ОВАЈ ЧОВЕK ЈЕ ПРИЗНАО ДА ЈЕ KРИВАЦ ЗА ШИРЕЊЕ KОРОНАВИРУСА! Ево како се ПРОПУСТ догодио и каква СУРОВА KАЗНА ГА ЧЕKА! (ВИДЕО)

OVAJ ČOVEK JE PRIZNAO DA JE KRIVAC ZA ŠIRENJE KORONAVIRUSA! Evo kako se PROPUST dogodio i kakva SUROVA KAZNA GA ČEKA! (VIDEO)

29 januara 2020

Otkako je izbijanje koronavirusa u Vuhanu postalo međunarodna vest i raširila se nacionalna panika širom Kine, a milioni stavljeni pod karantin, gradonačelnik grada, Žou Sijanvang, često je govorio za medije. Iako se to može smatrati kao znak poverenja koje centralna vlada ima u njega i njegovo vođstvo na terenu – verovatno je obrnuto.

Njegovi nastupi u medijima počeli su kada su centralna vlada i predsednik Si Đinping preuzeli kontrolu nad krizom, i nakon intenzivnih kritika upućenih njemu i drugim zvaničnicima provincije Hubej zbog rukovođenja početkom zaraze koronavirusom, prenosi CNN.U intervjuu prošle nedelje, Žou je priznao da upozorenja gradskih vlasti „nisu dovoljna“. To je usledilo nakon otkrića da su vođe Vuhana pokušale da obore svetski rekord kuvanjem večere u kojoj je učestvovalo 40.000 porodica i održali Kongres pokrajinske stranke, nakon što su otkriveni prvi slučajevi virusa.

Žou je pomalo branio svoje odluke, objašnjavajući da nije znao da je situacija toliko ozbiljna, ali nedavni nalazi sugerišu da su dokazi o prenošenju virusa sa čoveka na čoveka postjali i ranije nego što se tvrdilo, a Hubej je kritikovan za pokretanje skrininga tek od 14. januara.

– Razumemo da javnost nije zadovoljna našim objavljivanjem informacija. S jedne strane, nismo uspeli blagovremeno da objavimo relevantne informacije; s druge strane, nismo iskoristili dovoljno validnih informacija da bismo poboljšali naš rad. Što se tiče kasnog objavljivanja, nadam se da će javnost shvatiti da se radi o zaraznoj bolesti, a relevantne informacije trebalo bi da budu objavljene u skladu sa zakonom. Kao lokalna uprava, podatke možemo obelodaniti tek nakon što dobijemo odobrenje – rekao je on u intervjuu za državnu televiziju CCTV.

On je priznao da, ako ne uspeju da obuzdaju zarazu, zvaničnici Vuhana „mogu da ostave loš trag u istoriji“ i ponudio svoju ostavku.– Ako to pogoduje kontroli virusa i zaštiti sigurnosti ljudi, Ma Guoćiang (šef Komunističke partije u Vuhanu) i ja možemo da snosimo odgovornost, bilo kakvu. Želeli bismo da budemo uklonjeni sa funkcija kako bi zadovoljili javno nezadovoljstvo – rekao je on.

Iako je jasno da deo krivice leži na Žou i na Mau, verovatno je prerano da njihovi „skalpovi“ budu politički korisni. Ako bi ih sada otpustili, svaka dalja kriza pala bi direktno na pleća centralne vlade i samog predsednika Si Đinpinga.

Suočen s brojnim drugim pitanjima kako u zemlji tako i u inostranstvu, Si ne može sebi da priušti krivicu za epidemiju koja potiče iz Vuhana, pa će možda odlučiti da je korisnije zadržati dvojicu „žrtvenih jaraca“ da ostanu na pozicijama i u središtu mašte javnosti kako bi oni „upijali sramotu“.

Kako se očekuje da se nastavi širenje virusa, Si Đinpingu će oni biti potrebni bar još neko vreme.

MNOGI TVRDE DA JE SA OVE „PIJACE“ U VUHANU SVE KRENULO:

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Najverovatnije da je sa pijace krenulo. Kako je nastao. To sve objašnjava Voglarikov lanac zaraze, to su osnovi kod širenja zaraze. Neko ga je posejao i tu se primio.

  • doktrina soka says:

   A taj neko je zna se,izdajica svog naroda.

 2. doktrina soka says:

  A taj neko je zna se,izdajica svog naroda.

 3. Beli Orao says:

  Kao što sam već pisao ami laboratorija radi non stop , a ovo im je bila jedinstvena prilika , pipni tu pipni tu na pijaci i odmakni se ! Posao urađen kad se zna da će nekoliko stotina se upecati pa zarazu prenijeti dalje ! Valja zaustaviti kinesku privredu i uspon , zna se ko ima i korist od toga kad milioni ne dođu na posao !!!

  • Magda says:

   Bravo, uzeo si mi rijeci iz usta!!! Tocno tako! Ja sumnjam da je to sve ucinila Amerika. Oni imaju najvise interesa da Kinesku privradu bace na noge. Sta mislis koliko visemilijunskih gradova u Kini je izolirano od svijeta. To su milijuni ljudi koji ne rade i na timje mjestima stala privreda. To su samo Ameri mogli da naprave jer oni imaju najvise interesa. Vidi kako se Tramp ucutao ... Nista ne govori o korona virusu. Imaju Ameri i vakcinu za to ali cekaju da se korona virus jos prosiri pa da ju Kinezima prodaju po sto vecoj cijeni. Mozda im se posreci da taj virus prijedje i u EU pa da i od toga zarade. Ameri su jedan brutalan narod kao i Englezi. Nemsju ni srce ni dusu!!!

  • Pera says:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *