ОВАЈ ПЛАН АМЕРИКЕ ИЗ 1962. ГОДИНЕ, открива болест ЗАПАДА

OVAJ PLAN AMERIKE IZ 1962. GODINE, otkriva bolest ZAPADA

20 novembra 2017

Amerikanci posle šest decenija priznaju da su ozbiljno razmišljali da 1962-ge godine zarate sa SSSR. I da – da bi krivicu mogli da prebace na Moskvu – naprave i podmetnu joj nešto mnogo podlije i opasnije od Račka koji su podmetnuli Srbiji.

U dokumentima koja se tiču ubistva Džona Kenedija, a koja je javnosti upravo otkrio Nacionalni arhiv SAD, postoji nesumnjiva potvrda da je u Vašingtonu razatrana mogućnost tajne kupovine sovjetskih vojnih aviona, ili pravljenja njihovih kopija u SAD, pa da se inscenira njihov napad na nbeku od američkih vojnih baza. Ili – u drugoj varijanti – na bazu neke zemlje-saveznice SAD.

Taj lažni napad bio bi, naravno, pripisan Sovjetskom Savezu i iskorišćen da otpočinjanje rata.

List The Daily Caller prenosi iz objavljenih dokumenata da je 22. marta 1962-ge bilo održano savetovanje u najužem krugu na kojem je državni tužilac, Robert Kenedi, bio taj koji je pokrenuo pitanjekupovine sovjetskih aviona ili pravljenja njihovih „kopija“.

U raspravi koja je usledila učestvovali su i predsednik SAD Džon Kenedi (savetovanje je održano pre atentata), državni skeretar Din Rask, direktor CIA Džon mekoun, pomoćnik šefa države za nacionalnu bezbednost Makdžordž Bandi i predsednik  Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Lajman Lemnicer.

U  prilog proizvodnje „kopija sovjetskih aviona“ na tom savetovanju su bila navedena tri dodatna razloga.

Prvi: takvi avioni se mogu koristiti za dovođenje SSSR u zabludu.

Drugi: podesni su za iznenadne napade na neprijateljske objekte.

Treći: mogu se iskoristiti za provokacije u kojima bi „sovjetski“ avioni napadali „američke ili prijateljske objekte, što bi moglo da posluži kao povod za intervencije SAD“.

O razmatranju ove vrste provokacija pisao je još 2001-ve istoričar Robert Dalek u svojoj knjizi „Džon Kenedi. Nezavršeni život. 1917-1963“. Samo, on je tvrdio da ideja nije potekla od Kenedijevog brata Roberta već od direktora CIA Makouna.

U novoobjavljenim „papirima“ nema traga zbog čega se Amerikanci nisu usudili na provokaciju ovog tipa.

Nije teško pretpostaviti da bi se sigurno odlučili da su bili sigurni da bi SAD preživele udare sovjetskih nuklearnih raketa.

KOMENTARI3 komentara

  1. Konj says:

    Niko normalan nemoze ni da zamisli sta sve ludacima pada na pamet !

  2. Pitagora says:

    To je planirano za vreme Kenedijevog mandata, kako vidim. A nas su u školi učili da su on i Hruščov kao veliki pobornici svetskog mira uklonjeni sa političke scene, svaki na svoj način, upravo zbog mirotvorstva. Niko nije rekao kako su se za samo tri godine Kenedijevog mandata dogodile dve najveće krize u odnosima velikih sila, kada je hladni rat kulminirao i doveo svet na ivicu opstanka: kubanska raketna kriza avgust-oktobar 62 i izgradnja berlinskog zida?

  3. Trifun says:

    Nikad nije kasno da zapocnu proces potpune samodestrukcije! Mislim da su oni vec jednom nogom tamo. Rusija je zavrsila testiranje hipersonicnih nuklearnih raketa koje lete 12,000km na sat a za dvije godine dolaze i hipersonicni kosmicki avioni koji ce moci da oblete planetu za dva sata! Tim avoinima nece biti potrebna dozvola da lete iznad bilo koje tacke na planeti i da udaraju po neprijateljima iz Kosmosa, nemilosrdno kako to rade u Siriji. Znaci imaju otprilike malo manje od dvije godine da pritisnu to dugme samounistenja ili da gledaju kako se njihova imperija zla urusava bezpovratno. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *