ОВО ЈЕ АМЕРИЧКИ ПЛАН: Бомбардоваћемо Сирију као и Југославију!

OVO JE AMERIČKI PLAN: Bombardovaćemo Siriju kao i Jugoslaviju!

23 juna 2016

080109-F-8362B-327Američki list „Njujork tajms“ imao je uvid u tekst dokumenta Stejt departmenta, u kome se traži da se trupe sirijskih vlasti bombarduju po jugoslovenskom scenariju. Pa, sredili su tu istu Jugoslaviju, Libiju, Avganistan i Irak… Što sad ne bi dokrajčili i Siriju?

Prošle nedelje se saznalo da je pedeset zvaničnika američkog Stejt departmenta potpisalo interni memorandum kojim se poziva da se započne bombardovanje snaga zvaničnog Damaska. Oni kažu da je to jedini način borbe protiv Islamske države i postizanje mira u Siriji, prenosi Sputnjik.

Zvanični predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi potvrdio je postojanje peticije, međutim, nije otkrivao detalje, rekavši samo da ga rukovodstvo razmatra.

– Vidimo smisao u aktivnijoj vojnoj ulozi SAD u Siriji na osnovu razumne upotrebe daljinskog oružja i oružja iz vazduha, što bi moglo da doprinese i pomogne usmereniji i agresivniji diplomatski proces pod rukovodstvom SAD – piše u pismu koji navodi list.

U komentarima lista o dokumentu objašnjava se da se pod „oružjem na navođenje“ posebno podrazumevaju krstareće rakete, koje se mogu lansirati sa velike udaljenosti, što ne bi omogućilo trupama sirijskih vlasti da odgovaraju na takve napade.

Upravo tako je koalicija NATO-a na čelu sa SAD postupila za vreme operacija u Jugoslaviji 1999. godine, čime je naterala vlasti zemlje da započnu politički dijalog, koji se završio proglašenjem nezavisnosti Kosova.

– Neki smatraju da je takvo poređenje netačno zbog aktivnog učešća Rusije i Irana u ovom ratu u Siriji i sugerišu da bi te zemlje mogle da pojačaju svoje aktivnosti za podršku sirijskim trupama čime bi neutralisale američki napade – komentarisao je situaciju novinar lista Maks Fišer.

U zatvorenom pismu zaposlenih u Stejt departmentu ima ukupno deset tačaka u kojima se obrazlaže potreba napada na vlasti Sirije za prestanak građanskog sukoba u zemlji, rešavanje humanitarnih problema, povratak izbeglica, kao i borba protiv Islamske države. Ovo poslednje se objašnjava činjenicom da bi napadi SAD mogli da zaustave napade sirijskih trupa na snage opozicije, koja će moći da se usmeri na borbu protiv džihadista.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gordan says:

  Javite nam kada, da pripremimo grickalice, i gledamo na tv-u! Hoće li i Rusi da vas gledaju...??

 2. pujo says:

  Ehe he tadasnja yu nije imala efikasan protivazducni sistem,Sirija je druga prica,molim boga da pocnete mislite da bi Rusi gledali to skrstenih ruku.

 3. vlada says:

  Gde cete majmuni,vasa vazdusna moc je smesna u odnosu na rusku!

 4. micky says:

  EU nacisti jos nisu spremni da krenu u jos jedan "Drang nach Osten"... Ukro-nacisti su slabi jos ne poduceni dovoljno a fali im i morala. Hitlerovi naslednici poceli da kapiraju da ce ovoga puta da nestanu nacisto a americkim smrdljivcima se zuri da krenu jer su svakog meseca sve slabiji. Zato uporno traze zariste Koje ce da zapali veliki sukob. Imaju samo jedan Problem a to je da im je pesadija saudijskih kamiloje...ba...ca preslaba da bi iole uzdrmala Siriju, Iran i Rusiju a njima samima se ne gine. Oni uvek nadju budala dovoljno koji ratuju za njih pa na kraju "ulaze" u rat da se prezentiraju kao pobednici. Ovoga puta ce morati sami da pocnu. Zavrsice Rusi kao i uvek do sada.

 5. cane says:

  Znaci počinje veliki siz.Ne znam da li iko od njih cita malo Otkrovenje Jovanovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *