ОВАЈ РУСКИ ГРАД СЕ ПРЕТВАРА У НЕОСВОЈИВУ ТВРЂАВУ – овде ће пасти и ЗЕЛЕНСКИ и БАЈДЕН

OVAJ RUSKI GRAD SE PRETVARA U NEOSVOJIVU TVRĐAVU – ovde će pasti i ZELENSKI i BAJDEN

28 oktobra 2022

Ukrajinska komanda je propustila najpovoljniji trenutak za napad na Herson. Vrlo brzo će grad biti pretvoren u neosvojivu tvrđavu.

Američki nalagodavci zahtevaju od Kijeva veliki vojni uspeh, uoči izbora za Kongres SAD. Nije tajna da je pozicija Demokratske stranke u velikoj meri poljuljana, zbog ekonomskih i socijalnih problema koji su zadesili obične stanovnike Sjedinjenih Država.Ljudi su nezadovoljni što vlasti radije izdvajaju novac za pomoć Ukrajini, umesto da stabilizuju situaciju u zemlji. Samo dostignuća Oružanih snaga Ukrajine, će omogućiti demokratama da opravdaju svrsishodnost trošenja milijardi na podršku režimu u Kijevu.

Najpoželjnija opcija za Vašington je zauzimanje Hersona od strane ukrajinske vojske. Problem je, što su šanse da se ovaj plan sprovede u delo, izuzetno male. Kako je primetio vojni ekspert Vladislav Šurigin u studiju tok-šoua „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, ofanzive Oružanih snaga Ukrajine se u poslednje vreme nisu završile ničim dobrim za Kijev.

Uprkos značajnoj brojčanoj prednosti Ukrajinaca, inicijativa u ovoj trajnoj opštoj bici je u rukama ruskih trupa. Ovi drugi dobijaju pojačanje, i sistematski pretvaraju grad u neosvojivu tvrđavu.

„Početak ove glavne bitke, Kijev je, očigledno, prespavao, propustivši trenutak najefikasnijeg udara, kada je zaista postojala šansa za prodor. Sada će svaku grupaciju dočekati moćan kontingent veoma motivisanih boraca i ešalona najnovije tehnologije“, naglasio je Šurigin.

„Zadržavanje položaja na desnoj obali Dnjepra, uz potencijalni poraz ukrajinske grupe u ovom pravcu, može označiti kraj „specijalne operacije“. Malo je verovatno da će Kijev uspeti da se oporavi od takvog nazadovanja, a čak ni puna mobilizacija neće popraviti situaciju“, zaključio je stručnjak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Antifa says:

  Putinova retorika je skroz ISTA ko i Miloševićeva 90ih. On napada, vrši agresiju, uništava gradove i sela, ubija komšije, a krivi druge!? Molimo Boga da i završi ko Milošević, pokopan negde u bašti ko neko kuče.

  • CRO depopulacija says:

   Šta rade tvoji čemerikanci idiiote, član ste nato fašističkog pakta i vatikanske satanističke sekte, napadate druge države da bi pokrali resurse i teritorije, krivi ste za genocide, pljačke širom sveta, bili ste deo 3.rajha, sada ste ovo 4.-eu/nato rajha i TI se nađeš mrsiti o pravdi ???? Glupi KROmanjoncu

   • mirilija says:

    Baš "lep" odgovor. Tipično za sve imbecile koji nemaju mozga da kažu nešto intelegneltno...

    • doktrina soka says:

     TACNO,KADA NEMA ARGUMENATA ZA ODGOVOR BUDALE PLJUJU I PSUJU, BECKA SKOLA BLKANSKI SMER.

    • Baki says:

     ako mu reko a ti mezni malo

 2. Hector says:

  Rezultati izbora za američki Kongres pre zavise od (ne)zadovoljstva američkih birača npr. velikim poskupljenjima goriva (a onda i ostalim poskupljenjima) u poslednjih 7-8 meseci, nego uspehom jedne strane u ratu na drugom kraju zemljine kugle, na koju je Amerika pod vođstvom demokrata slupala skoro 70mlrd dolara. Pred svake predsedničke izbore u Americi se podseća na jedno od pravila igre: na američke predsedničke izbore nikada spoljna politika ne može da utiče kao zadovoljstvo ili nezadovoljstvo američkog birača sopstvenim životnim standardom i poslom u prethodne 4 godine. Zašto bi drugačije važilo za izbore za Kongres. Amerikanci pojma nemaju ni gde je Ukrajina, a tek ne znaju ni šta je Herson (ne gde je, nego šta je to uopšte). I sada bi ta rupa bez dna u nekoj prekookeanskoj bestragiji trebalo da bude važan faktor odlučivanja kada Amerikanac, kome se ljulja njegova jedina svetinja- životni standard, bude izašao na izbore u novembru!?

 3. Karapušić Hrvoje says:

  KROmanjonci neka dođu na Istočni front da spasu Ukrajince, ipak su oni veeeeoma hrabri vojovnici😂😂😂. Samo nek ponesu i sanduke sebi pošto će proći jednako kao i dedovi im ustaše kako su prošli tamo⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️

  • 308 Alka 28 Oluja says:

   Ukrajinski ambasador u RH kaže da su Hrvati primer i uzor Ukrajincima kako se herojski brani svoja zemlja!

   • Rostand says:

    I šta sad,sveti usrajinac vas pohvalio i ti se odmah usrao od sreće.Usraše i usrajinci,najbolja reklama za pampers pelene.

 4. milorad5 says:

  ne verujem da će doći uopšte do bitke za herson.Ukri nisu mogli da pridju gradu ni pre par nedelja a kamoli sada,sem ako ih rusi ne puste da se olupaju u kratkotrajnim uličnim borbama.Kažem kratkotrajnim,jer ukro armija nema više potencijala za dužu opsadu ili napade na taj grad,možda ih rusi puste u predgradja.Politički gledano za ruse je BOLJE da ukri ostanu zakucani tu gde jesu,vojno,ne mogu da ocenim,možda im je bolje da ukri budu u ćvrstom zagrljaju hersonskih ulica i direktnih borbi:)U svakom slučaju je jasno da ukri mogu do hersona da pridju samo ako ih rusi puste da urade to.Ovo počinje da bude jedna vrlo komična situacija na tom frontu.Očigledno se rusi zajeb.sa ukrima i po nekoj svojoj, meni nejasnoj logici im nameštaju dupe za konačnu šutku.

 5. Petrovgrad says:

  Ja očekujem da će na frontu stići Janezi, braća Hrvati, dobrovoljci iz BiH,Makqedonci, Bulgari, Montenegrenci ,... pa da ih baćuške o jednom trošku spakuju u najlon džakove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *