ОВАКО ТО РАДИ ПУТИН: Закон о забрани геј пропаганде!

OVAKO TO RADI PUTIN: Zakon o zabrani gej propagande!

18 septembra 2016

vladimir_putin_kremlin-ru-4t-55

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u junu 2013. godine Zakon o zabrani gej propagande koji ima za cilj zaštitu dece i mladih.

Zakonom su predviđene kazne do 200.000 rubalja (6.700 dolara) zbog „propagiranje netradicionalnih seksualnih odnosa“ među maloletnicima, putem medija i interneta.

Predviđeno je da se kazni propaganda koja kod mladih može da dovede do „iskrivljenog razumevanja“ da su homoseksualni odnosi i heteroseksualni odnosi „društveno jednaki“, obrazloženo je u zakonu.

Zapadni mediji su pokušali da proglase ovo zabranom i progonom homoseksualzima, međutim to nije tačno imajući u vidu da Rusija ne zabranjuje homoseksualizam. Propaganda je zabranjena na mestima gde ona može dopreti do dece i mladih osoba poput javnih mesta, medija, interneta.

Gej parade i gej skupovi mogu da se održavaju, ali ne na javnim mestima već na lokacijama gde ih neće videti deca, tj. samo pred odraslim ljudima. Ovo automatski isključuje centar grada kao moguću lokaciju.

Suština Zakona je da spreči indokrtrinaciju dece  da je upražnjavanju seksa saosobama istog pola normalno i poželjno ponašanje, objasnili su ruski stručnjaci.

Nakon donošenja zakona, ruska policija je u više navrata sprečila pokušaja promo okupljanja osoba koje upražnjavaju seks sa osobama istog pola a nekoliko ljudi je i kažnjeno na osnovu ovog zakona. Na jednom skupu čak su uhapšeni i članovi Evropskog parlamenta iz EU koji su došli da podrže ruske homoseksualce.

Još 2013. godine Srpski narodni pokret Naši preveo je ruski zakon i pozvao da on bude donet i u Srbiji. Sa istom inicijativom je kasnije izašlo i nekoliko opozicionih stranaka ali predlog nnikad nije stavljen na dnevni red Skupštine Srbije.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Bajurina says:

  Putinu Hr Putovnica!!!! Bas se ovo Rimuje kao u Rimu !!!!!

  • Kosovac says:

   Uzbuna, sajt napala Hrvatska govanca. Stanje pripravnosti.

   • Bajurina says:

    Je,je bas sam Hrvatsko govno!!Hvala na upozorenju!!

 2. Babson says:

  "Putin sin kučkin", ovo se bolje rimuje hahah.

  • Bajurina says:

   Nemoj "baburo" da se hvalis,nisu svi kao ti!!

 3. lilit says:

  Da li bi ti želeo da ti je kći lezbijka ili sin peder?

 4. Bojan says:

  Sibe kretenu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *