ОВАКВУ БОЛЕСТ ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Канађанин оставио жену и седморо деце и постао шестогодишња девојчица (ВИДЕО)

OVAKVU BOLEST JOŠ NISTE VIDELI: Kanađanin ostavio ženu i sedmoro dece i postao šestogodišnja devojčica (VIDEO)

12 decembra 2015

df32gh64Jedna transrodna osoba iz Kanade napustila je suprugu i sedmoro dece, kako započela novi život kao šestogodišnja devojčica.

Stefani (Stefonknee) Volšt (46) bila je u braku sa ženom pune 23 godine, kada je shvatila da je transrodna osoba. Ne želi da bude odraslaSada živi u porodici koja ju je usvojila i kaže da “trenutno ne želi da bude odrasla”.

“Ne poričem da sam bila u braku. Ne poričem da imam decu. Ali sada sam započela novi život i odlučila da ponovo krenem od detinjstva”, kaže Stefani za Daily Xtra.

Njena supruga nije mogla da prihvati činjenicu da je u braku sa transrodnom osobom i postavila joj je ultimatum “da prestane da bude trans, ili da ode”.

“Ja ne mogu prestati da budem trans”, kaže Stefani. “To bi bilo kao kad biste mi tražili da prestanem da budem visoka 190 cm ili da odem”.

Pošto se osećala odbačenom od porodice, Volšt je napustila i sada živi u hraniteljskoj porodici koja “prihvata to što je mala devojčica” iako i sami imaju ćerku.

“Nas dve se divno provodimo. Bojimo i radimo sve što i druga deca”, kaže Stefani.

“To se zove terapija igrom. Nema lekova, nema samoubilačkih misli”.

Volšt je ispričala da je počela da razmišlja o samoubistvu i da je završila u bolnici mesec dana nakon što je učestvovala na prvoj paradi transseksualaca u Torontu 2009.

Nakon što je puštena iz bolnice, žena ju je optužila za napad i maltretiranje i zatražila sudsku zabranu prilaska.

Najstarija ćerka pozvala ju je na venčanje, ali je tražila da se “obuče kao njen tata”, da sedi u zadnjim redovima u crkvi i da se ne obraća drugim članovima porodice.

Na dan venčanja, Volšt je ponovo pokušala da se ubije, a sada dobija podršku LGBT zajednice u Torontu.

(Independent, Vaseljenska)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *