ОВО ЦЕО СВЕТ ТРЕБА ДА ЗНА: НАТО бомбардовао ЈУГОСЛАВИЈУ више него Либију, Ирак, Сирију и Авганистан заједно!

OVO CEO SVET TREBA DA ZNA: NATO bombardovao JUGOSLAVIJU više nego Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

26 jula 2016

91890_vest_edsw-620x330Na osnovu statistike koju je uradio Dejvid Kilkulen, ispada da je Srbija (SR Jugoslavija) daleko opasnija za NATO od terorista Al Kaide, Isila, Al Nusre i svih terorističkih organizacija zajedno, kao i drugih, po njima „nepodobnih“ režima, a kako kažu, zbog „demokratije i vladavine prava“.

„Vazdušna kampanja je suviše ograničena. Kampanja protiv Isisa je jedna stvar, a uništavanje njegove sposobnosti da funkcioniše kao država je sasvim druga. Radi poređenja, tokom intervencije 78 dana na Kosovu 1999. godine, NATO je imao 19,484 vazdušna naleta, u proseku 250 dnevno.

Tokom vazdušne kampanje u Libiji 2011. godine bilo je 9.700 udara za 215 dana, odnosno 45 po danu. U Avganistanu je bilo 6.500 naleta, odnosno otprilike 83 naleta dnevno. Za razliku od toga, u devet meseci vazdušne kampanje SAD su imale 2.796 naleta, nešto više od 10 dnevno u Iraku i Siriji zajedno.“, navodi Kilkulen u svom izveštaju.

Kako Kilkulen navodi, ratna strategija je da se neutrališe Isis u Iraku, a kako bi se stvorio „mir“, a u Siriji da se zaustavi rat sukobljenih strana, dok je za razliku od njih, agresija na SR Jugoslaviju bila ta, da se stvori dovoljno štete Vojsci SR Jugoslavije kako bi bila prisiljena na prekid vatre.

Stoga „partnerima“ iz NATO-a, kako ih danas nazivaju, bilo je potrebno 19,484 vazdušna naleta kako bi „prisilili“ Vojsku SR Jugoslavije na „prekid vatre“, više nego na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

Dejvid Kilkulen je bivši australijski oficir koji je bio savetnik generala Dejvida Petreusa u 2007. i 2008. godini, a kada mu je bio i savetnik za vođenje rata u Iraku.

Od 2005. do 2006. godine, bio je glavni strateg u Kancelariji koordinatora za protivterorističke akcije u američkom Stejt departmentu. Takođe, bio je savetnik britanske i australijske vlade, kao i savetnik u NATO-u.

(Vostok)

KOMENTARI23 komentara

 1. DRAGANešković says:

  Ovo ne treba da zna ceo svet, već ovo treba da zna svaki Srbin i svaka Srpkinja od 14 godina pa preko 144 godine života. A prvi koji to treb da zna, to je naše šiptarsko dete Aleksndar Vučić. Vučićev biološki otac je šiptar Fahri Musliju. To će biti presudna životno vrednostna činjenica da u NATO viđše niko ne zbori ni jednu reč. Sa krvnikom i genocidnim ubicom Srpskog naroda i ubicom Srpske države se ne seda za sto, jer grobna raka je ispod tog stola. Srpski narod ne da mora već Srpski narod zna kako da da jasan odgovor svih učesnicima NATO i van NATOA koji su organizovali i sproveli genocid na Srpskim narodom i genocid nad Srpskom državom. Kako su sejali krajnje je vreme da to sve i požnjeju. Sve u svoje vreme.

 2. zloco says:

  NATO je zlocinacka organizacija,koja je nadmasila Hitlerove naciste.Samo su Kurvati gori od njih.

 3. Za Srbiju says:

  Precizna matematika. "Reci mi ko su ti neprijatelji, pa ću da znam ko si ti".

  • Za Srbiju says:

   Nismo tako mali i beznačajni, kao što nas uveravaju.

 4. Voka says:

  ...znali su oni s kim se kače...da će dobiti k*rac - i to tvrd...a njihova tvorevina po imenu "Republjika Kosova" će trajati koliko i njihova baza Bondstil !!!...mnogim Šiptarima je to već jasno !

 5. Harry Neron says:

  Opet se palite oko budalaština. Uvek je bitan konačan izhod a ne način kako se do tog izhoda došlo. Jeste podpisali Kumanovski sporazum? jeste. Dobili ste UN resoluciju 1244 ali dali ju koristite? Ne. Sa Kim ste povukli ne samo vojsku nego i lokalne policiske snage i svu državnu administraciju. Po kom dogovoru? NIčijem, to je Sloba i njegova kamarila uradila samoiniciativno. I od toga trenutka kada je drđava Srbija i de jure i de facto napustila teritoriju KiM stvorili ste Srbi šiptarima sve uslove da formiraju samostalnu državu. i zato nisu krivi šiptari što su osnivali vlastitu državu nego vi, konkretno tadašnje rukovodstvo države koje je sa teritorije KiM povuklo sve institucije države Srbije, i vojne i mirnodobske, za povlačenje vojnih je bilo dogovoreno sa mirovnim sporazumom u Kumanovu dok je tadašnja vlast mirnodobske institucije povukla na vlastitu inciativu ( verovatno iz razloga jer su te mirnodobske institucije an KiM služile izključivo jednom jenopartiskom režimu sa dve glave ( SPS+JuL) ali taj dvoglavi jednopartiski režim od tih mirnodobdkih institucija na KiM koje je pod kontrolom Nato-a ne bi imao suštinskih koristi radi kojih su bile te institucije uopte formiranje ( izborni inžinering ili bolje kazano izborne krađe i muljaže; setite se 90% glasova za Milutinovića u Drenici, kraju kde je i policija redko ulazila.

 6. Nebojsa says:

  Harry Neron ne lupetaj majke ti. Bolje ti gledaj svoju dezelu koju smo vam mi naprvili. Za koji moj zabadas ovde nos?

 7. racel says:

  za Nebojšu A zašto se ljutiš bezpotrebno na Nerona, kad je on apsolutno u pravu i grešiš ako misli da on nije Srbin.Sve je taačno napisao, mnogi su tu istinu zaboravili, ali ja nisam i često to naglasimm kada je neka slična tema.Ja, kao prava Srpkinja, još uvek osećam i do kraja života ću verovatno da osećam i pamtim sve što se u to vreme događalo. I Neron to oseća, mislim da je on jedan častan čovek, koga si ti pogrešno shvatio.pozdrav tebi.

  • Voka says:

   ...taj @Harry Glupson se oseća na rvacki govnarski smrad koji širi na ovom portalu...glupačo !

  • Harry Neron says:

   Nisam srbin niti poreklom sa balkana ali pratim događanja radi komercialnih poslova na toj teritoriji radi čega sam i naučio jezik radi lakše komunikacije. Inače moram da primetim jednu činjenicu, niste se mnogo promenili u poslednjem veku, još uvek važi sve što je o vama pisao Archibald Rice. Ali jedan veliki dio vašeg naroda još uvek neče da prihvati neke činjenice i navike koje vas svo vreme vuku u talog u kojem se nalazite vekovima. Taj problem jeste činjenica da pričate samo i izključivo o posledicama a zaboravljate na uzroke koji su doveli do posledica. Da je problem još veči tu matriku razmišljanja kod vas koristi i velika večina vaših političara. I radi te matrike nikako se ne možete da se odlučite ili je belo ili crno nego je za vas više manje sve sivo, nošto više nešto manje, ali sivo.

   • Voka says:

    @Harry Glupson...možeš ti da budeš odakle hoćeš i da se baviš čime hoćeš (ja lično sam bio izdavač jednog stručnog časopisa)...ali si u jednoj diskusiji samnom pokazao svoj stepen inteligencije koja je na nezavidnom stepenu rasuđivanja...tu ne mislim na tvoj narod nego na tebe lično...da ne pominjem tvoje tvrdnje "navike koje vas svo vreme vuku u talog u kojem se nalazite vekovima" što je obična fraza...pa tako umišljen si stekao pravo da nam daješ lekcije...nama koji smo žrtve zapadnih slugu iz okruženja + terorističke organizacije po imenu NATO..."ti nas poznaješ vekovima" (?)...koliko imaš godina ?...tačnije vakova ?...eh, šta je to sa 7524.g. srpske istorije...da si pametniji uvideo bi da većina nas ne glorifikuje naše političare...ja po najmanje...najbolji dokaz tvoje iskrivljene percepcije je tvoje nepoznavanje događaja koji su se desili...jer gledaš iz jednog ugla...onog zapadnog koji opravdava svoju krivicu i svaljuje je na nas...ne treba nama tvoje objašnjenje...hvala unapred...još nešto...kad tvoj narod zadese nekakve muke pokušaj da opravdaš te koji su do toga doveli...daleko ti lepa kuća.

   • doka says:

    HARRY,UPAO SI NA OVAJ SAJT KAO PADOBRANAC,ČITAŠ RAZRAĐUJEŠ KOMENTARE....DODAJ SEBI UZ OVO HARRY I MATTA DA SI ORIGINALAN MATTA HARY,PA BIO ŽENA ILI MUŠKARAC.

 8. Nesa says:

  Razvlacite stvari. Ovo je podsecanje na nsto ubice a ne na uzroke i posledice. Ubijaju svuda po svetu svaku drzavu a u njoj civile koji nisu deo nijedne politike. 500000 iracke dece nisu Sadam Husein.

  • Harry Neron says:

   Niko nikoga nikada ne ubija đabe. Svaka stvar pa i vojni napad ima svoje uzroke. To se dogodilo i u vašem slučaju 99. godine. A šta je bio uzrok? Setite se početka 90. godina i događanja u Hrvatskoj i BiH. U prve dve godine rata vi ste proizveli cca 1 miljon izbeglica hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji su bili proterani sa teritorija RSK i RS.RSK, RS i događanja sa etničkim inžineringom su se dogodile sa jasnom i javnom podrškom Slobe. Sve te izbeglice su bile svo vreme rata elementarno snabdevane sa strane zapadnih država na trošak njihovih buđeta, mnoge od tih izbeglica sa teritorije RS i RSK su za stalno ostale u tim zapadnjim zemljama. Ali suma sumarom troškovi za te izbeglic su bili enormni i kada je bio podpisan Dayton zapad je jasno dao signal da neče više tolerisati nikakvih novih ratnih izbeglica sa teritorije Balkana. I kada je Sloba na KiM počeo da se ponaša ko slon u dučanu sa porcelanom došlo je na zapadu do jedinstvenog stava da treba događanje na KiM smiriti milom ili silom. Sloba nije hteo da pristaje na milo dobio je silu. I sve te civilne žrtve koje su bile prouzrukovane bombadovanjem diljem 99. idu pre svega na rovaž Slobe i njegovog inatenja protiv svega i svakog. Sve te činjenice podkrepljuje koalicija, koja je bombadovala, koja je brojala 19 država direktnih učesnica bombadovanja plus države koje su dajale suport tom bombadovanju i ta brojka zajedno dođe do broja proko 30 država i to država koje imaju neke i međusobne ozbiljne spore ali su bile po tom pitanju u ono vreme zajedničkog mišljenja. Sloba je bio kao i mnogi vaši voždevi u vašoj istoriji ratni avanturista. Nekim voždoma ( Karađole, Obrenovići) ratni avanturizam barem delomično isplatio ali Slobi se nije i taj ratni avanturizam ga je na kraju i stao ponajprije političke a na kraju i fizički glave. Ali največe žrtve Slobe ste vi, građani Srbije, koje vas povukao toliko duboko da čete trebati još barem deceniju i po da čete doči do koliko toliko normalnog nivo standarda života. nIsu vam standar uzeli ni žuti ni naprednjaci nego Sloba i njegova kamrila. kada čete to shvatiti shvatičete i mnoge druge stvari koje su vam se dogodile a vi niste ni bili svesni šta vam se događa.

   • Voka says:

    @Harry Glupson...šta nam Ti tu sve napisa !...uzrok za započinjanje sukoba je nelegalna secesija slovenačkih, rvackih i ostalih delova SFRJ uz pristajanje i nagovor određenih zapadnih struktura...čak ni to samo po sebi ne mora da predstavlja problem...osnovni problem se sastoji u sledećem:...ako su Hrvati imali legitimno pravo da ne žive više sa Srbima...isto takvo legitimno pravo su Srbi imali da ne žive više sa Hrvatima...i šta se potom desilo ?...jednima je dato to pravo a drugima ne !...shvati ovo kao trik pitanje pa probaj da na njega odgovoriš !...možda će ti dalji sled događaja biti malo jasniji !?

 9. Dejan says:

  NATO je zlocinacka organizations, book, ili to skip zemalja koji ubijaju ne zarad njihova bezbednost, nego natfe, prava baze svu da i svetu i razmestaju svoje vojnike. Pa na Srbiju su bacili kasetne bombe, nije su zabranjene how posle drugog svetsko rata. FASISTI=NATO

 10. Firass stevani says:

  To je glupost jer pisac birao godine sto nije stavio 2003 agresija na irak 10 puta vise letova imala amrecka avijaca nego u jugoslavie.... A u sirije ruska avijacija tamo pombarduje .... Sto nije navio broj ruskih i amercki letova u sirije...u serbije za 78 dana su ostvarili njehov cil a u sirije vec 2 godine pombarduje nisto nisu postigli .... A za motiv pomardovanje ...... Tada su serbi bili teriristi ... Kao sto su sad svi siriski gradovi treristi i issel...80 posto sirije je sravneno sa zemljom...: ne moze da se porede sta su uradi rusi i ameri u bliski istok onog u serbiju

 11. Goran Jovicevic says:

  Nisam sigurankako se vojne statistike dolazi, posebno ne one relevatne ali statistika ionako pokazuje ono što iz nje izvučemo - posebno kada se o propagandi radi. No jedno znam - SeReJa (Srbija i Crna Gora koja nije bombardovana te nema "bombardovanja Jugoslacije") je bila u ratu sa zapadnim savezom - nije tobila ograničena intervencija ili preventivni udar. Ono što sugurno nije tačno je poredjenje sa Irakom Tamo su bile i kopnene trupe te je to nemerljivo.

 12. Ivan says:

  Živo me zanima koji je to stručni časopis čiji si ti urednik bio, tako elementarno pismen, zadojen mržnjom, sposoban samo za govor mržnje bez ikakvih argumenata. Ti i tebi slični ste razlog zašto u svetu i jeste loše mišljenje o Srbima a svi Srbi koji iole vrede i imaju mogućnosti odavno nisu više u Srbiji.

  • Voka says:

   ...ako si na mene mislio (?)...elementarno vaspitanje je da se predstaviš...jer to omogićuje bilo kakav razlog za dijalog...kod mene ne postoji mržnja...da si imalo pametan to bi shvatio...nego prezir na laži i podmetanja kojim nas na ovom portalu sistematski terorišu određene rvacke spodobe...nemam ništa protiv pravih Hrvata niti bilo koga...ako si sebe tu negde prepoznao to je samo tvoj problem...imaš li ti neke argumente da mi se suprotstaviš ili će sve da se svede na tvoje konstatacije koje nisu tačne i ničemu ne služe...Ti i Tebi slični ste razlog što ova zemlja propada jer ne umete da mislite svojom glavom nego tuđom...pretvorili ste se u obične defetiste...ljigavce i beskičmenjake kojima je osnovni cilj prazna glava a puni stomaci...zbog takve "filozofije" postali smo narod praznih glava i praznih stomaka...valjda iskreno ne misliš da sam Ja i Meni slični razlog zašto su mnogi mišljenja da su Srbi marva i da je to opravdanje zašto su neki napustili zemlju...moja vizija je bogata...napredna i srećna Srbija i za nju se borim koliko mi je u mogućnosti...za razliku od tebe mudraca!

   • Voka says:

    ispravka:...za razliku od tebe "mudraca"!

 13. Cepac says:

  Ovo nije tacno. Bombardovali su celu Jugoslaviju (Srbiju) a ne samo region Kosova i Metohije.

 14. Mihajlo Panić says:

  Greska u naslovu ... Nije nato bombardovao Jugoslaviju vec Srbe !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *