ОВО ДО САДА НИСТЕ ВИДЕЛИ: Израелска ракета погађа „панцир С1“, али и руски систем жестоко разбија! Ево шта је остало после напада (ФОТО/ВИДЕО)

OVO DO SADA NISTE VIDELI: Izraelska raketa pogađa „pancir S1“, ali i ruski sistem žestoko razbija! Evo šta je ostalo posle napada (FOTO/VIDEO)

22 januara 2019

Satelitski snimci koji su zabeleženi nakon izraelskih napada u nedelju otkrivaju veliku štetu koja je naneta sirijskim vojnim bazama i postrojenjima u pokrajinama Damask i Al-Svejda.

Kao što je prikazano u prvoj seriji satelitskih snimaka koje je snimio Tviter posmatrač @Aldin_ww, izraelsko vazduhoplovstvo je teško oštetilo SAM lokacije i vojne baze u jugozapadnom delu Damaska.

Veruje se da su Al-Džamraija i Al-Kisveh dva grada u ruralnoj oblasti Damaska gde se navodno nalazi velika količina iranskog oružja, uključujući mnoge rakete “na vođenje”. Pored napada u ruralnom Damasku, izraelsko vazduhoplovstvo je takođe uništilo radarsku lokaciju koja se nalazila u oblasti Al-Svejda.

Veruje se da je ovaj najnoviji napad na jugozapadni Damask najteži napad koji su pokrenule izraelske vazduhoplovne snage od napada u septembru 2018. godine, što je na kraju rezultiralo slučajnim padom ruskog izviđačkog aviona Il-20.

Video ispod: Izraelska raketa leti prema raketnom sistemu Pancir S1, dok ruski PVO sistem žestoko dejstvuje u nameri da obori izraelske rakete

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. Deda Micko says:

  A kako bi bilo da Rusi malo za promenu napadnu Izrael? Eh, care Putko, izraelska lutko.

 2. DonDon says:

  koliko vidim taj pancir i nije nesto posebno.

 3. Pravedni Ljesnik says:

  Nema veze, ima Putin ordenja. Tako se sve kompenzuje.

 4. A akoM says:

  Znači,lonac dobio poklopac!?!

 5. Aleks says:

  Gađaju raketu pa što negađaju Izrael več jednom preventivno ...oni i ameri mogu svugde da seru a niko po njima ...

 6. milos says:

  Ovaj pogodjeni pancir izgleda ostao bez municije

 7. Slobodanka says:

  Damask je i povodom ovog napada pisao UN, a UN kao i obično neće ništa značajno preduzeti. Kad to tako može, ne baš svaki, nego tek svaki drugi put kad Izraelci gađaju Damask, da smo mi u isto vreme gađali Turanu.

 8. Roy says:

  Izraelci opletu sa stotinama raketa, a Sirijci glupi nisu sposibni za takvu vrstu ratovanja. Arapi su glup narod. Inteligencija im je kao kod ovce, njima ni najmodernije oruzje ne pomaze kad su nemarni i nesposobni. Oni ne znaju rukovati nicim osim sabljom, a Izraelci premazani i inteligentni plus sto im Rusi dojave sve sta treba.

  • Slobodanka says:

   Nije do Arapam nego do Rusa. Jakov Kedmi, poznati izraelski analitičar, kaže da ruska varijanta sistema protivvazdušne odbrane, koja je predvidjena i raspoređena u Siriji još uvek ne funkcioniše. Kedmi: stvaranje ovog sistema nije završeno do kraja. R.F. u Siriji pokušava da izgradi jedinstven sistem PVO sa elementima koji će delimično pokrivati (preklapati) zonu odgovornosti jedan drugog - sa ciljem povećanja efikanosti. Taj sistem još uvek ne radi. Dok oni pokušavaju da uspostave takav sistem izraelska avijacija je u stanju da uništava delove tog sistema jedan po jedan, objekte i već obučene posade - stručnjake. Začaran krug. ... Zatim u drugom tekstu naglašavaju pitanje zašto nije radio sistem S-300, pogotovo što je ovo bio veliki napad. Na to pitanje zasad nema zvaničnog odgovora. ... Ranije u sličnoj situaciji kada su izraelski avioni napali Damask odgovor je bio da sistem S-300 nije radio zato što bi mogli da pogode ne samo borbene izraelske avion nego i putničke avione koji iz Izraela putuju ka Evropi i obratno i bilo ih je baš dosta na nebu u vreme napada.

  • Slobodanka says:

   Tog se sećam zato što mi je palo na pamet da mi neko pokloni besplatno nagradno putovanje u Izrael sigurno taj poklon neću iskoristiti. Zamislite to da ste seli kao civil u neki putnički avion i dok ste blizu Izraela da ni ne znate da Vas i sve putnike koriste kao zaštitni paravan da bi borbena avijacija Izraela baš tada napala susednu zemlju. Ima smisla. Sećamo se da je oboren malezijski putnički avion iznad Ukrajine i da o tome vodi se veoma sumnjiva istraga koja je krajnje ispolitizovana. Čak da bude oboren putnički avion (u kom se nalazim) i to bi im baš odgovaralo jer onda bi išle optužbe na račun Sirije, a i na račun Rusije koja im je dostavila te sisteme i izvršila obuku. Ja neprijatelj Sirije nisam, a u takvom pretpostavljenom slučaju, oni bi me i to mrtvu iskoristili da to budem.

 9. marko says:

  NAJVECE SMECE JE SMRAD PUTIN NE BIH OVO NISTA POGADJALO DA ON S JEVREJSKIM BANDITIMA NE RADI ZLO U SIRIJI DELI TERITORIJ

 10. Sarmat says:

  Ovo nije "Pancir-S1".Ovo je njegova maketa.Pišite o oborenim izraelskim avionima i raketama.O tome jako malo pišete.A palo ih je mnogo.Mnogo je poslednjih dana poginulo izraelskih vojnika,pilota i mnogo je izraelskih raketa oboreno ili pretvoreno u prah i pepeo.Kakav to Izrael ima monopol pa da se o njemu piše u hvalospjevima?Ja u Judeoboga ne vjerujem,tek da znate.Mene on ne može prevariti kao ni Satana i ostala ovozemaljska sekta.Judeobog nikada ne može podariti besmrtan život i zdravlje.To pripada besmrtnoj energiji ili Beskonačnosti.Iznad Beskonačnosti nije niko.Upamtite,niko.

 11. Slobodanka says:

  MEĐUNARODNI tim istražitelja saopštio je 24. maja 2018 godine, a nakon 3 godine i 10 meseci od obaranja aviona, da su nakon detaljne analize video-snimaka utvrdili da je malezijski avion MH 17 oboren iznad istočne Ukrajine 2014. godine, raketom "buk" koja pripada ruskim vojnim snagama stacioniranim u Kursku. Dodatno je precizirano da je raketu ispalila ruska 53. protivavionska brigada. Ako je to tako sumnjivo je zašto im je trebalo malte ne 4 godine da to primete i konstatuju, a poginulo je blizu 300 putnika. Miriše na podešavanje rezultata istrage. Ubrzo po tom objavljenom izveštaju, oglasilo se i Rusko ministarstvo odbrane koje je negiralo informaciju da je PVO sistem "Buk" kojim je srušen malezijski putnički avion nad Donbasom ruski i da je pripadao njenoj 53. PVO raketnoj brigadi. Stvar je u tome da "Buk" koristi i Vojska Ukrajine. U Moskvi kategorički tvrde da nijedan njihov "Buk" nije prelazio ukrajinsku granicu. Osim toga Rusi tvrde da njihova radarska stanica "Utes-T", koja je radila 17. jula 2014, svedoči da sa istočne strane prema avionu nije se približio nikakav vazdušni leteći objekt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *