ОВАКО НИКО НИЈЕ НАПАО ИЗРАЕЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Сиријски амбасадор оштрији него икад

OVAKO NIKO NIJE NAPAO IZRAEL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Sirijski ambasador oštriji nego ikad

19 oktobra 2018

Sirijski ambasador u UN Bašar Al Džafari rekao je da će arapske teritorije koje su okupirane od strane Izraela biti oslobođena svim sredstvima koja su dozvoljena prema Rezoluciji Saveta bezbednosti UN i Statutu UN.

Al Džafari je tokom zasedanja SB UN o situaciji na Bliskom Istoku rekao da je prošlo više od 70 godina kako je Izrael okupirao palestinske teritorije, usled čega je oko 5 miliona Palestinaca proterano sa svoje zemlje, a sve što im je tamo ostalo je oteto.On je naglasio da neke članice Saveta bezbednosti pokušavaju da ozakone izraelsku okupaciju sirijskog Golana od 5. juna 1967. godine.

Ambasador je svima prisutnima na zasedanju zadao pitanje: „Koliko je decenija potrebno da prođe da bi neke zemlje uvidele potrebu za ukidanjem ove okupacije? Koliko nevinih žrtava je potrebno da pogine da bi se neko uverio da je izraelska okupacija arapskih teritorija glavni uzrok nestabilnosti u bliskoistočnom regionu?“.

Al Džafari je ponovio sirijski principijelni stav i podršku palestinskom narodu u stvaranju sopstvene države sa prestonicom u Jerusalimu u skladu sa  Rezolucijom 194 SB UN iz 1948. godine.

On je još jednom naglasio da Izrael drži pod okupacijom sirijsku teritoriju na Golanu, gde je stanovništvo podvrgnuto stradanju.

Dodao je da su izraelski napadi na naučne centre u Siriji dokaz izraelskog državnog terorizma i podsetio je da su stotine pripadnika Belih šlemova prebačeni u Izrael i zemlje pod njihovim pokroviteljstvom.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miroslav says:

    Tako je. Jevreji sve ostale zovu Gojama ili stokom. Kukali su kad im je Hitler drao kožu a sad kad oni imaju državu otetu od Palestinaca, postali su gori od Hitlera. Zmija se u glavu udara. Tako i sa tzv Božjom odabranom nacijom. U Jovanu 8:44 Isus je rekao da su Jevreji Sotonski narod a ne Božji. Jevreji su najveći smradovi i ljigavci koji se upražnjavaju incest zbog novca i titule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *