ОВО ЈЕ АЛБАНСКИ ПЛАН за Србе!

OVO JE ALBANSKI PLAN za Srbe!

31 avgusta 2018

Vlasti u Prištini u zapadnim ambasadama predstavljaju svoje rešenje za status „nezavisnog Kosova“ u kojem bi položaj Srba bio uređen po uzoru na Južni Tirol u Italiji, pišu „Novosti“.

Prema navodima beogradskog lista, ta akcija poklopila se i sa dogovorom Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da nema pregovora o razgraničenju i preti da Beograd stavi pred svršen čin, uz svesrdnu pomoć centara moći koji su glavni sponzori nezavisnosti takozvane države Kosovo.

„Ako Albanci dobiju podršku ključnih zemalja Zapada za ovaj svoj plan, to znači da će naša strana i predsednik Aleksandar Vučić praktično ostati izolovani u višemesečnim naporima da se konačno dođe do razrešenja istorijskog čvora uz održiv sporazum i obostrane kompromise“, pišu „Novosti“.

List navodi i da je model Južnog Tirola pominjan kao opcija, ali za celu teritoriju Kosova u odnosu na centralnu Srbiju.

Albanci sada to, uz pomoć svojih decenijskih mentora, izvrću u status za Srbe, ali u svojoj nezavisnoj državi. A pritom duže od pola decenije nisu sproveli obavezu iz Briselskog sporazuma da formiraju Zajednicu srpskih opština.

„Zato im sada Južni Tirol dobro dođe kao alternativa za ZSO, ali uz zaokruživanje suvereniteta na celoj teritoriji. Time stvaraju uslove i da konkurišu za stolicu u Ujedinjenim nacijama“, pišu „Novosti“.

(Novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Srbija je suverena država,a Kosovo i Metohija su njen sastavni deo.Srbija je nacionalna država Srba i država svih srpskih državljana.Niko nema niti će ikada imati pravo da jedan metar teritorija Srbije da,preda,proda ili pokloni bilo kome.Teritorijalni integritet Srbije je nepovrediv i neprenosiv.

 2. doktrina soka says:

  Tko od Srba stvi potrpis za nezavisno KiM ,NEKA SE SETI KLETVE CARA LAZARA. Sigurno ce ga stici i to brzinom munje. Kao sto ce koridor 10 onima koji su srusili hrast zapisa,star 600g sigurno doci glave.A vec je pocelo.

 3. Sančo Pansa says:

  Ovim predlogom će Vučiću da olakšaju poziciju u očima "duboke države" i moći će da ih ladno oduva uz izvinjenje da je želio neki (tobože) minimalan ustupak poput Autonomije S.Mitrovice i uže okoline... Ukoliko pristanu na njegovu prvu ponudu, onda će da dodaje ono što je i rekao:vraćanje srpske imovine fizičkim licima, zatim crkvene zemlje i Hramova, zatim nacionalna bogatstva - rudnici i jezera i sve redom dok se Šiptari ne naljute i on pokaže svijetu da su stoka nerazumna!!! A onda zamrzavanje konflikta i čekanje da se na sto baci Rezolucija 1244SBUN, i to je prava i jedina mjera!!!

 4. Dane Radakovic says:

  kosovo je oduzeto jer narod srbije nece da brani kosovo dali su ga siftarimaa ako vlada u beogradu nece da odbrani svoju teretoriju onda treba ju SRBI DA JE BRANE I TAKO SU RATNI ZLOCINCI PROGLASENI JER NECE DA SE BRANE

 5. da da says:

  sve je veoma jednostavno..kosovo i metohija je okupirana srpska zemlja..sve što se dogovara van srpskog ustava nije valjano..to svi znaju..čak i jugosloveni koji su na vlasti u Srbiji...šiptari kao prodavci šampita i semenki,jednostavno ne mogu dobaciti do tako važnih tema kao što su država i ustav...to znači da ih neko instruiše sve vreme...jer od njih milion,sve zajedno ne možeš nakupiti dva razreda osnovne škole...o čemu dalje pričati....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *