ОВАКВО САОПШТЕЊЕ НАТО-а ВРЕЂА ЗДРАВ РАЗУМ: Ево објашњења зашто је бомбардована Србија!

OVAKVO SAOPŠTENJE NATO-a VREĐA ZDRAV RAZUM: Evo objašnjenja zašto je bombardovana Srbija!

14 novembra 2019

NATO nikad neće vršiti pritisak na Srbiju da mu se pridruži, poručio je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju Tačam Ildem.

On je ujedno istakao i da Alijansa podržava pregovore između Beograda i Prištine i predstavlja regionalno prisustvo u obliku Kfora na KiM.„Želimo stabilan, bezbedan i napredan Zapadni Balkan“, rekao je Ildem na konferenciji „Prolazimo kroz zidove“, koju organizuje Centar za evroatlantske studije, u okviru Sedme beogradske NATO nedelje.

Dva su ključna razloga za to, kazao je Ildem.

„Prvo, delimo sa vama vaše viđanje demokratije i dobrosusedskih odnosa sa drugim zemljama i međunarodnim organizacijama. Drugo, kad su susedi NATO-a bezbedni i stabilni i mi smo stabilni i bezbedni“, naglasio je on.

Ildem je naglasio da NATO shvata teret koji Srbija nosi u očuvanju regionalne stabilnosti i podržava njene ambicije za bližu integraciju sa EU.

„Shvatamo odluku da postanete partner NATO-a, ali da ne tražite članstvo“, rekao je Ildem.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju je istakao da NATO ne govori svojim partnerima šta da rade, već samo omogućava dijalog po pitanjima sigurnosnih izazova. On je dodao da NATO i njegove članice u potpunosti razumeju pravo svih zemalja da vode sopstvenu bezbednosnu politiku i da donose odluke o tome kako će je primeniti.To uključuje i pravo da zemlja donese odluku do koje mere će biti angažovana u saradnji sa NATO-om, kazao je Ildem.

On je rekao da „NATO shvata da je kontroverzan u Srbiji, jer su sećanja na vazdušnu kampanju 1999. godine i dalje bolna za mnoge, pogotovo za one koji izgubili voljene“.

„NATO kampanja nikad nije bila protiv srpskog naroda, već u cilju zaštite civila“, tvrdi Ildem i dodaje da je „svaki nevini život koji je izgubljen tragedija zbog koje žale“.

KOMENTARI15 komentara

 1. Trn says:

  Lepo je srpski narod rekao a Vuk zapisao: "Luda sila, brza pogibija." Da bi se zaštitili civili, Nato je morao da ubija civile! Neverovatno je kakvi idioti vode tu idiotsku fašističku armadu!

  • Ivana says:

   A još veći idoti srpski izdajnički vrh koji im ispunjava sve želje.

   • Dragan says:

    Ko će da vrati moje voljene koje ste vi monstrumi ubili, bol koji osecam ne može nicim da se nadoknadi, osim osvetom protiv vas, i napadima na vas. MASON 1

  • Four Seas says:

   Uhh Baš mi se steže oko srca, jer sad NATO zlikovci žale zbog nevini srpskih života... Da bog da njima došlo ono što je srbima prošlo.

  • Nebeska Srbija says:

   Znaju oni šta su radili,nisu glupi upuste.hoce da nas zatru..i isprva im za sad

  • Drago says:

   Bravo, sve si rekao.

 2. Gardista says:

  Mentolu, promasio si terapiju.

 3. milorad2 says:

  oni ne mogu da opravdaju ubijanje nevinih ljudi ovde.Pobili su više naših civila nego što je na kosovu šiptara stradalo u napadu na našu zemlju a to nisu bili civili nego naoružane bande ubica.NATO jedostavno ne može da računa na nas i oni i ne žele to oni žele propagandni poen protiv rusije a na nama je da im jednostavno onemogućimo to.Nikakve posledice po nas nema to što nismo u EU i NATO. Iz meseca u mesec to sadea postaje PRIVILEGIJA i PREDNOST.

 4. Velika Metla says:

  Fašisti su bili u poređenju s ovom ludačkom i s lanca puštenom hordom "mala deca"! SMRT nato-u,SMRT svima koji ga podržavaju.

 5. doktrina soka says:

  Iz lude jame,lud vetar duva.

 6. Za Srbiju says:

  Nisu ljudi. To su demonske nakaze.

 7. Evans says:

  NATO je jedini mogao da zaustavi zlocine srpske vojske i policije na Kosovu. Slobodan Milosevic je drzavnim udarom dosao na vlast i posle raspada Jugoslavije koji je bio jasan svima osim srpskim komunistima, preduzeo je ratove na teritoriji gde su navodno ziveli Srbi, da bih ih BRANIO!!! Pazite, Slobodan, Seselj, Draskovic, Arkan.... su BRANILI SRBE!!! Kako su ih branili, tako su i prosli, to jest na traktorima. Kad je taj deo predstave bio gotov, onda su budale iz BG nista manje nego resili da zarate malo sa Amerikom!! Glupavi Milosevic je ocekivao svetsku revoluciju, po nagovoru svoje ljubljene zene marksistkinje sa cvetom u kosi (koja se uzgred budi receno nije kupala 46 godine)!!!! Uzasni zlocini su pocinjeni na Kosovu od strane srpske paravojske i policije, npr komandant jedinice Munja, Nebojsa Minic Mrtvi koji je umro u Argeniti od side je uzasni ratni zlocinac!! Ubijanje albanskih civila, paljenje kuca, silovanje zena i dece, terorisanje stanovnistva.. to je bio zadatak tih zlocinaca. NATO je sve to sprecio i ISTERAO bandu sa Kosova! Naravno, Milosevic je proglasio da je POBEDIO!!! I o i njegovi generali paprikari!!!!!

  • Petar says:

   NATO je izgubio rat od Srbije i izgubiće opet. Biće Srbija velika kao što je Šešelj predvideo.

 8. Evans says:

  Dete Milica Rakic je poginula od rasprskavanja, to jest gelera metka ispaljenog iz PA topa srpske vojske sa Batajnice. Tobdzija - zastavnik po cinu - je gadjao prenisko i pogodio zid kuce u kojoj je nesrecno dete zivelo sa roditeljima. Na lice mesta izasla je vojna istrazna komisije i utvrdjeno je upravo to da je dete poginulo od dejstva nase srpske PA artiljerije. Ovaj dogadja je nasiroko eksploatisan kao NATO zlocin iako sa NATO-om nema nikakve veze. Svi visoki oficiri to znaju ali niko nece da govori i tome, bar ne javno. Cak je i debeli vojvoda Seselj JAVNO NA TV rekao kako su kaobajagi Amerikanci gadjali raketo njegovu vojvodsku kucu da UBIJU NJEGA, pa je PAA pogodila raketu, skrenula je sa putanje i ona je toboz udarila u kucu i ubila nesrecnu devojcicu! Dakle, debeli vojvoda je sasvim nisko i podlo kao sto i prilici dzukeli njegovog vojvdodskog renomena iskoristio smrt deteta za licnu promociju!!!!

  • TI si bedni i ljigavi crv says:

   Kakav si ti jadnik i bednik!Crvu smrdljivi,ti da nam podmeces svoje srBstvo(iz svemira se vidi da si ustasa) i podle lazi o pogibiji deteta.Bog vidi sve,pa i ovo sto skrabas...moglo bi se preslikati na tebe,jer onaj ko priziva bedu i nesrecu,stize ga kad tad.Setices se ti ovoga onda kad ti se nadviju crni oblaci.Upamti to dobro,BEDNICE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *