ОВАЈ ЕКОНОМСКИ ДОГОВОР РУСИЈЕ И ТУРСКЕ ће уздрмати АМЕРИКУ!

OVAJ EKONOMSKI DOGOVOR RUSIJE I TURSKE će uzdrmati AMERIKU!

13 avgusta 2016

Russia's President Vladimir Putin shakes hands with his Turkish counterpart Tayyip Erdogan during a meeting at the Presidential Palace in AnkaraJedna od najinteresantnijih promena nakon otopljavanja rusko-turskih odnosa će se možda ostvariti u oblasti međudržavnih ekonomskih odnosa.

Turski lider Redžep Tajip Erdogan je za vreme sastanka sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom predložio da se u međusobnoj trgovini prestane sa korišćenjem dolara, a da se pređe na tursku liru i rublju, piše turski list „Guneš“.

To je „korisno kako za Rusiju, tako i za Tursku“, navodi list njegove reči. Lira bi u tom slučaju mogla da se oslobodi pritiska dolara, smatra Erdogan.

Turski predsednik je zabrinut za situaciju na valutnom tržištu, jer je lira ozbiljno pojeftinila prema dolaru zbog primetnog porasta inflacije u zemlji.

Za sada nije jasno da li će ova inicijativa ostati samo na rečima ili će biti realizovana.

KOMENTARI4 komentara

 1. Bajurina says:

  Komunisticka posla. Iflacija drma 200% a oni bi lire i rublje , lud zbunjenog......!!!!

 2. Boban says:

  Erdoganu nije jasno da je zbog iste stvari Libija rasturena a Gadafi ubijen. To što velike zemlje poput Rusije, Kine, Irana i ostalih trguju u svojim valutama, jedna je stvar. Tu Ameri mogu samo da trabunjaju o sankcijama ..... Mislim da dolazi vreme da slobodni svet počne da ,,leči '' Ameriku njenim lekovima .... Sankcijama. Ništa od njih ne kupovati, niti im prodavati. Njih i sve one koji su se prilepili uz njih, kao što je UK EU i Skandinavske zemlje. Šta mislite koliko će izdržati ???

  • vlada says:

   A pre Gadafija Sadam. Erdogan nije tako naivan. On je trojanski konj kog Ameri nameravaju da iskoriste protiv Rusije, ali njemu ce vec Putin da uzme meru.

   • Slavica says:

    Ha ha uzece mu meru i treba, koliko je Sirijaca pobio , gurao nos kod nas, pa u Bosni, uzvikivai da je njegovo Kosovo, treba ga skloniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *