Овако је ПУТИН честитао Америци празник 4. јули, Дан независности

Ovako je PUTIN čestitao Americi praznik 4. juli, Dan nezavisnosti

7 jula 2015

23454 tu-95Strateški bombarderi TU-95 izvršili su 4. jula poletanja ka obalama Aljaske i Kalifornije…

Televizijska stanica FOKS NJUZ objavila je u ponedeljak vest (http://www.foxnews.com/politics/2015/07/06/officials-us-jets-scramble-to-intercept-russian-bombers-off-california-alaska/) da je u subotu, na Dan nezavisnosti SAD, američko ratno vazduhoplovstvo dva puta intervenisalo u incidentima sa ruskim strateškim bombarderima TU-95.

Do prvog incidenta došlo je kod obala Aljaske u 17:30 časova po moskovskom vremenu. Radi presretanja dva ruska bombardera bili su podignuti višenamenski lovci F-22.

Drugi incident bio je zabeležen u 18:00 časova po moskovskom vremenu, u blizini obala države Kalfornija. Da presretnu drugi par bombardera TU-95 američko ratno vazduhoplovstvo poslalo je dva lovca F-15.

Bombarderi TU-95 mogu da nose rakete sa nuklearnim glavama. Predstavnik Komande vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike nije, međutim, precizirao da si su ruske letelice bile naoružane.

Kako je javio FOKS NJUZ, u vreme dok su se TU-95 nalazili u blizni zapadnih obala SAD, Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je telefonom svog američkog kolegu Baraka Obamu, da mu čestita Dan nezavisnosti.

Do sličnog incidenta došlo je i 4. jula 2013. godine.

http://www.interfax.ru/world/451984

(Prevod: Vaseljenska TV)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Sledeci praznik stizu pokloni u Pentagon. Eskadrila Tu-22 u pratnji Suhoja i Migova sve sa kompletnim i dugotrazenim poklonima za voljenu SAD.

  2. Pravdaa says:

    Tako je,.

  3. Mila says:

    Bas su ti ameri nekulturni,dosli im gosti da im cestitaju praznik a oni dizu bombardere,kao da ce ih RUsi bombardovati.Da su ih hteli bombardovati ne bi ameri stigli ni okom trepnuti a kamo li dizat avione,zar ne prodose tako u 2ww od Japana kada su im celu flotu stukli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *