КАД ГА РУС НАПРАВИ: Руски ловци са елетромагнетним топовима биће непобедиви!

KAD GA RUS NAPRAVI: Ruski lovci sa eletromagnetnim topovima biće nepobedivi!

12 jula 2016

sukhoi 32454Ruski lovci šeste generacije mogli bi da budu opremljeni elektromagnetnim topovima, izjavio je predstavnik koncerna „Radio-elektronske tehnologije“ Vladimir Mihejev.

Prema rečima Mihejeva, trenutno se radi na razvoju radio-elektronskog naoružanja koje bi moglo da bude primenjeno kako bi se u potpunosti uništavale neprijateljske elektronske komponente.

On tvrdi da će energiju za taj elektromagnetni impuls moći da proizvede svaki moderni avion, s obzirom na to da će letelice predstavljati određenu vrstu „letećih elektrostanica“ sposobnih da generišu na desetine kilovata električne energije.

Govoreći o samom oružju, Mihejev je objasnio da je reč o supervisokim frekvencijama koje se dobijaju iz te energije i pojačavaju specijalnim antenama, koje će imati jačinu stotina megavata, ili čak nekoliko gigavata.

– Gde god da uperimo tu energiju, moći ćemo da bilo koje telo dovedemo do izuzetnog usijanja – rekao je on.

Mihejev je dodao da već danas određeno elektromagnetno oružje uspešno funkcioniše, i to na udaljenosti od nekoliko desetina kilometara.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Uh,bit ce veselo kad nam sva ta superoruzja sa svih strana svijeta i iz toga proizlazece nevolje,padnu na glavu!

  2. bane says:

    samo me interesuje oce li ici nama iznad glava ili na nas ato odredjuje sadasnja jednoclana vlsda

  3. Petar says:

    Tresla se gora, rodio se mis. Nikom se ne gine,vec plase svet.Medjutim, bolje da mocnici plase jedni druge,nego da ginemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *