ОВАКО ДУШАН МАШИЋ ВИДИ СВОЈ ЗЕМЉУ: Србија је ближа новом рату…

OVAKO DUŠAN MAŠIĆ VIDI SVOJ ZEMLJU: Srbija je bliža novom ratu…

10 jula 2015

Capture 354535Zabrana akcije #sedamhiljada je najgora poruka koju je Srbija mogla da uputi svetu u ovom trenutku, navodi Dušan Mašić, jedan od organizatora, u Kažiprstu B92.

On je istakao da je to bila prilika da strane ekipe snime nešto iz Beograda što nisu suveniri sa likovima Ratka Mladića i Radovana Karadžića i pozvao ljude da dođu večeras u Pionirski park u 23:07 i upale sveće za žrtve u Srebrenici.

Podsećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je sve skupove zakazane za subotu u Beogradu, potvrdio je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je objasnio da je za sutra bilo zakazano pet skupova u različitim periodima koje su najavili Zavetnici, Dveri, Inicijativa mladih za ljudska prava, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998 do 2000 i građanin Nikola Aleksić.

„Ova odluka MUP-a je duboko razočaravajuća za sve nas koji ismo proteklih meseci radili na ovoj akciji. To nam govori gde je Srbija 2015. godine. Ideja je da pokažemo da smo drugačiji nego 2005., gde više i nismo, a ispada da smo se možda pre vratili u 1995. godinu“, izjavio je Dušan Mašić na početku Kažiprsta B92.

Kako navodi, jasan je jedan apsurd – premijer Vučić ide u Potočare, a ovde je zabranjeno ljudima koji su rekli da će doći ispred skupštine i uraditi isto što i premiijer.

„To je najgora poruka koju je Srbija mogla da uputi svetu u ovom trenutku“, naveo je Mašić.

Prema njegovim rečima, niko ne razmišlja koliko je taj skup mogao da pokaže.

„Mogao je da predstavlja priliku da strane ekipe koje možda budu želele da slikaju nešto u Beogradu, a da to nisu suverniri sa likovima Karadžića i Mladića, mogu da slikaju ljude koji su se okupili na ulicama“, rekao je Mašić.

Zbog toga će se ljudi, kako navodi, večeras u 23:07 okupiti ispred zgrade predsedništva u Pionirskom parku i upaliti sveće za žrtve Srebrenice.

„Mi smo želeli da pokažemo pravo sliku i pokazali smo oje. Srbija nije spremna da se suoči sa onim što je bilo u Srebrenici. Bliži smo nekom novom ratu nego što smo udaljeni od prošlog“, navodi Mašić.

Na pitanje Suzane Trninić sa kim smo to blizu rata, Dušan Mašić je rekao: „Sa samim sobom“.

„Ovo je bila idealna šansa da 20 godina kasnije pokažemo da smo spremni da drugačije razmišljamo. Mogli su u Potočare osim premijera da odu i članovi SANU, ministar kulture… Da pokažćemo da ova država želi da razmišlja drugačije“, istakao je Mašić.

Međutim, to se nije desilo „i opet si ti izdajnik i strani plaćenik, a oni su zavetnici“, naveo je on.

Nakon toga, Dušan Mašić je naveo da razume ljude iz Republike Srpske koji su mu slali poruke i da ga na niko nije zvao i pretio mu.

„Svako ko koristi društveme mreže može da odgovori na pitanje kako su mi pretili. Međutim, najveći problem je tekst u ’Večernjim novostima’ kada je Ratko Dmitrović u državnim novinama poslao sličnu poruku koju je Ćuruvija dobio u ’Ekspres politici“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, kada neko odobri komentare u kojima se nalazi poziv na linč to je onda urednička odluka.

„Ja kao i organizatori akcije mislimo da odavavanje pošte nije prilika da neko nastrada. Ko želi da dođe sa zastavama neka se pre nego što krene pogleda u ogledalo i pita da li se ovako ide na parastos“, istakao je Mašić.

Na samom kraju Kažiprsta Dušan Mašić je pitao Suzanu Trninić da li će ovo posle biti emitovano u vestima na radiju B92 i nakon njenog odgovora da neće, rekao: „E zato nam je tako kako nam je“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lady Gaga......odrasla sam ovce čuvajući, i čobanske pesme pevajući............ says:

    Da vam ja sad kažem nešto: ZABOLE NAS SRBE DUPE ZA SREBRENICU. A svi koji su tamo potamanjeni i trebali su da budu ucmekani, jer su klali srpske žene i srpsku decu. Srebrenica je bila pravda za poklanu srpsku nejač. A vi Srbi, i ja sa vama, motke u ruke, pa da rasteramo ta lezbejska i pedofilska govna koja sebe zovu Ženturačama u crnjaku, dabogda im se desilo da ih crnja trti do od sexa sm@rti.

  2. Sale says:

    Taj izrod zivi u Britaniji i Srbija mu nije nista.Placen je da sere po Srbiji...https://zlj13051967.wordpress.com/2015/06/19/izmisljeni-genocid-u-srebrenici-bio-je-najveci-trijumf-pranja-mozgova-u-pogledu-ratova-protiv-srba/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *