Овај напитак је течно злато: Стар је 2.000 година, јефтин, и разбудиће вас боље од кафе

Ovaj napitak je tečno zlato: Star je 2.000 godina, jeftin, i razbudiće vas bolje od kafe

12 avgusta 2017

Ako tražite napitak koji će vas razbuditi bolje od kafe, detoksikovati bolje od zelenog čaja i podići vam imunitet za tren, onda morate da probate kambuhu!

Reč je o čajnoj pečurki od koje se dobija pravo tečno zlato. Kombuha je poznata duže od 2.000 godina, a zahvaljujući prastarim putnicima uspela je da se iz Azije probije do Evrope gde je sve više poštuju baš kao zlato.

Ako ste u potrazi za savršenim napitkom, a usput još bolujete ili vam prete: dijabetes, hemoroidi, ateroskleroza, giht, reuma, vrtoglavica, demencija, spora probava i zatvor, ekcemi na koži, usporen rad jetre, gojaznost… sve to leči upravo kombuha.

Zlato za organizam, metabolizam, vitalnost i savršen osećaj. Sve to i još puno više, od gljive od koje se pravi čudesni istoimeni napitak.

Zlatna doza je malo zelenog i malo crnog čaja, šećer i dobre bakterije iz ove pečurke, a kad se pripremi, iz pečurke izlazi malo fermentisanog alkohola pa se zato i naziva napitkom za odrasle.

Takođe, kombuhu ne smeju da piju trudnice, dojilje, deca mlađa od četiri godine i osobe s izuzetno lošim imunitetom. Konzumira se u malim količinama jer može da uzrokuje gorušicu, a možete je naći u svakoj prodavnici zdrave hrane.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *