ОВО ИМА САМО У СРБИЈИ – ДА ЛИ ЋЕ ПОРОДИЦА МОРАТИ ДА ПЛАТИ КАЗНУ уколико умрем пре 110. године, до када ми важи лична карта?

ОВО ИМА САМО У СРБИЈИ – ДА ЛИ ЋЕ ПОРОДИЦА МОРАТИ ДА ПЛАТИ КАЗНУ уколико умрем пре 110. године, до када ми важи лична карта?

19 маја 2017

 

Пише: Милош Кордић

Свашта човек може да доживи у правно неуређеној држави каква је данас Србија. Која свим силама хоће да уђе у исто такву правно неуређену Европску унију.

Поред толико криминала, поред толико тога несређеног и правно неуређеног у земљи, власт и њени њени измишљени „лези лебе да те једем“ изданци (разне агенције, комитети, фондови и друге невладине циркусијаде; част онима који раде по грађане корисне послове), поред немоћи да се ухвате укоштац са озбиљним проблемима па да грађанима обезбеде мир и веру у то да живе у некој бар донекле сређеној држави, они, власт и сви ови који нас у њено име тероришу, досетили су се, после толико година, и појасева које регулише Закон о безбедности саобраћаја. И то се досетили после избора! А све ове године, држава, њена власт и сви ови наметници без било каквих проблема обављају техничке прегледе возила (до којих је већина грађана мучећи своје муке како-тако дошла), МУП региструје, уписује се и за колико је особа возило регистровано… И грађани без поговора и приговора, односно с пуним поверењем у своје органе, институције то плаћају. И не знајући да их ти од државе „овлашћени“ а у име државе у ствари возају.

Па ће то њихово возање, то њихово намерно незнање, тај њихов намерни криминал који су и које су проводили над својим грађанима платити, на крају крајева, управо грађани.

Грађани и не знају ко је у овој држави за шта надлежан и одговоран. Јер је много надлежних а мало одговорних. Тако, рецимо, ја, као „грађанин покорни“, не знам шта раде они задужени за саобраћај у Министарству госпође Зоране Михајловић. Тако не знам шта ради Агенција за безбедност саобраћаја, шта ради онај неки комитет, па саобраћајна полиција, па комунална полиција, која такође кажњава итд.

А све ово пишем због појасева.

Дакле, у питању су појасеви.

Супруга и ја смо 2007. године купили малу „корсу“, произведену 2003, увезену из Италије. Све беше уредно, легално, стручно. Све беше проверено и уписано. Ни једно од нас двоје нисмо било какви стручњаци за било какве аутомобиле. А наша грађанска дужност налаже да верујемо онима који у име наше државе обављају одговорне послове техничког прегледа и регистрације. Ни накрај нам памети да ми учимо оне који у име државе обављају те веома одговорне послове. Јер, требало да су они стручни, да знају шта и како раде.

А, ето, испоставило се да нису знали. И да ће њихово незнање плаћати они који су у свему томе апсолутно недужни – грађани. Јер Правилник о регистрацији не морају грађани да знају. Али они који раде – да! Морају!

Стога би држави било најбоље да хитно прекине ту ујдурму, та батргања по гробљима старих аутомобила у потрази за појасевима, да троше на телефоне док се распитују где има појасева. А њих нема, јер их држава није произвела, увезла итд.

И, ево, још само овај пример. У 70. години продужавам (и мењам) личну карту. И упишу ми (у МУП-у) годину до када ми она важи: 2054! Зачудим се и питам да ли ја заиста морам да живим до 110. године. А госпођица (веома љубазна) вели да би требало, да би било пожељно и, судећи по мом изгледу, и да хоћу! Па ја још упитам да ли ћу морати да дођем да се у међувремену фотографишем – вероватно да за 30 година нећу изгледати овако… да не кажем како. А она ми одговори да не морам, јер да се нећу баш нешто много ни изменити…

И шта сад ако ја не доживим 110 година? И још само да кажем да ја не живим на Кавказу, да не трошим кефир, да нисам солунац… А оперисан да се не зна ни шта ни где. Наравно да ће казну, ако не догурам до 110, платити моја породица. Што се није распитала на основу ког закона, које уредбе, ког правилника је „њеној глави“ (тј. мени) уписана 2054!

Ето, тако и ови појасеви.

Док се у исто време нико не пита, кад је безбедност саобраћаја у питању, шта је с рупама по путевима широм Србије, с рупама по нешто спореднијим улицама Београда, са травуљином, шипражјем и смећем уз путеве, с огромним билбордима с голишавим „мачкама“ на њима (мени не сметају), с безбројним различито исписаним знаковима обавештавања, са знаковима које прекривају гране дрвећа, са онима који јуришају путевима и улицама (у најлуксузнијим аутомобилима затамњених стакала), а које не смеју ни да помисле да зауставе…

А народ лепо вели: Сиротињо, и Богу си тешка!

(ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI9 коментара

  • Mi says:

   Једина опција РЕВОЛУЦИЈА .... Све ове глупости замагљују животне проблеме....

 1. Trn says:

  Никад краја понижавању сопственог народа. Годинама се грађани Србије гурају и презнојавају у редовима за замену докумената, а најновије су здравствене књижице, док ће одсад да се боре, ни криви ни дужни, за појасеве аутомобила по безбројним отпадима. Како би се испоштовао закон који су предложили и донели они који и у својим и у службеним аутомобилима имају све појасеве. Њих никад нико неће моћи да види како вршљају по отпадима. Е, народе, народе!

 2. dara says:

  Dragi Srbi, ili se dignite i zbacite bandu, ili zacutite. Dosadili ste i Bogu i narodu.

  • Kosovac says:

   @ dara…., У праву си, али како да збацим банду, док ја кренем, они мене оптерете са затезну камату.

 3. DUSKO says:

  U SRBIJI TREBA RASPUSTITI SKUPSTINU VLADU, JER NEMAJU VEZE SA VODJENJEM DRZAVE !!! DOKAZ TOME DA SVAKIM DANOM ZIVIMO SVE BOLJE !!! I KAD CE ALEKSANADAR VUCIC POSTATI SVETAC JER JE U ENORMNO KRATKOM ROKU OD 6 GODINA DOVEO DO BANKROTA !!!

 4. Kosovac says:

  Милош Кордић…., Твоје прве две реченице треба записати на посебном месту, пара вреде, права истина. Ове твоје садашње године стварно заслужују поштовање, мислим због твоје виталности, разуме се да ако се поштује, треба поштовати и старост и младост. Изгледа да тебе треба поштовати и као човека. Што се тиче ових појасева, то је само детаљ, илустрација оне твоје прве две реченице. Појасеви, нове саобраћајне дозволе, нове личне карте, нове здравствене књижице, управитељи зграда, Инжењерска комора, Агенција, Комитет, Центар, Невладина организација Српске владе, Невладина организација стране владе, Савети националних мањина, лежећи полицајци, здравствени преглед сељака који продаје на пијаци, лиценца за печење ракије, заштитник грађана, заштитник транспарентности, глутен, кемитрејлс, Закон о заштити породице, Парада хомосексуалаца коју штите милиција и војна борна кола и затварају се улице, концерт Мерлина у Арени који штите полицијски пси, продаја органа Срба са Космета…., паркинг сервис, нотари, комунална милиција, Рад затвореника на друштвено – корисној основи што би се рекло да користимо робове који имају научну и физичку подлогу….ецтра, ецтра. Спаковала нам Европска Унија, њива добро комунистички нађубрена, све успева као лудо. Научна подлога је у протоколима Сионских Мудраца.

 5. Milan says:

  Na vlasti su vec dugo ljudi sa malo mozga ili ukratko debili. Zamislite da ako platite porez na prenos vozila u opstini Vozdovac, cekate 7 dana da neko od sluzbenika proveri na listingu ziro racuna opstine da li je novac legao, iako leze isti dan. Kad se na jednom mestu skupe debili i mrmoti ispadne ovo sto je sada u Srbiji.

  • Kosovac says:

   @ Milan…., Нису бре на власти дебили, на власти су лопови и само се праве блесави и дебили да заварају траг. Сети се колико ти је требало времена пре 10 година да региструјеш ауто. Колико ти треба времена сада. Нешто се десило, Европска унија је почела интензивно са исцрпљивањем Српског народа. Свега што се сете на својим универзитетима, користе за експериментисање и експлоатацију. Цеде па растурају. (није „CD“). Ни Аусто – Мађари нису тако радили, били су злочинци али није код њих било оваквог система. Циљ је да освоје ову државу, без тенкова и ракетних бацача. Тенкови и ракетни бацачи су стављени у резерву

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u