ОВО ЋЕ БИТИ НАЈТЕЖИ УДАРАЦ ЗА СОРОША: Бивши Трампов саветник оснива у Европи фонд који ће конкурисати Сорошевим

OVO ĆE BITI NAJTEŽI UDARAC ZA SOROŠA: Bivši Trampov savetnik osniva u Evropi fond koji će konkurisati Soroševim

22 jula 2018

BIVŠI glavni savetnik Donalda Trampa za strateška pitanja – Stiven Benon – objavio je da će u Evropi osnovati nevladinu organizaciju koja će na Sratom kontinentu podržavati „populističke pokrete desne orijentacije“.

Kako je objavilo internet-izdanje Daily Beast, fond će se zvati The Movement (Pokret), a baviće se davanjem saveta desnim pokretima iz oblasti propagande i obezbeđivati im rezultate naučnih istraživanja koja im mogu biti od interesa.Benon ne krije da namerava ne samo da konkuriše Džordžu Sorošu, nego i da svoj fond učini uticajnijim od njegovih.

Možda je još značajnija Benonova čisto politička ambicija. Jer, on takođe planira formiranje desne „supergrupe“ u Evropskom parlamentu koja će biti u stanju da ozbiljno utiče na političke rocese u EU. A i u pojedinačnim državama-članicama.

„Desni populistički nacionalizam — to je ono što će se širiti i jačati. To je ono što će osvojiti vlast i vladati. Vratiće se nacionalne države sa svojim identitetima i granicama“ – otkrio je Benon.

Benon se proteklih meseci konsultovao sa predstavnicima desnih pokreta. Pored ostalih: sa engleskim političarem Najdželom Faradžom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, francuskim Nacionalnim udruženjem Marin Le Pen i sa više političara u Poljskoj.

Mađarski parlament je prethodnih dana usvojio paket zakona pod nazivom „Stop Soroš“ kojjim je ograničio delovanje NVO i kriminalizovao pomaganje migrantima. Evropska komisija je zbog toga pokrenula proceduru uvođenja sankcija Budimpešti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Dok god je štamparija zelembaća,bez pokrića,u rukama "duboke države",možete se slikati s tom fondacijom,jer vi ne možete nakupiti pravog novca koliko oni mogu naštampati lažnog! Kad su Valensu dovodili na vlast 30% dolara koje su delili ljudima ulicama,samo da prisustvuju demonstracijama,nisu zavedeni u administraciji tadašnjeg režima u naci-americi! Lično mi je jedan Poljak pričao kad su on i brat išli ulicom prišla su im dva mlađa čoveka i dali im po 100 dolara samo da idu u pravcu demonstranata,što su ovi i uradili,a pojma nemajući zašto! U Gdanjsku je sve to bilo! Pitaju se zašto baš u Gdanjsku? Iz prostog razloga što je lakše bilo brodom dopremiti lažne dolare u gdanjsku luku,nego ih transportovati do Varšave,jer je postojala opasnost da budu presretnuti i nikada da ne stignu da "odrade"posao! A inače,po meni,je ova fondacija isto što i Soroševa,a pošto se Soroš zgadio skoro celom svetu,onda je postao potrošna roba,i vreme mu je da ide "niz reku",a zameniće ga ista stvar kao što je i bila Soroševa fondacija,samo sa različitim imenima,a s istim ciljem! Živi bili pa videli! Podvalama naci-amerike nikada kraja! A ovaca koliko ti volja!

 2. goran says:

  Zvaka za ludaka, ovaj ce zameniti Sorosa, sve je to po dogovoru, bankarske pare se vrte a narod sve siromasniji.

 3. Miraš says:

  Dok se Zapad reorganizuje, a izgleda da će biti dosta rezova, hoće li se desiti neka zgodna pukotina, pa da mi iskliznemo. Hoće li moćni kit kinuti pa da mi izletimo i spasimo se slično kao Pinokio. EU globalistan i Merkelova kao kraljica pozdravljene je srdačno od odlazećeg Baraka Obame sa zadatkom da čuva tekovine "duboke države" u Evropi. Tramp bi da se obračuna sa "dubokom državom" u SAD, ali isti problem ima i u Evropi. SAD-u će uvek biti važno da zadrži Zapadnu Evropu u svojoj orbiti i pod svojom dominacijom te jednu iživljenu i prilično prezrenu politiku nastojaće da zamenu sa nekom novom i obećavajućom. Duge su njihove zajedničke veze, bela populacija SAD, pogotovu ona koja je imala vlast, ima pretežno poreklo baš iz tog dela Evrope. SAD je zvanično federalna država, ali kada pogledamo sve države u kojima je prisutan NATO a i samo američka vojska, sve zajedno možemo ih gledati kao jednu veliku državu - konfederaciju. Prvi i veoma važan atribut neke države je vojska. Mi nemamo ni minimalnog uticaja na Europska kretanja, a ni na kretanja u celoj njihovoj Konfederaciji u stvarima koje su za nas veoma bitne, na Zapadu za nas je oduvek bilo tako.

 4. Miraš says:

  Tramp može za njegovu državu SAD na južnoj granici da izgradi zid prema Meksiku. Na našoj južnoj granici mi nismo morali ništa da zidamo i gradimo, sem karaula, jer postoji prirodni zid u vidu planine Prokletije. Ali 1999. godine američki tj. zapadni NATO i Albanija pokazali su nam da ni taj prirodni zid ne poštuju i čemu su još skloni. U isto vreme dok su gradili i hvalili EU Evropu mira, nama pripadnicima srpskog naroda podmuklo su režirali i servirali najgore opasnosti i nesigurnost po celoj Jugoslaviji. Od prikrivene podrške Pentagona i NATO-a da se normalnom čoveku smuči, ali domaći idioti ni pored jasno nam pokazanog zla i neprijateljstva ne trezne se od svojih pogrešnih ljubavi... Dolaskom Trampa ništa se u tome nije promenilo, a neće ni posle njega. Spoljna politika SAD je konstanta. Mogu malo da promenu pojavni oblik, ali suštinu teško da će.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *