ОВО ЋЕ БИТИ ТРАМПОВ ПРОТИВКАНДИДАТ НА ИЗБОРИМА: Хомосексуалац, човек ЦИА-е, пројекат дубоке државе…

OVO ĆE BITI TRAMPOV PROTIVKANDIDAT NA IZBORIMA: Homoseksualac, čovek CIA-e, projekat duboke države…

9 februara 2020

Autor: Vjačeslav NIKONOV, spoljnopolitički ekspert

FIJASKO impičmenta u izbornoj godini povećaće šanse Donalda Trampa.

Kako pokazuju ankete, on je dobio nove pristalice,konsolidovao je svoje biračko telo i Republikansku partiju koja ga je u Senatu (prilikom glasanja o impičmentu) gotovo jednoglasno podržala.Ide mu na ruku i haos u Demokratskoj partiji.

Demokrate su stavile karte na Džoa Bajdena od koga se očekivalo da objedini i vašingtonski establišment, i duboku državu, i tajne službe, i političku klasu, i liberalne medije.

Međutim, nije tako krenulo. Na prajmeriz demokrata u Ajovi – Bajden je zauzeo tek četvrto mesto. To je za demokrate ozbiljan udarac.

Prva tri mesta zauzelli su dvoje socijalista – Berni Sanders i Elizabet Voren. Prvo mesto je pripalo Pitu Butidžidžu čije ime donedavno nije niko znao ni u SAD. Na ovu figuru treba obratiti posebnu pažnju.Na prvi pogled: mačka u džaku.

Bio je na čelu nevelikog provincijskog grada, ali to nije prost čova: diplomirao je na Harvardu, iskusan je politički tehnolog i oficir američke vojno-pomorske špijunaže. Mlad je i energičan.

Da li vas ovo na nešto podseća?

Mene podseća na situaciju sa Emanuelom Makronom i Vladimirom Zelenskim.

Više je nego jasno da je Pit Butidžidž polittehnološki projekat. Možda i glavni polittehnološki projekat Demokratske partije. Trampu neće biti lako da ga pobedi na novembarskim predsedničkim izborima.

NIKONOV ovako i ovoliko. Ali, ko je Pit Butidžidž (38) kad se slika dodatno izoštri? Reč je o ljubimcu dela liberalne američke gradske inteligencije i establišmenta Demokratske partije.

O stručnjaku za političke tehnologije i spoljnu politiku, ali i homoseksualcu koji to ne skriva. Sebe smatra hrišćaninom i rado se upušta u sporove povodom bogoslaovskih tema.

Bio je na čelu grada Saut Bend u Indijani sa 100.000 stanovnika i saradnik poznate konsalting-kompanije „Mekenzi“.

Njegov program je sličan Bajdenovom, ali on nema njegovu popularnost. Nema ni Bajdenove „fleke i skandale“ kao opterećenje.Butidžidža oponenti otvoreno nazivaju „CIA-Pitom“.

Neki analitičari ga otvoreno nazivaju projektom duboke države, sa kojom već tri godine ratuje Tramp.

Butidžidž je u politiku ušao početkom 2017. kada se, doduše neuspešno, kandidovao za mesto predsednika Demokratskog nacionalnog komiteta.

Obećava da će „izgraditi most ka novoj eri američke politike“. Njegove veze da dubokom državom otkriva i to što je već sada među onima koji su dobili najviše novca za izbornu kampanju.

Butidžidž se 2018. venčao sa svojim partnerom Čejstenom Glezmanom, nastavnikom iz Mičigena, koji je otad veoma aktivan u njegovoj kampanji.

Butidžidž i Sanders dobili su bezmalo isti broj glasova za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke u Ajova: Butidžidž 26,2 odsto glasova, Sanders 26,1 odsto.

KOMENTARI4 komentara

  1. Suri Cat says:

    On će biti predsednik kad mu Fredi Merkuri otpeva od Džeja “da si moja devojčica”

  2. rodja says:

    Treba da se izjasni odmah da li je topdžija ili furundžija! Da Tramp zna "sa kim ima posla".

    • Milan says:

      Multipraktik

  3. milorad2 says:

    klasičan proizvod "sektaških" škola, za buduće političke maske u USA.Tipične "lutke" koje se lansiraju niotkuda iz specijalnih političkih zabavišta, sa karijerama koje su "nacrtane" i skoro nikakvim javnim uticajem,lepo se vidi kako partijska mašina radi u USA i za tu državu se više nemože smatrati da ima bilo kakve veze s demokratijom, sem formalnih naslova i titula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *