ОВЕ БОГАТАШЕ ЈЕ ОКУПИО СОРОШ са планом да сруши Трампа!

OVE BOGATAŠE JE OKUPIO SOROŠ sa planom da sruši Trampa!

15 novembra 2016

346464-tg45g

Milijarder Džordž Soroš, jedan od glavnih sponzora kampanje Hilari Klinton, ne može da se pomiri sa pobedom Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

Američki biznismen mađarskog porekla okupio je veliki broj prebogatih lilberala u Vašingtonu, gde u luksuznom „Mandarin orijental“ hotelu na trodnevnom sastanku pokušavaju da pronađu načine da sabotiraju Trampov mandat, piše ugledni magazin Politiko.

Konferencija je počela u nedelju, a kako prenosi Politiko, glavni sponzor sastanka je uticajni klub Demokratska alijansa, (DA). Pored prebogatih antitrampovski nastrojenih biznismena, sastanku prisustvuju i politički zvaničnici, poput Nensi Pelosi, šefice demokrata u Senatu, senatorke Elizabet Voren i drugih.

Na ovim sastancima detaljno se razrađuje strategija sabotaže Trampovog plana o prvih 100 dana mandata, koji ova grupa smatra „užasnim napadom na dostignuća Baraka Obame“.

DA je poslednje decenije umnogome kreirala izgled američke institucionalne levice, kako se Demokratska partija predstavlja (urprkos brojnim potezima koji nemaju veze s tom političkom orijentacijom), i uzdigla Hilari Klinton na poziciju centralne figure Demokratske partije.

DA je računala da će kampanja kreirana na temeljima opasnosti od klimatskih promena, pravima žena i manjina biti dovoljna da Klintonova porazi Trampa na izborima, ali desilo se potpuno suprotno.

– Ne gubiš na izborima na kojima su svi očekivali pobedu, na izborima sa tolikim ulogom, osim ako ne napraviš neke krupne greške, kako u pretpostavkama, tako i u strategiji i taktici. Nećemo žuriti ni u čemu, ali ćemo se odupirati Trampovoj administraciji – rekla je Gara Lamarš, predsednica DA na večeri dobrodošlice u hotelu Mandarin u nedelju.

Ova njena konstatacija ukazuje da nešto ozbiljno mora da se menja, kako među demokratama, tako i u Demokratskoj alijansi, a da su glavni finansijeri seli za veliki sto kako bi dogovorili šta im je činiti.

Najavljena je „velika ofanziva“ na povratak moći i poverenja birača, i to pre svega u državama u kojima je Tramp odneo ključne pobede – Floridi, Ohaju, Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu…

Šta je „Demokratska alijansa“ (DA)

DA je osnovana nakon izbora 2004. godine, na kojima su Amerikanci ponovo izabrali Džordža Buša za predsednika SAD. Alijansu su osnovali Džordž Soroš, pokojni mogul na tržištu nekretnina Piter Luis, i grupa mega-donatora Demokratske partije SAD koji su tada uložili stotine miliona dolara u kandidaturu senatora Džona Kerija, poraženog u duelu sa Bušom.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Još samo malo pa ode beštija Soros Bogu pred istinu.

 2. MoJo says:

  Ja znam tajnu zasto su izgubili. Ali necu da je otkrijem. Izgubili ste MoJo. A MoJo is everything.

  • Komarac says:

   Tako je, mada ne znam šta to znači. Oni nek se preznojavaju, a ni ja im neću kasti. Ja imam utisak da su za 14 godina promašaja, milijarderi oko Seroša izgubili ceo srpski spoljni dug. Nažalost, mi to nismo dužni Gospodinu Serošu, ali važno da je izgubio dva puta pred smrt. Da nije, nadživeo bi i Kastra. Ovako, srčka mu je dobila udarac u vrlo nezgodno mesto. Taj čovek je prestao da spava od muke, garantujem. Srećan mu večiti san i neka ne pati od nesanice.

  • kuka says:

   Pssst! I ja znam, ali ćutim ko riba.

 3. Dule says:

  Stoka odvratna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *