Овако америчке војнике обучавају за специјални рат (ВИДЕО)

Ovako američke vojnike obučavaju za specijalni rat (VIDEO)

14 januara 2017

65456676565

Usled sve veće uznemirenosti zbog mogućeg sajber-rata sa Rusijom Amerika priprema vojnike za službu u specijalizovanim sajber-jedinicama, saopštava televizijski kanal CNN.

U vojnoj akademiji Vest Point organizovali su „sajber-kurs“, u okviru kojeg kadeti posećuju predavanja o primenjenoj algebri, kriptologiji i drugim disciplinama. Posle obuke vojnici će služiti u novom rodu vojske koji postoji manje od tri godine. Kako navodi dopisnik CNN-a, u sajber-prostoru se sve menja toliko brzo, da je obučavanje kadeta svim neophodnim „pristupima“ praktično nemoguće.

– Pokušavamo da naučimo studente da rešavaju probleme o kojima ni mi sami nemamo tačnu  predstavu – priznao je u intervjuu za televizijski kanal pukovnik Endrju Hol, rukovodilac Kibernetičkog instituta armije SAD.

Predavač vojne akademije Natali Vanata, koja je takođe oficir sajber-jedinica, ispričala je da pitomci na kursu uče matematičke pojmove i principe na kojima je zasnovan rad na sistemima šifrovanja. Prema njenim rečima, to razvija „kritičko i kreativno mišljenje“ kadeta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *