ОВАКО АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР жели да објасни необјашњиво! ЗБОГ ОВОГА СМО МОРАЛИ ДА ВАС БОМБАРДУЈЕМО (ВИДЕО)

OVAKO AMERIČKI AMBASADOR želi da objasni neobjašnjivo! ZBOG OVOGA SMO MORALI DA VAS BOMBARDUJEMO (VIDEO)

24 marta 2019

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet poručio je danas u video poruci da su pre dvadeset godina SAD i ostali saveznici iz NATO „intervenisali kako bi sprečili dalju humanitarnu katastrofu na Kosovu“, a predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da će „narod Kosova uvek biti zahvalan liderima demokratskog sveta na čelu sa SAD“.

„Ova godišnjica podstiče nas na razmišljanje o ljudskoj ceni sukoba tada i o mnogima koji se nose sa bolom čak i danas“, poručio je Kosnet, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.Kosnet tvrdi da su „SAD podržale neophodnu i opravdanu upotrebu sile NATO kao poslednji izlaz da se okonča kampanja etničkog čišćenja Miloševićevog režima nakon neuspelih konstantnih diplomatskih napora da se dođe do mirnog rešenja“.

„Sjedinjene Države su reagovale u znak podrške bespomoćnim civilima. Reagovali smo da bismo sačuvali mir, slobodu i stabilnost u regionu. Ovi ciljevi odražavaju najdublja američka uverenja. Verujemo da svi ljude bez obzira na etničku ili versku pripadnost zaslužuju da žive dostojanstveno, bezbedno i slobodno“, tvrdi Kosnet.

Ambasador SAD u Prištini dalje navodi da se „na dan obeležavanje ove godišnjice prisećaju stotina hiljada nevinih ljudi proteranih iz svojih domova i hiljada onih kojima je nauđeno ili su nestali“.

„Sećamo se i žalimo za svakim tragično izgubljenim životom. Ne smemo izbegavati da priznamo da fizička i psihološka trauma i dalje predstavljaju teret za hiljade žrtava i članova porodica“, kaže Kosnet.

On „poziva obe vlade (u Beogradu i Prištini) da obnove napore da se traži pravda za žrtve ratnih zločina“.

„Tako da danas pored razmišljanja — tražim dela. Podstičem vlade Kosova i Srbije da osiguraju da žrtve i njihove porodice — svih nacionalnih pripadnosti i iz svih zajednica — imaju potpun pristup informacijama o sudbini onih koji se i dalje vode kao nestali“, naveo je Kosnet.

On ocenjuje da „samo sa iskrenim suočavanjem sa svojom prošlošću građani Kosova i Srbije mogu da se nadaju tome da izgrade društva gde će sve zajednice živeti zajedno u miru i dostojanstvu“.

Predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da su „napadi NATO okončali genocidni teror na Kosovu“.

„Ponosni smo što je Alijansu sa NATO-om, koju je započeo OVK, danas nastavlja kosovska vojska“, naveo je Veselji, prenosi RTK2.

On tvrdi da će „narod Kosova uvek biti zahvalan liderima demokratskog sveta na čelu sa SAD“.

„Bili su sa nama u najgorem trenutku naše istorije. Ponosni smo što je savez sa NATO, koji je započeo OVK, danas nastavlja kosovska vojska. Uvek u službi slobode i mira“, zaključio je Veselji.

KOMENTARI9 komentara

 1. rajko says:

  Za ovako ozbiljnu optužbu države Srbije potrebni su ozbiljni dokazi, a njih mora biti u izobilju, samo ako je istina ono što ameri tvrde o teroru nad šiptarskim civilima. Budući, medjutim, da nikad ni jedan dokaz nije ugledao svetlo dana to znači da ne nato Srbiju bombardovao bez ikakvog objektivnog razloga. To što je bombardovanje bilo potrebno americi i zapadu nije nikakvo opravdanje. Počinili su zločin najgore vrste.

 2. Rade says:

  E moja Srbijo sta si docekala.Lupaju nam samare a mi im okrecemo obraze.Rukovodstvo Srbije nema glasa da im kaze istinu o najvecem zlocinu posle drugog svetskog rata a izdajnici iz reda vladajuce strukture posle 2000 ite kao I drustveni sljam neke kvazi elite pljuju pozrtvama I blate nas narod I zemlju.I jos trose pare poreskih obveznika na politicke aktivnosti licna obezbedjenja I uzimanje kapom I sakom preko nevladinog sektora.Dodje mi da placem sta smo docekali.A vecina naroda zamajava se I uziva u skaradnim rijaliti programima koji su I stvoreni kao element specijalnog rata da se unisti ponos ,dostojanstvo I samopostovanje coveka.

  • Velika Metla says:

   Toj eliti i političarima u Srbiji je bio učitelj i idol Jovo Kapičić! A Jovo Kapičić je školski primer kako narod mrtav ladan posmatra svojega dželata u svom okruženju,a da mu ni na senku ne sme taj isti narod stati,kao i kako dželat prođe nekažnjeno! Nije Jovo Kapičić tada,a ni post-5.oktobarska politikantska bagra danas kriva što je narod kukavica! Oni samo koriste narodni kukavičluk! I po meni je potpuno nekorektno optuživati dželate srbskog naroda,kada ih taj isti narod nije optužio,ni debelo kaznio!

 3. Vesko says:

  Znaci iz 'humanitarnih razloga' te zatrovali Albance na Kosovu radiokativnim otpadom koji ste bacali po njihovim dvoristima, pa ste onda da bi zastitili svoje vojnika tamo dali im prirucnik kako da se zastite i specijalnu opremu, a vodu i hrani uvozite iz SAD za njih?? Pa to ni Albanci vise ne kupuju od vas, zato i pobuna koja ce biti sve smjelija kako godine budu odmicale.

 4. Borka says:

  Çudo od nehumanosti , nijad nihe raselheno sa KiM albanaca kolioko su vaši uçk terorustički etnički očistilu KiM ,isto ko i vaša hitker-/yunge ustaška deca u danje dojčkad criatia ,isto i u Federaciji ,pa nešto se ne sećam da ste sa toliko pregovira sa vašim podobnim terirustima išli da bomvardujete danje dojčlan criatiu,ili federaciju,ili uçk kosova ,gdevsu ti nestali milioni prognanih Srba ,nihe ih Milošević raselio od 1989 do dabas ,nešto si pobrjao nato klikee budalo , vodi ih kući,a ionako dići će i tebi veoma brzo takvi u tvoju kuću ,rodinu ,ne brinem: tko sa 😈 tikve sadi obiju mu se o glavu

 5. dinki says:

  Samo da znate nisu vam Srbi indijanci,jednog dana naješćemo vas obogaćenim uranijumom sve po redu i kako običaji nalažu.

 6. dinki says:

  Nisu Srbi indijanci,naješćemo vas jednog dana obogaćenim uranijumom sve po redu i kako običaji nalažu stoko nacistička.

 7. Velika Metla says:

  Narode,nemoj ni da pomislite da će se ovaj pasji nakot nacistički,amerikanci i njihovi prknolizi,odreći laži! Oni su Nimrodova "dečica",i laž im je Alfa i Omega postojanja! Sve im je lažno! SVE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *