ОВАКО СЕ ТО РАДИ – РУСИЈА ДОНЕЛА ЗАКОН: Невладине организације и новинари страних медија биће – СТРАНИ АГЕНТИ! ЧАК И ОНИ КОЈИ ШИРЕ ТЕ ВЕСТИ

OVAKO SE TO RADI – RUSIJA DONELA ZAKON: Nevladine organizacije i novinari stranih medija biće – STRANI AGENTI! ČAK I ONI KOJI ŠIRE TE VESTI

1 decembra 2019

OBA doma ruskog parlamenta – i Državna Duma i Savet Federacije – usvojila su zakon o „fizičkim licima stranim agentima“.

U zakonskom tekstu, koji će stupiti na snagu čim ga potpiše šef države Vladimir Putin, precizira se da je `strani agent` onaj ko distribuira „materijale medija ili NVO koje je Ministarstvo pravde RF proglasilo za strane agente“.Takođe: onaj ko dobija novac ili imovinu od pravnih lica u Rusiji koja se „finansiraju iz inostranih izvora“.

Registar pravnih i fizičkih lica stranih agenata vodi Ministarstvo pravde Ruske Federacije.

Kako se i moglo očekivati, Stejt departman SAD odmah se oglasio i saopštio da je zabrinut zbog ruskog zakona o fizičkim licima stranim agentima.

Kako i ne bi bio, velika većina onih koji će biti proglašeni za strane agente rade za američke NVO i medije koji su proglašeni stranim agentima. I, svi se – vidljivvo ili nevidljivo – napajaju novcem Sjedinjenih Država.

Portparolka Stejt departmana Morgan Ortagus ocenila je da ruski zakon o stranim agentima može biti iskorišćen za „gušenje nezavisnih glasova“.

Rusija je svoj novi zakon i donela u dobroj meri sa namerom da se više „američki glasovi“ ne mogu prodavati za „nezavisne glasove“.

KOMENTARI14 komentara

 1. Jura iz Samobora says:

  Tak u Hrvatskoj ima puno srbijanskih špijuna, treba ih pohapsit i protjerat

  • Goran Swe says:

   Ma protjerajte, vi ste eksperti u tome, samo vi radite svoje sinko. A onda i vi put pod noge, kelneraj, guzice germamske za oprat' Ne možete samo od naplaćivanja parkinga sastaviti do prvoga.

 2. Kosovac says:

  Princip NVO je u svakoj normalnoj zemlji prepoznat kao destruktivan i neprijateljski. Zato se on i seli u podzemlje, gde ima otežano delovanje. A posle „propasti“ komunizma, NVO i razne sekte su kao gubari preplavili zemlje obezboženih komunista. Mnogi, većina, su prestali da budu komunisti, ali su zadržali svoju ateističku religiju. Kao takvi, njih je lako oblikovati kao plastelin. Ili kao što voda zauzima oblik suda u koji je sipaš. ……….Međutim, po zadnjem popisu, na ateističke vernike je spalo samo 1,11% stanovnika Srbije. A ostale sekte su na nivou statističke greške. Znači, kompletan njihov uticaj na društveni život Srbije je minoran. To isto važi i za NVO, koje niču kao pečurke posle kiše, sve „neprofitne“, sa Misijom i Vizijom, i sa jednim do četiri članova. Te NVO nikako nisu mogle svojim nepismenim saopštenjima punih nepotrebnih stranih reči i novogovora, da pridobiju neku pristelicu, svi smo ih ismejavali. Bili smo mnogo naivni. Nisu nas nikako interesovala saopštenja Sonje Liht, Sonje Biserko, one rospije Kovačević, ili one rospije Pavićević. Međutim, lako je njima bilo, imali su Soroševih para kao blata, bogato kupe neke novine i novinare, koji onda objave njihove misaone konstrukcije koje nisu ni u rangu malog deteta, ali „helsinška ljudska prava“ su im curila i na nos i na usta, a mi smo slušali, čitali, stomaci su nam bili jaki tako da nismo morali ni da povraćamo to što nam je podmetnuto. Naša naivnost, a naročito naivnost vlasti koja je trebala odmah da preduzme Putinske mere, bila je tolika, da su te šmokljanske NVO uspele da kupe kompletan vrh vlasti. Zajedno sa kupljenim medijumima, mogli su da nam projektuju svoju „masovnost“, snagu, i da još bolje počnu da sole pamet. Svaka je dobila bar po jednu kancelariju pri ministarstvima, ministri su postali njihova produžena ruka, dakle te šmokljanske NVO su počele da vladaju punom parom. Evo sada vidimo da čak i rukovode nekakvim „pregovorima“ vlasti i „opozicije“. Znači, drmaju. ……….Još od onog izveštaja pokojne poštovane Verice Barać, poznato nam je da neko ministarstvo odvoji oko 10.000 evra nekom portalu ili televiziji ili novinama, na ime „reklame“, naveden je B92. I onda „slobodni“ novinari pišu članke med i mleko. Kada se javi neki komentator da ovlaš kritikuje ministra, to se ne sme da objavi iz razumljivih razloga zaštite primanja honorara, i novinar ima dušu, ženu i decu i treba i on da to ishrani i iškoluje. …..Tako mi glupče počinjemo da kapiramo kako druge sorošoidne glupče glatko vladaju. Niko ne sme da im se suprotstavi, zato što je svestan da je vrlo nezgodno zameriti se Evropskoj Uniji i Americi. Lako je Rusima ako žele da zaštite svoju državu, zato što su oni junaci protiv američkih junaka. A šta Srbija da traži, neće valjda šmoklja da udari na evro-američkog junaka?

  • James Bond says:

   Kosovac, koliko ti imas slobodnog vremena. Napisao si DNK analizu ovog clanka :-) i ceo roman ....

   • Kosovac says:

    @ James Bond, …..Izveštio sam se, pa i pišem dosta brzo. A imam i dosta slobodnog vremena, sve je plaćeno. Naravno da nisam ni trol, a ni bot, vidi se to valjda po mojim komentarima. …..Imam utisak da je tvoj komentar prekinut, i to na baš najinteresantnijem delu, kada si me ili marširao, ili preterano hvalio. ……….Ovo za DNK ti je tačno 100%, ali da znaš da to nije rezultat moje stručne spreme, već rezultat postavljanja svih medijumskih informacia na svoje zasluženo mesto.

 3. Kulak says:

  Kad će biti uhapšena špijunka i hrvatska lobistica sonja biserko? Valjda je srpska policija konačno saznala i njenu adresu.

  • Slobodanka says:

   Tica jatiserka može da se dobro drži zahvaljujući Aleksandru Putinoviću Lažnom. Dok Rusija ovakve tice proglašava stranim agentima, Aleksandar Putinović Lažni finansira ih sredstvima iz našeg budžeta i sve im dozvoljava.

   • Kosovac says:

    @ Slobodanka, …..Tako je. Putinović Lažni ih sve finansira iz našeg budžeta. Vrlo sitne pare, ali koje krupno objašnjavaju nama gledaocima ko kosi, a ko vodu nosi. …..Aleksandar Vučina Putinović dadne pederu hiljadu evra iz budžeta, peder na peder balu skrnavi SPC, a za uzvrat SPC dadne Aleksandru orden Svetog Save. I vuci siti a koza nisu na broju.

 4. Pera says:

  Nama, Srbima ima da svane kad se stvarno pokajemo ! Tada ce Bog nam dati Srbina za vladara i tad ce svi antisrbi, veleizdajnici biti sramno obeseni ili posthumno spaljeni i taj smrdljivi pepeo baciti na djubre i tada ce sve ulice i svi spomeni najvecih veleizdajnika u nasoj istoriji biti izbrisani ! To vazi za period od 1903 g. od ubistva kralja Aleksandra Obrenovica, zadnjeg srpskog vladara !

  • Ivana says:

   Joj pravo u centar da nam je to doživeti ali s ovim izdajnicima i kilavim, mlitavim, i bojažljivim Srbima nikad.

 5. Nika says:

  Kulak, izvini ali ti je malo glupo pitanje. Pitaj onoga ko najčešće gostuje u emisiji Ćirilica kod Milomira Marića, ali su mu, pored njega, najčešći gosti predstavnici Nevladinih organizacija kad će bilo ko iz 18 NVO koje su se nedavno udružile radi zajedničkog delovanja protiv interesa Srbije biti uhapšen. Ne znam samo ko od predstavnika mnoštva MVO nije bio gost te pljuvaonice Srba, pored neizostavnik analitičara koji svi od reda zagovaraju NATO integracije. Ako ne vidiš da upravo aktuelna vlast sprovodi politiku NVO onda ne znam šta vidiš. Ne sećaš se ni izjave Aleksandra Vučića da bi rado u svojoj vladi video neke osobe iz NVO, pominjući Ivana Vejvodu, predsedavajućeg beogradskog Bezbednosnog foruma koji je bivšem ruskom ambasadoru koji je upitao "ima li ovde Srba", na pitanje mogu li da nastavim sa diskusijom odgovorio NE što su u glas izrekli i svi prisutni. Druga osoba koju je poželeo videti u svojoj vladi je Sonja Liht, kojoj je pripala uloga organizatora pregovora vlasti i opozicije po pitanju izbornih uslova, s ciljem da se u tim uslovima ništa ne promeni. Promeniće se uslovi za organizovanje referenduma, kojim će naprimer za promenu ustava kojim će biti brisane odredbe o KiM biti dovoljno da na referendumu glasa više od polovine birača "izašlih" na izbore pa makar taj broj bio 300, a ne 3.000.000. Zar ti nije poznato ko od zagovornika Balkanske unije zvane "Mali Šengen" je prisustvovao sastanku sa Sorošem, koji je glavni sponzor naseljavanje EU migrantima, od kojih će većina, po Sporazumu o readmisiji, Lisabonskom i Marakeškom sporazumu završiti u Srbiji? Edi Rama i Zoran Zaev. Nesmetan protok ljudi, robe i kapitala već se uveliko odvija, na radost zagovornike te tvorevine, i ne baš veliku radost naroda koji se ni za šta ne pita.

 6. Kulak says:

  Nika,pitanje sam postavio sa dobrom dozom cinizma.I meni je kao i svakom Srbinu i Srpkinji više dodijalo da gledam kako ustaška banda predvođena zloglasnom hrvatskom špijunkom i lobisticom sonjom biserko uništava Srbe i Srbiju.

  • Ivana says:

   A šta radi ceo naš srpski kukavički narod sem šta kuka?

 7. petrovgrad says:

  Stvar je prosta i jednostavna. Nakon pada Miloševića nastupio je period proterivanje svega što je štitilo interese Srba, pod izgovorom da su sve to Miloševićevi qudi. Čistka je radjena na svim nivoima i svim segmentima od Mesne zajednice do Reublike, od zem zadruge do SANU. Na njihova mesta su dovodjeni nesrbi, jugosloveni,Crtnogoraca-milogoraca, presvučeni partizani i deca komunista do nacionalnih menjina i različitih mešanaca, NVO i udruženja i sl. Srba nije bilo, kao što je ambasador Rusije primetio. Posebno se to isticalo u novinarstvu i medijima. Imena nisu toliko bitna ali nije podjimo od prvog do poslednjeg, tu Srba nema. I šta očekivati od takvih.Baš je nekom Sabahudinu ili sličnom stalo do Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *