ОВО ЋЕ БИТИ ТРАМПОВ ПРОТИВКАНДИДАТ НА ИЗБОРИМА: Хомосексуалац, човек ЦИА-е, пројекат дубоке државе…

ОВО ЋЕ БИТИ ТРАМПОВ ПРОТИВКАНДИДАТ НА ИЗБОРИМА: Хомосексуалац, човек ЦИА-е, пројекат дубоке државе…

9 фебруара 2020

Аутор: Вјачеслав НИКОНОВ, спољнополитички експерт

ФИЈАСКО импичмента у изборној години повећаће шансе Доналда Трампа.

Како показују анкете, он је добио нове присталице,консолидовао је своје бирачко тело и Републиканску партију која га је у Сенату (приликом гласања о импичменту) готово једногласно подржала.Иде му на руку и хаос у Демократској партији.

Демократе су ставиле карте на Џоа Бајдена од кога се очекивало да обједини и вашингтонски естаблишмент, и дубоку државу, и тајне службе, и политичку класу, и либералне медије.

Међутим, није тако кренуло. На прајмериз демократа у Ајови – Бајден је заузео тек четврто место. То је за демократе озбиљан ударац.

Прва три места заузелли су двоје социјалиста – Берни Сандерс и Елизабет Ворен. Прво место је припало Питу Бутиџиџу чије име донедавно није нико знао ни у САД. На ову фигуру треба обратити посебну пажњу.На први поглед: мачка у џаку.

Био је на челу невеликог провинцијског града, али то није прост чова: дипломирао је на Харварду, искусан је политички технолог и официр америчке војно-поморске шпијунаже. Млад је и енергичан.

Да ли вас ово на нешто подсећа?

Мене подсећа на ситуацију са Емануелом Макроном и Владимиром Зеленским.

Више је него јасно да је Пит Бутиџиџ политтехнолошки пројекат. Можда и главни политтехнолошки пројекат Демократске партије. Трампу неће бити лако да га победи на новембарским председничким изборима.

НИКОНОВ овако и оволико. Али, ко је Пит Бутиџиџ (38) кад се слика додатно изоштри? Реч је о љубимцу дела либералне америчке градске интелигенције и естаблишмента Демократске партије.

О стручњаку за политичке технологије и спољну политику, али и хомосексуалцу који то не скрива. Себе сматра хришћанином и радо се упушта у спорове поводом богослаовских тема.

Био је на челу града Саут Бенд у Индијани са 100.000 становника и сарадник познате консалтинг-компаније „Мекензи“.

Његов програм је сличан Бајденовом, али он нема његову популарност. Нема ни Бајденове „флеке и скандале“ као оптерећење.Бутиџиџа опоненти отворено називају „ЦИА-Питом“.

Неки аналитичари га отворено називају пројектом дубоке државе, са којом већ три године ратује Трамп.

Бутиџиџ је у политику ушао почетком 2017. када се, додуше неуспешно, кандидовао за место председника Демократског националног комитета.

Обећава да ће „изградити мост ка новој ери америчке политике“. Његове везе да дубоком државом открива и то што је већ сада међу онима који су добили највише новца за изборну кампању.

Бутиџиџ се 2018. венчао са својим партнером Чејстеном Глезманом, наставником из Мичигена, који је отад веома активан у његовој кампањи.

Бутиџиџ и Сандерс добили су безмало исти број гласова за номинацију за председничког кандидата Демократске странке у Ајова: Бутиџиџ 26,2 одсто гласова, Сандерс 26,1 одсто.

KOMENTARI4 коментара

  1. Suri Cat says:

    On će biti predsednik kad mu Fredi Merkuri otpeva od Džeja “da si moja devojčica”

  2. rodja says:

    Treba da se izjasni odmah da li je topdžija ili furundžija! Da Tramp zna "sa kim ima posla".

  3. milorad2 says:

    klasičan proizvod "sektaških" škola, za buduće političke maske u USA.Tipične "lutke" koje se lansiraju niotkuda iz specijalnih političkih zabavišta, sa karijerama koje su "nacrtane" i skoro nikakvim javnim uticajem,lepo se vidi kako partijska mašina radi u USA i za tu državu se više nemože smatrati da ima bilo kakve veze s demokratijom, sem formalnih naslova i titula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u