ОВАЈ ЧОВЕК ПРИПРЕМА ВОЈСКУ ЗА РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ, а отац му у Србији ради шта хоће!

OVAJ ČOVEK PRIPREMA VOJSKU ZA RAT PROTIV SRBIJE, a otac mu u Srbiji radi šta hoće!

28 aprila 2017

Osnovano se sumnja da Fatim Musliu (31) iz Bujanovca, sin predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuza Muslijua i predsednika opstine Bujanovac, sprema terorističke napade u narednim danima na teritoriji Srbije, tvrdi za Srbija Danas politički analitičar i medijski strateg Saša Borojević.

On kaže da će napad zavisti od odluke francuskih vlasti da li će Ramuša Haradinaja isporučiti Srbiji.

– 1.500 naoružanih Albanaca iz paravojne formacije “ Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca“ čekaju sutra vesti iz Pariza i spremni su da otpočnu oružani napada na srpsku Žandarmeriju u slučaju da Haridinaja isporuče Srbiji. Glavni sponzor je predsednik Opštine Bijanovac – priča Borojević.

Velika napetost na Kosovu

Na Kosovu, prema njegovim rečima, vlada velika napetost.

– Nakon kraćeg boravka na Kosovu moram da kažem da se u vazduhu oseća napetost, strah ali i spremnost i odlučnost Srba da brane svoje ognjište! Situacija je vrlo,vrlo napeta. Svi su u strahu a u Bošnjačkoj mahali, naselju u Kosovskoj Mitrovici, niko više ni ne svraća, iako je tamo roba najjeftinija. Oni koji tamo žive idu isključivo kolima. Bukvalno projure kroz puste ulice.

Borojević dodaje da bi napade jedino moglo da spreči „brzo hapšenje terorista“.

– Napadi paravojnih formacija bi mogli biti sprečeni ukoliko se primeni krivični zakon Republike Srbije. Žandarmerija Srbije i Vojska Srbije bi u narednih 24 sata trebalo da privedu gospodina Jonuza Muslija zbog izjava koje urušavaju ustavni poredak Srbije – zaključuje Borojević.

Podsetimo, Jonuz Musliu je  izjavio da Edija Ramu smatra jedinim legitimnim predsednikom. 

Musliu da krivično odgovara

Profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Milan Škulić smatra da izjave predsednika albanskog nacionalnog veća iz Bujanovca Jonuza Musliua o Velikoj Albaniji predstavljaju političku nekulturu i provokaciju, koje zahtevaju pažnju nadležnih organa, ali ne i pokretanje krivičnog postupka.

– Tek ukoliko bi počeo da poziva na otcepljenje dela Srbije ili promenu ustavnog uređenja, odnosno preduzeo neku konkretnu akciju, Musliu bi mogao da krivično odgovara kao izvršilac ili podstrekač – rekao je Škulić.

On smatra da izjave Musliua da su Preševo, Bujanovac i Medveđa deo Albanije i da mu je predsednik Edi Rama (premijer Albanije) još uvek ne zahtevaju pažnju tužilaštva, već pažnju policije i BIA, ali, kaže, nisu u „kriminogenoj zoni“.

Škulić dodaje da bi, inače, eventualno pokretanje postupka u ovom trenutku Musliu mogao da iskoristi da od sebe napravi žrtvu.

(Mediji)

KOMENTARI14 komentara

 1. ! says:

  Treba ih pustiti da prvi napadnu da bi mi imali izgovor da ih sve pobijemo do zadnjeg!

  • Dragan Jagodina says:

   To je pravo rešenje.

  • RHgnjoj says:

   Samo kad bi nasi zandari imali pameti za to

  • Dzonikaaaa says:

   Lepo je rekao Vladimir Vladimirovič Putin,"Ako je sukob ne zaobilazan udri prvi"..

 2. Lajos Kisz says:

  Malu džukelu smiriti uspavljivanjem!

 3. goran says:

  Siposi ce uskoro osvojiti Beograd, to je ocigledno.

 4. kuka says:

  Zašto nas o ovome obaveštavaju obaveštajne službe? Njihovo je da urade svoj posao i ćute, a ne da nama prete terorističkim napadima.

 5. Pitagora says:

  Koje su to brutalne i primitivne, fanatizovane njuške! S kakvom kugom se nosi srpski narod, pa to je neverovatno!

 6. Bubalo says:

  Ne vidim ništa sporno u izjavi gospodina Musliua on u Srbiji kao predsednika vidi Ramu,sasvim prirodno i normalno...kao što i ja u Srbiji kao jedinog legitimnog predsednika vidim Putina što je sasvim normalno i prirodno. U Srbiji ne postoji legitimni predstavnik naroda koji izaziva osećaj patriotizma i zadovoljstvo naroda...već samo ološ i smrad.

 7. Za Srbiju says:

  Padaće srbske glave, a premijer će biti fol iznenađen i zapanjen. Sve je ovo u dogovoru sa vladom Srbije.

 8. Mi says:

  Ti Musliji su strazteški raspoređeni dobro. Nema ih mnogo, ali ima gde treba.... Zato Srba sve manje, i sve lošije pozicionirani....

 9. Kulak says:

  Vojni,strateški,politički i ekonomski savez sa Rusijom.

 10. darko says:

  zna se haradinaj je vracen SAD CE NATO SIPTARE I SILOVCE SLATI NA JUG SRBIJE MUSLIJU VEC IMA 6000 TERORISTA DA UDRE PO KOPNNEOJ ZONI KAD KRENE U MAKEDONIJI ODLAZI I JUG SRBIJE VUCIC NECE PRSTOM MRDNUTI I DEO RASKE PO ONOJ MI NECEMO PROVCIRATI VEC CE SIPTARI DOBITI DEO TERITORIJE

  • Zašto? says:

   Zašto takvim komentarom ulivati nadu šiptarima? Zašto se pridruživati nebuloznim izjavama Čanka i Čede, ako nisi šiptar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *