima, proglasio je sebe liderom Ruskog narodnog revolucionarnog fronta, organizacije koja uopšte ne postoji…

Advokati su tražili da se optuženi oslobodi jer je „bolestan“, ali su lekari kazali da je on ipak „pri zdravom razumu“. Puzanov je pre izricanja presude rekao novinarima da on ne negira da se bori za smenu vlasti u Rusiji, a po odlasku iz sudnice zapevao je revolucionarne pesme.

RADNA BIOGRAFIjA

Puzanov je od 1996. do 2006. bio je vodeći specijalista Federalne uprave za bankrotstva u Podmoskovlju, a zatim je bio na rukovodećim funkcijama u „Strojdormašu“, organizaciji za pravljenje puteva da bi na kraju bio rukovodilac jednog odela „Rosstroja“.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. pravda says:

    PUZANOV je proizvod ,i Pijun britanaca i NATO pakta.

  2. Dilly parton says:

    Ovaj zrikavi koji je njegov problem, plati Liga dobro

  3. Dejan says:

    sreca pa rusija nema gomilu izdajnika kao srbija, ovakvi su retki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *