ОВАKО ПУТИН ХОЋЕ ДА СЛОМИ АМЕРИKУ?! KИНЕЗИ ЈАСНИ, ПОKРЕНУО ЈЕ „KУБАНСKИ ПЛАН“! Западу саопштене веома забрињавајуће вести, ако му ово успе…

OVAKO PUTIN HOĆE DA SLOMI AMERIKU?! KINEZI JASNI, POKRENUO JE „KUBANSKI PLAN“! Zapadu saopštene veoma zabrinjavajuće vesti, ako mu ovo uspe…

27 juna 2023

Kako navode kineski stručnjaci navode, Moskva se našla u teškoj situaciji. Rusija vodi vojnu konfrontaciju protiv nekoliko desetina zemalja NATO-a, a da bi uspela, Ruska Federacija mora delovati ne samo grubom silom, već i mudro koristiti diplomatske kanale, piše „NetEase“.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je neočekivano objavio da su SAD odobrile 40. paket vojne pomoći od 325 miliona dolara za Oružane snage Ukrajine, koji će uključivati rakete za sisteme protivvazdušne odbrane i municiju.Prema mišljenju analitičara, ruski predsednik Vladimir Putin je pokrenuo takozvani „kubanski” plan. Konkretno, održao je sastanak u Moskvi sa kubanskim premijerom 14. juna, samo dan nakon Blinkenove izjave.

„Na sreću, Vladimir Putin se pokazao kao pametan čovek, i nedavno je obećao da će u potpunosti podržati Kubu u njenoj konfrontaciji sa Sjedinjenim Državama“, navodi se u članku.

Putin je rekao, da kubanski narod decenijama živi pod nelegalnim američkim sankcijama, a Rusija će učiniti sve da zajedno prevaziđe poteškoće koje Vašington stvara.

„To znači da će Rusija i Kuba aktivno sarađivati u budućnosti, što veoma zabrinjava SAD. Putin uči iz istorije. SAD su pružile svoju „crnu ruku“ Ukrajini, pa zašto Moskva ne može da pruži ruku Kubi, koja je dvorište Vašingtona“, pitaju se kineski stručnjaci.

Oni podsećaju, da je tokom Hladnog rata Sovjetski Savez počeo da raspoređuje svoje nuklearne bojeve glave na ostrvu Liberti, kao odgovor na raspoređivanje američkih projektila u Turskoj. Ova konfrontacija je kasnije postala poznata kao „Karipska kriza“.

„Ovog puta, ruska strana je započela raspoređivanje na Kubi. Pitamo se da li će ponovo izbiti kriza? Možemo samo reći, da sledeći korak zavisi od toga kako će reagovati američka strana“, piše „NetEase“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Trenutno je na Zapadu prava invazija tekstova o tome da je Rusija slabija država nogo što se pretpostavljalo i da ima daleko slabiju vojsku nego što je iko mislio. Evo čak i neki rumunski namesnik u Moldaviji lupeta da je Rusija slaba država. Dobra prilika da ga ti slabi Rusi nemilosrdno oderu.

  2. Rista Bre says:

    +poznata kao „Karipska kriza“? Nije nikad bila poznata kao Karipska kriza, nego su je Amerikanci nazivali lažnim imenom "Kubanska kriza". Ovaj pisac se pravi profesor geografije, ali nema pojma o istini. Ako je to Kinez, rekao sam da Kinezi pokušavaju da svojim medijskim vratolomijama koji kao podržavaju Rusiju, u stvari malo odgurnu Ameriku od Kine i usmere je samo na sukob sa Rusijom. To je očigledno skoro iz svakog kineskog članka koji se odnosi na Rusiju i Ameriku. A "kubanska kriza" jeste podmetnut i pogrešan naziv ove krize, jer to nije bila Kubanska, nego Turska kriza. U stvari, najpravilniji naziv bi bio Tursko-Kubanska kriza između Amerike i SSSRa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *