ОВО ЋЕ ШОКИРАТИ НАТО И АМЕРИКУ – Војна сарадња Кине и Србије!

OVO ĆE ŠOKIRATI NATO I AMERIKU – Vojna saradnja Kine i Srbije!

21 juna 2016

R_DSC_6223)_(1)Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković potpisao je u Pekingu sa načelnikom Generalštaba Narodnooslobodilačke armije Kine generalom Fang Fenghuejem sporazum o donaciji našoj vojsci u vrednosti od 30 miliona juana, odnosno oko pola milijarde dinara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o najvećoj kineskoj donaciji Vojsci Srbije od NOA Kine, koja je i prethodnih godina našoj vojsci darovala vrednu intendantsku i informatičko-birotehničku opremu, sanitetska vozila i opremu za reagovanje u slučaju elementarnih nepogoda.

Načelnik Generalštaba VS je kineskom kolegi zahvalio na vrednoj donaciji i istakao da je Vojska Srbije zainteresovana za nastavak i produbljivanje vojno-vojno saradnje, posebno imajući u vidu intenziviranje političke, ekonomske i vojnoekonomske saradnje Srbije i Kine.

Generali Diković i Fang su razgovarali o mogućnostima za izvođenje zajedničkih vojnih vežbi, usavršavanju pripadnika dveju vojski u vojnim obrazovnim institucijama u Srbiji i Kini, zajedničkom učešću u mirovnim operacijama, kao i o saradnji u oblasti vojnog zdravstva, atomsko-biološko-hemijske odbrane i sajber bezbednosti.

Delegacija Vojske Srbije je juče posetila elitnu Treću gardijsku diviziju, zaduženu za odbranu Pekinga, danas – Akademiju ABHO, dok će sutra u Šangaju posetiti Drugu vojnomedicinsku akademiju, najvažniju instituciju kineske vojske za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka.

(Politika)

KOMENTARI13 komentara

 1. Miki 2 says:

  Konačno da počne saradnja sa ozbiljnom zemljom. Sa njima se dogovor sprovodi odmah ako je postignut sa Predsednikom. Mislim da se treba što više okrenuti saradnji sa njima, nije moguće sarađivati sa zapadnim i ostali ucenjivačima.

 2. Vujadin says:

  Bijela kuća odlučila da se samozapali kad je čula o saradnji Srbije i Kine, a EU je na ivici kolektivnog samoubistva. Naravno poslije trenutnog šoka od nenadane vijesti.

  • ludivaso says:

   Naslov jeste napadan,nestvaran,.......Ali ,za pocetak bi bilo dovoljno da se ti samoubijes!

 3. Neša says:

  Ko li samo smišlja ove debilno-idiotske naslove?

 4. Miki 2 says:

  Neće oni da se samozapale a ni ostali, mi da gledamo svoj posao i svoj interes. Svi ostali mogu kako hoće. Ne moraju da se šokiraju, mogu da uživaju. Vojska se trudi da ima opremu od zemlje za koju se zaključi da je siguran saveznik za duži niz godina

 5. mijo says:

  nije promeno komunisticko odelo oficir srbije nema otog nista kad nije u sarenoj borbenoj uniformi

 6. kosovac says:

  Lepo kažem Intermagacinu da pazi da ne šokira toliko Amerikance, zato što kada izađu iz šoka, oni se ponašaju veoma neuračunljivo i nepredvidljivo. Možda grešim, može da se desi da toliko šokova ostavi i neke posledice.

 7. marko says:

  pa ne moze stanje u srbiji da se normalizuje kad umobolni mediji svakodnevno lansiraju nebuloze a masa u srbiji onda diskutuje o tim nebulozama

 8. Zluradi Zlurad says:

  Prvo, zamislite kineski kišobran iznad Srbije? Neki od vas sigurno imaju stravično iskustvo o automatizmu kineskih kišobrana. Volim onu pesmu Šerburski kišobrani(valda sam tačno napisao, ne znam francuski), ali ovaj članak je potpuna istina. Samo, kakva je korist od toga? Možda malo ovi naši podilaze nebil dobili koju kintu na crnjaka, a možda Kina baš oće da naoruža Srbe jer nisu u stanju da isteraju amere iz kineskih mora. Možda ja serem, možda ovi naši jedu, možda Kina drma kavez Srbije ne bi li nas razdražila, možda je intermagazin sve tačno napisao, a možda i ja jedem govna. Uostalom, uz ove velike događaje koji se nikad ne dogode, možda i vi ostali...mislim, radite i mislite kao i ja. Šta bi drugo?

 9. Baja says:

  Donirali vam par kilograma zahrdjalih metaka hahahahaga

 10. Baja says:

  Da vojni savez kina i Srbija hihihihihihigi

 11. Baja says:

  Hrvatska ide u finaleeeeeee Najaci smoooo najaciiiiiii u sveeeemuuuuuu Za dooooommmmm i otadzbinu!!!!!

 12. Ajduk Stanko says:

  Čestitke, Baja! Ovo je zaista legendarna pobeda Hrvatske. Ako ste im pokazali. Nisu igrale ni vaše balerine, koje zovu "glavni" igrači,(što važi i za srpske glavne balerine) i zato ste trijumfofali. "Rezervni" igrači i - TRIJUMF! Svaka čast. Odigrano, odbranjeno, pobeđeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *