ОВО ЋЕ РАЗБИТИ ЗАПАД И НАТО: Иран постаје шеста чланица Евроазијског Савеза!?

OVO ĆE RAZBITI ZAPAD I NATO: Iran postaje šesta članica Evroazijskog Saveza!?

16 aprila 2016

nazarbajevruani-akordakz-768x442Evroazijski Savez se razvija dinamično i poprilično tiho, ali sledeći korak evroazijskih integracija o kojem se sve više priča kao „gotovo dogovorenom“ bi mogao zatresti ceo svet.

Otac „Evroazijskog Saveza“, kako ga je i ruski predsednik Vladimir Putin nazvao, Nursultan Nazarbajev, predsednik Kazahstana, bio je u zvaničnoj poseti Iranu.

Sa iranskim predsednikom Hasanom Ruanijem je razgovarao o raznim pitanjima, ali u medijima je posebno odjeknula informacija o tome da su predstavnici iranskih vlasti od Nazarbajeva tražili otpočinjanje prvih koraka učlanjenja Irana u Evroazijski Savez.

Podsećamo, još početkom 2015. godine, Iran je tražio zonu slobodne trgovine sa Evroazijskim Savezom i izrazio želju da postane članica.

U međuvremenu, Iran je značajno ojačao odnose i sa Rusijom i to posebno na polju naoružanja. Iran je od Rusije kupio sisteme S-300 i pre nekoliko dana Iran je instalirao ovaj sistem na svojoj teritoriji.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Dobar doprinos ravnotezi u svijetu,a svaka ravnoteza je pozitivna.

 2. dejan says:

  ODLICNO SAD ODKB OSIM RUSIJE BELORUSIJE KAZAHSTANA PAKISTANA KINE INDIJE TADIKISTANA UZBEKISTANA VIJETNAMA IMA I IRAN POVRSINOM LJUDIMA I BROJEM RESURSA SU NAJACI VOJNI SAVEZ SVETA

 3. dragomir says:

  ne boki se amerika nikog ni zive sile

 4. marko kraljević says:

  JEBALI TE AMERIKANCI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *