ОВАКО СЕ ПУТИН бори против пушења у Русији

ОВАКО СЕ ПУТИН бори против пушења у Русији

11 јануара 2017

1361786930_smoking-ban

Руске власти гледају у будућност и планирају да појачају борбу против пушења, а у припреми су мере за забрану куповине цигарета онима који су рођени после 2015. године.

Сваке године у Русији умре око 400.000 људи од разних болести које је прозроковао дуван.

Премда статистика показује да је у последњих 10 година број пушача опао са 41 на 31 проценат, ипак је то и даље велики здравствени проблем.

Власти у Русији годинама уназад спроводе велику кампању у нади да ће се још више смањити број пушача, а најновији, дугорочни план је да буде донет пропис који би забранио куповину цигарета онима који су рођени 2015. године.

Наравно да је реч о малој деци, али за коју годину, када буду дошли до трафика и других продавница и буду пожелели да купе цигарете, то им неће бити омогућено.

Овај предлог подржава и заклети непушач Владимир Путин, који је и главни „промотер“ кампање „Стоп пушењу“ и који користи сваку прилику да свом народу објасни да цигарете нису лоше само по њихово здравље, већ и по економију државе.

Руси важе за страствене пушаче, а, занимљиво, дуван се не производи у Русији, већ га увозе из централне Азије, Грузије и са Кубе.

Овај предлог за сада је само идеја, али већ постоје озбиљни наговештаји надлежних државних органа Русије да буде преточен у закон.

Заговорници ове идеје сматрају да ће дугорочно дати сјајне резултате, јер ће генерације нових Руса бити „одучене“ од ове нездраве навике.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u