OVO BRANI MOSKVU: Otkriva 100 ciljeva na 400 kilometara

OVO BRANI MOSKVU: Otkriva 100 ciljeva na 400 kilometara

5 maja 2014

rusija-radarski-sitem-svevisinski-otkrivac-600x360Predviđeni su za osmatranje određenih zona, automatsko otkrivanje „ciljeva”, njihovo automatsko „preuzimanje” i dalje praćenje, sa izdvajanjem ciljeva za koje se koordinate prosleđuju zenitno-raketnim sistemima.

Radarski pukovi ruske Vazdušno-kosmičke odbrane, koji su raspoređeni oko Moskve, dobili su pet najmodernijih radarskih stanica „Svevisinski otkrivač”.

Prema rečima pukovnika Alekseja Zolotuhina, ovi radari su u stanju da istovremeno detektuju više od sto ciljeva – aviona, halikoptera i raketa na udaljenostima do 400 kilometara na malim, srednjim i velikim visinama (do 100 kilometara).

„Svevisinski otkrivači” su predviđeni za osmatranje određenih zona, automatsko otkrivanje „ciljeva”, njihovo automatsko „preuzimanje” i dalje praćenje, sa izdvajanjem ciljeva za koje se koordinate prosleđuju zenitno-raketnim sistemima.

Zolotuhin je posebno naglasio da „svevisinski” sami utvrđuju i pripadnost „ciljeva” pojedinim državama.

Ovi radari mogu da funkcionišu i upareni sa raketnim sistemima S-400 „Trijumf”.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobiće do kraja 2014. još pet modernih radara klase „Gama-S”, „Nebo-U”, ”Podlet-K” i „Svevisinski otkrivač”. Plus još nekoliko modernizovanih radara klase „Desna” i ”Kasta”.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *